Přechod z ústavní do komunitní služby

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Představení nových objektů pro poskytování sociálních služeb
Transformace pobytových sociálních služeb - DZP Velehrad, Salašská 61
Zákon o sociálních službách
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
SLUŽBY ZAMĚSTNÁVÁNÍ V KOMUNITNÍCH SLUŽBÁCH V PRAZE A OKOLÍ.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.
Osobní výsledky transformace pobytových sociálních služeb – zisky a zkušenosti lidí s postižením O. s. Instand Závěrečná konference k projektu „Podpora.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LOUNY S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života Kadaň 29. dubna 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Městská knihovna Louny S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Vliv podpory na uživatele Bc. Zuzana Thürlová Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. Prosince 2012, Brno.
Role obcí v procesu transformace Radka Soukupová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Ústav vs. Komunitní služba
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
Znaky a vodítka deinstitucionalizace a Kritéria komunitních služeb
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Ústav vs. Komunitní služba
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Přechod z ústavní do komunitní služby Štěpánka Křehlíková Vendula Bradová Konference Život v komunitě 1. a 2. 11. 2011, Praha

Harmonie, příspěvková organizace v Krnově Poskytujeme tyto sociální služby: Domovy pro osoby se zdravotním postižením Chráněná bydlení Sociálně terapeutické dílny

Možná nám bylo společné…

Ale toto už je minulost…

…a to je současnost:

Změny očima klientky Svatavy Zámek: žádné soukromí velké prostory na uklízení (dřina) nebyla možnost si nakupovat v obchodech soužití mezi negramotnými a gramotnými nefungovala manipulace s penězi hromadné sprchování a hygiena (nedodržování hygieny) znečištěné toalety, koupelny a chodby

 Chráněné bydlení: taktní kamarádi možnost sám si uvařit učení se hospodařit a šetřit s penězi možnost návštěvy koncertů, knihovny, holiče, pedikúry, kina, bowlingu, divadla v Krnově perfektní soukromí a soužití mezi klientkami a asistentkami možnost nakupování ve velkých obchodech a orientace v nich

- Svatava - umožnění využití kapesného pro svou potřebu manipulace s počítači a mobily možnost vyhledání placené práce můžu se sama rozhodnout, co chci celý den dělat. - Svatava -

Cena Milana Chába 2007

Jak to vidí pracovníci… Nebyla opora v zákoně Období pokusů i omylů Hledání cest Nutnost pracovat jinak Nutnost opustit zažité stereotypy Nadšení a motivace pro „věc“ nám ulehčilo velké změny zvládat Nové prostředí – ano Stejné postupy – ne

Přizpůsobení služeb klientům…

Podpora dobrých myšlenek… „Co klient zvládne, dělá sám.“ „Chci být užitečný a dokázat, že na to mám.“ Využívání návazných sociálních služeb: denní stacionář sociálně terapeutické dílny sociální rehabilitace podporované zaměstnávání.

Sociálně terapeutické dílny

Sociální rehabilitace

Volný čas

Vzdělávání Se zaměstnáváním souvisí i postupné zvyšování vzdělání našich klientů: Většina klientů chráněného bydlení navštěvuje Speciální kurz – doplňují si základy vzdělání. Někteří klienti chráněného bydlení navštěvují Střední školu zemědělství a služeb, obor kuchařské práce, cukrář (včetně praxe).

Motto: „Ukažte nám správný směr, cestu už najdeme sami.“ Příběh paní Jarmily Pokud člověku nabídneme odpovídající možnosti a příležitosti, budeme příjemně překvapeni tím, jak nám dokáže, co vše umí, co vše chce umět / poznat / zažít! Motto: „Ukažte nám správný směr, cestu už najdeme sami.“

Děkujeme Vám za pozornost. Štěpánka Křehlíková krehlikova@po-harmonie.cz Vendula Bradová bradova@po-harmonie.cz www.trass.cz www.facebook.com/trass.cz Národní centrum podpory transformace sociálních služeb 3P Consulting, s. r. o. Římská 12, Praha 2 Součást individuálního projektu MPSV Podpora transformace sociálních služeb.