ROP v Kroměříži (Hanácké náměstí a cyklostezka do Kvasic)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové výzvy v cyklistické dopravě a cykloturistice
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Statutární město Mladá Boleslav
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Statutární město Ostrava
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SLAVKOV U BRNA. SLAVKOV U BRNA Prosím seznamte se – Slavkov u Brna Počet obyvatel: Rozloha: ha ORP: obcí První.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Cyklistická stezka Jeseník - Bobrovník
 Projekt započal rozhodnutím obcí svazku v roce 2007  Projektové dokumentace pro ÚR a SP 2007 – 2008  Majetkoprávní narovnání více než 800 pozemků.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Dotační projekty Vysokého Mýta
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Snídaně starostů , Jedlí
„TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA V BÝVALÝCH KASÁRNÁCH KPT
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
VIII. ročník Konference Moravské dopravní fórum
Transkript prezentace:

ROP v Kroměříži (Hanácké náměstí a cyklostezka do Kvasic) Konference ROP NUTS II Střední Morava 8. září 2009

Revitalizace Hanáckého náměstí - 1 Původní areál - Žižkova kasárna: Areál získalo město Kroměříži v období 2004 – 2005 Rozloha 10 ha, blízký lazaret 2 ha Lokalizace na hranici centra města uprostřed bytové zástavby Určeno pro bydlení a veřejně prospěšné aktivity Některé budovy na „centrální ploše“ ponechány pro nové využití „Barákový tábor“ demolován, prostor je určen pro nové využití

Místo pro všechny – Hanácké náměstí Hanácké náměstí – původně nástupní plocha pro vojáky Prostor je obklopen budovami a tvořil potenciálně příjemný prostor (v té době velmi zanedbaný) Lokalizace těsně na hranici památkové oblasti Průchozí místo na sídliště, k nemocnici, hřbitovu, Květné zahradě Výrazný rozvojový potenciál

Místo pro všechny – Hanácké náměstí II Projekt byl předložen ve 2. výzvě ROP Střední Morava a doporučen k podpoře Stav: realizační fáze – stavíme  Skutečné náklady projektu: 31 926 406 Kč Z toho dotace: 24 000 000 Kč Harmonogram: únor 2009 – červen 2010

Místo pro všechny – Hanácké náměstí III Cíle projektu Revitalizace bývalého vojenského nástupiště – vznik parkového náměstí Zvýšení atraktivity celého prostranství Začlenění nového náměstí do urbanistického řešení města Vznik prostoru pro kvalitní trávení volného času (hřiště, amfiteátr, lavičky …) Vytvoření podmínek pro mezigenerační setkávání 100 parkovacích míst

Hanácké náměstí – místo pro všechny Současný stav: Proinvestováno: 12 191 000 Kč Další plánované výdaje : 19 735 000 Kč 1. výběrové řízení bylo zrušeno vzhledem k vysokým nabídkovým cenám

Hanácké náměstí – stavíme 

Cyklostezka Kroměříž - Kvasice Kroměřížsko je vzhledem k rovinatému terénu velmi vhodné pro bezmotorovou dopravu všech typů (je výrazně podporována) Po břehu řeky Moravy vedla neznačená stezka s nevyhovujícím povrchem. Součást trasy podél Baťova kanálu a Moravské stezky č. 47 Vzhledem k významu – nutno řešit jako páteřní trasu propojující region až do Spytihněvi a zajistit kvalitní povrch a navazující infrastrukturu

Cyklostezka Kroměříž - Kvasice Cyklostezka „pod křídly“ Kroměříže je budována přes katastr obce Střížovice až ke sportovním areálu v Kvasicích Návaznost zajišťují další obce Koordinátor přípravy: Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě

Cyklostezka Kroměříž - Kvasice Projekt byl předložen ve 2. výzvě ROP Střední Morava a doporučen k podpoře Stav: realizační fáze – stavíme  Celkové plánované výdaje: 30 276 000 Kč Z toho způsobilé výdaje:     28 629 000 Kč Nezpůsobilé výdaje:         1 647 000 Kč   Dotace ROP:     24 334 000 Kč Dotace SFDI:                         4 294 000 Kč Harmonogram: březen 2009 – květen 2010 (Současně byly předloženy žádosti o podporu dalších pěti částí cyklostezky na území obcí Otrokovice, Napajedla, Spytihněv, Babice, Bělov) Dotace SFDI:                              4 294 000,- Kč

Cyklostezka Kroměříž - Kvasice Současný stav: Proinvestováno (stav ke konci srpna 2009) Celkem 12 992 000 Kč Z toho způsobilých výdajů 12 904 000 Kč Čekáme na podpis smlouvy se SFDI, rozpočty musely být upraveny v souladu s odlišným pohledem na způsobilost výdajů ROP a SFDI „Obvyklé“ potíže ve stavebnictví – firmy navrhují jiná řešení než předpokládá stavební projekt, často je nelze řešit kvůli komplikovanosti změn v projektu

Testovací jízda manažerů 

Projektové zkušenosti Co se nám líbí: Získaná dotace Dobrá komunikace s ÚRR a snaha o řešení obtíží Přehlednější proplácení žádostí o platbu (ve srovnání se SROP) Co nás trápí: Složitá administrace, zejména náročnost řešení změn Stovky stran skenovaných dokumentů k monitorovacím zprávám Obtížnost hledání souladu mezi „obvyklým“ postupem prací projektantů a stavařů a podmínkami k čerpání prostředků z ROP (chybí „zlatá střední cesta“) Nízké finanční alokace pro připravované výzvy 

 Doufáme, že nekončíme…  …a míříme přímou cestou k dalším projektům  Za pozornost děkují projektoví manažeři z Kroměříže Kontakt: Hanácké náměstí: Ing. Libuše Spáčilová Libuse.spacilova@mesto-kromeriz.cz 573 321 283 Cyklostezka Kroměříž – Kvasice Mgr. Iveta Staňková Iveta.stankova@mesto-kromeriz.cz 573 321 285