Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje 16. 6. 2012, Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Příprava krajů na programovací období Tisková konference , Praha.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Vzdělání a prosperita Nejlepší investice do budoucnosti je vzdělání.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Evropský sociální fond v ČR
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Politika zaměstnanosti Programové návrhy ČSSD „Nezaměstnanost je sociální zlo“ Lord Beveridge , Kulturní dům Krakov.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Pohled samosprávy na eHealth
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální politika EU v období
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé kraje ČR

1.Vytváření nových pracovních míst a podpora zaměstnanosti  Podpora začínající podnikatele a tvorba pracovní míst ve veřejném sektoru.  Podpora pro střední a malé firmy formou veřejných zakázek  „Offsety“ od dodavatelů velkých investičních  Krajská ekonomická diplomacie ve spolupráci s regionálními podnikateli 2.Vzdělání jako nástroj konkurenceschopnosti české ekonomiky a českých krajů  Dokončení optimalizace středních škol s důrazem na skutečné potřeby regionů  Podpora technických oborů a učňovského školství  Podpora handicapovaných žáků k získání vzdělání, zkušeností a zručností, které jim umožní na trhu práce dosáhnout rovnocenného postavení. PROGRAMOVÉ DESATERO ČSSD PRO KRAJE

3.Zdraví jako předpoklad životní a hospodářské prosperity  Dokončení optimalizace lůžkové péče přinášející stamilionové úspory bez omezení  Zachování dostupnosti a kvality zdravotní péče  Zvýšení efektivity celého systému, který v dnešní době umožňuje za pasivního přihlížení zdravotních pojišťoven duplicitní výdaje, plýtvání a vytváření nadbytečných kapacit 4.Rodina jako jistota nejenom v době krize  Rozvoj družstevního bydlení zejména pro mladé rodiny vznikem nových družstev se spoluúčastí krajů (např. Asociací bydlení) PROGRAMOVÉ DESATERO ČSSD PRO KRAJE

5.Sounáležitost a solidarita  Podpora integrace seniorů, lidí se zdravotním postižením, lidí na hranici sociálního vyloučení a lidí již sociálně vyloučených zpět do společnosti  Podpora rozvoje sociálního podnikání a opatření při zadávání veřejných zakázek, které zvýhodní podniky zaměstnávající sociálně znevýhodněné občany 6.Špičková dopravní infrastruktura jako základní předpoklad rozvoje krajů  Tlak na vybudování mobilního systému vážení na komunikacích II. a III. Tříd a satelitního mýta  Investice, modernizace a rozsáhlé opravy dopravní infrastruktury PROGRAMOVÉ DESATERO ČSSD PRO KRAJE

7.Transparentní a odpovědné hospodaření Změníme systém projednávání krajských rozpočtů tak, aby občané měli možnost určit investiční a rozvojové priority krajů Rozvojové projekty plně kryté v 5letém rozpočtu kraje Rozklikávací“ rozpočty s kompletním přehledem výdajů krajů 8.Efektivní výkon krajské správy Elektronické aukce a centrální nákup Dokumentace na internetu Otevřená výběrová řízení a přímé zapojení občanů do komisí pro hodnocení nabídek PROGRAMOVÉ DESATERO ČSSD PRO KRAJE

9.Bezpečnost jako základní jistota obyvatel krajů  Stát musí naplnit svou odpovědnost za ochranu majetku a zdraví občanů  Preventivní programy v oblasti bezpečnostního vzdělávání  Podpora možnosti zapojení formou spolupráce privátního a veřejného sektoru pro vybudování kapacit použitelných v rámci IZS 10.Ucelený systém strategického řízení regionálního rozvoje  Vytváření specializovaných kapacit odborných výkonných a poradních orgánů včetně jejich provázání do rozhodování veřejné správy  Využití možností spolupráce veřejného a privátního sektoru (projekty PPP) PROGRAMOVÉ DESATERO ČSSD PRO KRAJE

KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY 2012 – 2016 JISTOTA VE VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH

Děkuji za pozornost