Informační systém Patricie pro Cestovní kanceláře.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
X EXEL.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Obrázek v prostředí MS-WORD
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Školení počítače Excel
Grafická úprava seminární práce
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Power Point– pracujeme se snímky
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Excel – editace ( formát ) buněk
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Tabulkový procesor.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
MICROSOFT EXCEL 2..
Tabulkové kalkulátory
Hromadná korespondence
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Word – Struktura dokumentu
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Power Point– popis prostředí
WinBase tiskové sestavy Návod Postupy Příklady.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Kopie záznamů s daty Aktuální rok sběru: Zpracovatel pouze kopie záznamů svého ústavu ve formuláři (doporučujeme) v klientu U záznamů již odevzdaných:
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Databáze MS ACCESS 2010.
Od návrhu k hotové kartě
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Jak sestavit dokument v Apstr 4
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Datové referáty Apstr4.
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
APLIKACE OctopusPro - Hlídač LV
Transkript prezentace:

Informační systém Patricie pro Cestovní kanceláře

Motto: I chodit jsme se museli učit… Věnujte, prosím, učení 1 jedinou hodinu - užitek bude k nezaplacení

IS PATRICIE PRO CESTOVNÍ KANCELÁŘE Zahrnuje: Patricie Last Minute Katalog vlastních zájezdů Adresář klientů

Proč právě Patricie Last Minute? Nyní S Patricií Last Minute * Jen občas stlačte tlačítko pro přenos aktualit Nabídka Last Minute Od touroperátora Dlouhý čas na čtení Dlouhý čas na pamatování Nemusíte Nic*

Proč Patricie Last Minute, přijde-li zákazník? Nyní S Patricií Last Minute Přijde zákazník – a třeba 3 najednou A má speciální požadavky - Vzpomínáte, který zájezd vyhovuje ve všech požadavcích - Možná si nevzpomenete rychle na žádný, možná jen na některé - Vyhledáváte v katalogu klientovi detaily k místu a programu - Ostatní klienti se nervózně dívají na hodinky a pak odcházejí - Naťukáte požadovaná kritéria do počítače - Počítač vybere VŠECHNY vyhovující zájezdy - Klientovi ukážete ihned i detaily a zájezdy mu můžete vytisknout - Ostatní klienti oceňují rychlý a kvalifikovaný přístup

Přehled zájezdů Last Minute Názvy sloupců Jednotlivé zájezdy

Přehled vlastních zájezdů Aktuální záznam Označen malou černou šipkou na levém okraji

Detail zájezdu – 1. strana – popisné údaje zájezdu Dvojklik na barevně zvýrazněné pole zobrazení bližšího popisu Klik na otazník vedle pole

Účastníci, jejich objednávky, rezervace a spolucestující - 2. strana detailu zájezdu Zápis účastníka: tlačítky - „Přidat klienta ze seznamu“ – výběr z Adresáře klientů (přenos záznamu i s detaily a spolucestujícími) - „Přidat přímo“ - ruční zápis Pozn. Pole „Spol.“= počet spolucestujících - automaticky doplňováno z počtu 0 na počet spolucestujících ze seznamu dole ! pokud zapíšete do „Spol.“ něco jiného než 0, nezmění se. Využití: u objednávek typu klient+3 dosud neurčení spolucestující Seznam účastníků zájezdu Objednávky a rezervace aktuálního účastníka Spolucestující aktuálního účastníka Zápis spolucestujících: tlačítky u seznamu spolucestujících - „Přidat přímo“ ruční zápis - „Kopírovat z objednávky“ kopírování objednávajícího účastníka - „Kopírovat aktuální“ zkopírování aktuálního spolucestujícího

V přehledu lze zájezdy - Třídit Třídit - Vybrat systémem Vybrat systémem - Vybrat ručněVybrat ručně - Rychle vyhledat dle začátku sloupce Rychle vyhledat dle začátku sloupce - Změnit pořadí sloupců a nadpis Změnit pořadí sloupců a nadpis - Tisknout Tisknout - Nahrávat nové Last MinuteNahrávat nové Last Minute - zobrazit detail zájezdu, klienty a spolucestující, objednávky a rezervace. detail zájezdu klienty a spolucestující, objednávky a rezervace Vyberte, prosím, kliknutím akci, o které chcete získat bližší informace.

Výběr zájezdů dle požadavků klienta Klient požaduje : zájezd k moři, letecky, na min. 7 dní, odjezd nejdříve Řešení: Stlačte ikonu „nůžky“ v panelu nástrojů nahoře Zobrazí se formulář Stlačte = zahájení výběru Zadejte požadavky klienta

Adresář klientů Přehled dosud evidovaných klientů: V přehledu je možno záznamy: - TříditTřídit - Vybrat za pomoci systému jen ty klienty, které požadujeteVybrat za pomoci systému jen ty klienty, které požadujete - Ručně označit a vybratRučně označit a vybrat - Změnit pořadí sloupců a nadpisuZměnit pořadí sloupců a nadpisu - Rychle vyhledat klientyRychle vyhledat klienty - Tisknout. - Zobrazit detail konkrétního klienta.detail konkrétního klienta Vyberte, prosím, kliknutím akci, o které chcete získat bližší informace.

Detail klienta Nacionále klienta Spolucestující klienta Zájezdy, na nichž klient byl Automaticky doplňováno systémem Zápis spolucestujícího: - přidá prázdný řádek - zkopíruje aktuálního spolucestujícího - zkopíruje klienta

Třídění záznamů v přehledu 2 možnosti: dvojklik myší na hlavičku sloupce stisk kláves CTRL+mezerník - kurzor musí být umístěn na hlavičce tříděného sloupce Pozn. Sloupec, podle kterého je seznam setříděn, je označen malou modrou šipkou v hlavičce. Změna: vzestupně sestupně opětovný dvojklik myší nebo CTRL+ mezerník na hlavičce sloupce

„Ruční“ označení a výběr záznamů, bez definice podmínek Nastavte kurzor na požadovaný záznam a stiskněte mezerník Záznam je označen barevně Stlačte pravé tlačítko myši na přehledu – v zobrazeném menu zvolte „ Vybrat označené“ V přehledu zůstanou jen předtím označené záznamy. Nyní může pracovník CK například zájezdy pro klienta vytisknout apod.

Vyhledání záznamu „nějak“ začínajícího Řešení: - přehled setřiďte podle prohledávaného sloupce Příklad: vyhledejte zájezdy do Adršpašsko-teplických skal - Pište na klávesnici, co hledáte - systém to zapisuje do vyhledávacího pole dvojklik - Zahájení vyhledání: „Enter“ nebo stisk „Hledej “. Ukazatel je nastaven na první záznam začínající „Vašimi“ znaky – ostatní stejně začínající vidíte pod ním.

Změna pořadí sloupců a nadpisu Změna pořadí sloupců : BUĎ - nastavte ukazatel na nadpis posouvaného sloupce ( na obrázku níže je ukazatel nastaven na nadpisu sloupce „ Příjmení“) - stlačte a držte stlačené levé tlačítko myši – tímto „uchopíte“ sloupec – posuňte jej na místo, kde potřebujete NEBO aktivujte místní menu stiskem pravého tlačítka myši na datech v přehledu (viz obrázek) a v něm vyberte volbu „ Přemístit“ a pak zadejte nové pořadí sloupce Změna nadpisu Stlačte pravé tlačítko myši v okamžiku, kdy bude ukazatel umístěn na měněném nadpisu. Zobrazí se místní menu (vizo obrázek) – v něm zvolte volbu „ Text nadpisu“ a pak můžete definovat nadpis nový

Tiskové sestavy 1. Vyberte v přehledu zájezdy k tisku. 2. stisk F5 nebo CTRL+P či ikony tiskárny B) „ Generátor sestav“: pro tvorbu a tisk Vámi definované sestavy Lze tisknout: do náhledu (zaškrtnutí „Preview“ ). na tiskárnu (zaškrtnutí „ Tiskárna “) do souboru ( zaškrtnutí „Soubor“) Vlastní tisk: stisk tlačítka „ Tisk “ ! Vytištěny budou jen zájezdy vybrané v přehledu. ! 3. Zobrazení nabídky „ Tisk“ – v nabídce: A) předdefinovaná sestava „ Nabídka zájezdů“ Pro vytištění: klik nebo Enter Tvorba a tisk Vámi definované sestavy

Export údajů Vámi vybraných zájezdů Vyberte exportované zájezdy – ručně nebo definicí výběrových podmínekručnědefinicí výběrových podmínek Stlačte ikonu Změna definice exportu Odstranění exportu Export údajů vybraných zájezdů (dle definice v aktuálním exportu) Definice nového exportu Zobrazí se Zobrazí se klik

Tvorba nového exportu, změna existujícího Klik na zobrazení pravé strany formuláře zadejte Klikem vyberte exportované údaje a určete název, pod kterým budou exportovány Klik zobrazí dostupné typy exportu

Výběr zájezdů dle požadavků klienta Klient požaduje : zájezd k moři, letecky, na min. 7 dní, odjezd nejdříve Řešení: Stlačte ikonu „nůžky“ v panelu nástrojů nahoře Zobrazí se formulář Stlačte = zahájení výběru Zadejte požadavky klienta

Třídění záznamů v přehledu 2 možnosti: dvojklik myší na hlavičku sloupce stisk kláves CTRL+mezerník - kurzor musí být umístěn na hlavičce tříděného sloupce Pozn. Sloupec, podle kterého je seznam setříděn, je označen malou modrou šipkou v hlavičce. Změna: vzestupně sestupně opětovný dvojklik myší nebo CTRL+ mezerník na hlavičce sloupce

„Ruční“ označení a výběr záznamů, bez definice podmínek Nastavte kurzor na požadovaný záznam a stiskněte mezerník Záznam je označen barevně Stlačte pravé tlačítko myši na přehledu – v zobrazeném menu zvolte „ Vybrat označené“ V přehledu zůstanou jen předtím označené záznamy. Nyní může pracovník CK například zájezdy pro klienta vytisknout apod.

Vyhledání záznamu „nějak“ začínajícího Řešení: - přehled setřiďte podle prohledávaného sloupce Příklad: vyhledejte zájezdy do Adršpašsko-teplických skal - Pište na klávesnici, co hledáte - systém to zapisuje do vyhledávacího pole dvojklik - Zahájení vyhledání: „Enter“ nebo stisk „Hledej “. Ukazatel je nastaven na první záznam začínající „Vašimi“ znaky – ostatní stejně začínající vidíte pod ním.

Změna pořadí sloupců a nadpisu Změna pořadí sloupců : BUĎ - nastavte ukazatel na nadpis posouvaného sloupce ( na obrázku níže je ukazatel nastaven na nadpisu sloupce „ Příjmení“) - stlačte a držte stlačené levé tlačítko myši – tímto „uchopíte“ sloupec – posuňte jej na místo, kde potřebujete NEBO aktivujte místní menu stiskem pravého tlačítka myši na datech v přehledu (viz obrázek) a v něm vyberte volbu „ Přemístit“ a pak zadejte nové pořadí sloupce Změna nadpisu Stlačte pravé tlačítko myši v okamžiku, kdy bude ukazatel umístěn na měněném nadpisu. Zobrazí se místní menu (vizo obrázek) – v něm zvolte volbu „ Text nadpisu“ a pak můžete definovat nadpis nový

Tiskové sestavy 1. Vyberte v přehledu zájezdy k tisku. 2. stisk F5 nebo CTRL+P či ikony tiskárny B) „ Generátor sestav“: pro tvorbu a tisk Vámi definované sestavy Lze tisknout: do náhledu (zaškrtnutí „Preview“ ). na tiskárnu (zaškrtnutí „ Tiskárna “) do souboru ( zaškrtnutí „Soubor“) Vlastní tisk: stisk tlačítka „ Tisk “ ! Vytištěny budou jen zájezdy vybrané v přehledu. ! 3. Zobrazení nabídky „ Tisk“ – v nabídce: A) předdefinovaná sestava „ Nabídka zájezdů“ Pro vytištění: klik nebo Enter Tvorba a tisk Vámi definované sestavy

Tvorba nové tiskové sestavy Po zvolení „ Generátoru sestav“ stlačte tlačítko „ Přidat“.

Import aktuálních zájezdů „Last Minute“

Detail zájezdu – 1. strana – popisné údaje zájezdu Dvojklik na barevně zvýrazněné pole zobrazení bližšího popisu

Účastníci, jejich objednávky, rezervace a spolucestující - 2. strana detailu zájezdu Zápis účastníka: tlačítky - „Přidat klienta ze seznamu“ – výběr z Adresáře klientů (přenos záznamu i s detaily a spolucestujícími) - „Přidat přímo“ - ruční zápis Pozn. Pole „Spol.“= počet spolucestujících - automaticky doplňováno z počtu 0 na počet spolucestujících ze seznamu dole ! pokud zapíšete do „Spol.“ něco jiného než 0, nezmění se. Využití: u objednávek typu klient+3 dosud neurčení spolucestující Seznam účastníků zájezdu Objednávky a rezervace aktuálního účastníka Spolucestující aktuálního účastníka Zápis spolucestujících: tlačítky u seznamu spolucestujících - „Přidat přímo“ ruční zápis - „Kopírovat z objednávky“ kopírování objednávajícího účastníka - „Kopírovat aktuální“ zkopírování aktuálního spolucestujícího

Detail klienta Nacionále klienta Spolucestující klienta Zájezdy, na nichž klient byl Automaticky doplňováno systémem Zápis spolucestujícího: - přidá prázdný řádek - zkopíruje aktuálního spolucestujícího - zkopíruje klienta

Export Vyberte exportované zájezdy Stlačte ikonu Klikněte na právě zobrazené menu Zobrazí se

Export

Tisk seznamu klientů 1. Vyberte v přehledu klienty k tisku (ručně nebo nastavením výběrových podmínek) 2. stisk F5 nebo CTRL+P či ikony tiskárny Obvykle se tiskne do náhledu (zaškrtnutí „Preview“ ) nebo na tiskárnu (zaškrtnutí „ Tiskárna “). Vlastní tisk aktuální sestavy: stisk tlačítka „ Tisk “ na formuláři ! Vytištěny budou jen zájezdy vybrané v přehledu. ! 3. Zobrazí se nabídka „ Tisk“ – v nabídce: Tvorba a tisk Vámi definované sestavy Otevře se formulář pro určení názvu sestavy a výběr tištěných položek Tvorba nové sestavy: stisk tlačítka „Přidat“ Úprava existující sestavy: stisk tlačítka „Opravit“ na opravované sestavě