Edinburgh 2010 O dborná část exkurze Martin Červeňák & Iveta Zůbková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Advertisements

Pohled kraje na nepřetržitou péči MUDr
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
V MSK je celkově 18 zdravotnických zařízení
Vyškovský cerebrovaskulární den Stávající stav budovy neurologického oddělení I a II p.
Komplexní pohled na pacienty metadonového subst. programu
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská služba první pomoci Jan Bělobrádek Sdružení praktických lékařů ČR Konference České lékařské komory Praha,
Ivo Vorek Člen Záchranného týmu  Založen  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé:
EDINBURGH NAPIER UNIVERSITY
Různé role zástupce ředitele školy
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.
Onkodobrovolníci v Krajské nemocnici Liberec Konference I slova léčí, aneb dobrovolníci na onkologických pracovištích Praha 27. února 2012 © Bc. Dana HRSTKOVÁ,
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Kavárna PředMěstí Sociální podnik. Koncept Výjimečný interiér – měšťanský dům v centru města Regionální produkty Sociální podnik Ten podnik žije! Skvělý.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Doktor. Co dělá doktor ? provádění vyšetření a preventivních prohlídek předepisování léků či doporučení týkající se životního stylu provádění povinných.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Fakultní nemocnice Ostrava
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Úhel pohledu algeziologa Vztah paliativní medicíny a léčby bolesti Dana Vondráčková Subkatedra léčby bolesti.
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ PSY412 Praxe a stáže (zdravotnictví)
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Organizace zdravotnické služby v armádě
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
Dobrovolník na dětském oddělení
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Pavlína Hůrková Datum: Název: VY_22_INOVACE_
Systém zdravotní péče v ČR v datech OECD a dalších
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Dětské a dorostové detoxikační centrum NMSKB MUDr. Marian Koranda.
Představení Uherskohradišťské nemocnice součást nemocnic Zlínského kraje.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
Customer Contact Praha
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
ERASMUS + MUDr. Michaela Říhová – Ph.D. studentka – 1. ročník – 2. LF UK v Praze Praktická stáž – srpen 2016 až říjen 2016 – UK, Nottingham.
Dlouhodobá intenzivní péče v pediatrii
Úvod do DRG Mgr. David Zlatovský.
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA ZÁCHRANNÁ SLUŽBA
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: alergologie a klinická imunologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/5 (08/2017)
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: dermatovenerologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/12 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékařská genetika 2007–2016 NZIS REPORT č. K/15 (08/2017)
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Erasmus v Tartu.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Restrukturalizace zdravotní péče v kraji Weiden
Transkript prezentace:

Edinburgh 2010 O dborná část exkurze Martin Červeňák & Iveta Zůbková

Obsah The Sick Kids Drop In Centre Royal Hospital for Sick Children Scottish Ambulance service NHS24 Royal Infirmary of Edinburgh (RIE) Surgeons' Hall Museums

The Sick Kids Drop In Centre zařízení pro děti postižené dlouhodobými a život ovlivňujícími podmínkami a jejich rodiny neformální místo s přátelskou a domácí atmosférou podporuje a pomáhá dětem a jejich rodinám v obtížných a stresových situacích

The Sick Kids Drop In Centre

Royal Hospital for Sick Children ekvivalent brněnské Dětské nemocnice pacienti do 13 let ambulancemi projde ročně 34 tisíc dětských pacientů oddělení klinické onkologie lůžkové i denní neobvyklé uspořádání

Royal Hospital for Sick Children

Scottish Ambulance service 999 pro ZS, 112 pro sdruženou linku systém standardizovaných dotazů vyobrazení vozidel na mapě v reálném čase denně 300 – 400 tísňových volání rozsáhlé využívání překladatelů z důvodu velkého množství cizinců v UK

NHS24 telefonická linka zdravotnického poradenství poskytují rady při zdravotních potížích, informace o léčivech, jedech a další odborné informace cílem je rozlišit nutnost a (ne)odkladnost odborného lékařského ošetření

Scottish Ambulance service

Royal Infirmary of Edinburgh (RIE) největší, nejdražší a nejmodernější nemocnice v širokém okolí významná svým porodním, transplantačním a toxikologickým oddělením oddělení accident & emergency vizte dále sp

Royal Infirmary of Edinburgh (RIE)

A&E, MEDIC 1 navazuje na systém práce ZS scoop&run pravidlo čtyř hodin rozděleno na ambulantní a urgentní část MEDIC 1 je vozidlo lékařské asistence pro ZS jedno auto pro území rozloze 5500km (~MSK) 2

Surgeons' Hall Museum největší lékařské muzeum ve Skotsku vznik a vývoj chirurgie jako samostatného oboru rozsáhlé sbírky vzorků chirurgie ve vojenské medicíně Sir James McGrigor komplexní pojetí sběru vzorků, kvalitní dokumentace

Surgeons' Hall Museums