Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing
MĚSTSKÉ KOMUNIKACE A KŘIŽOVATKY
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Materiálové náklady, služby – objednávkový systém Hlásková A.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Vkládání záznamů do databáze OBD
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
Projekty OP VK ? Konference AŘG, Praha, 26. – Peter Krupka.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace Účetnictví projektu.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
SVOČ Stručné základní informace o možnostech zapojení studujících do studentských vědeckých odborných činností.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
GAUK 2015 seminář pro příjemce grantu
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Seminář pro předkladatele dílčích projektů na podporu aktivit proof-of-concept (GAMA TA ČR) - modul IGS, finanční řízení Linda Ondráčková, CTTZ UPa1. 10.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Math Exercises for You (Math4U)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/ (oddíl 10) Realizace projektu FRVŠ

Seminář Realizace projektu FRVŠ Program Důležité termíny Pravidla FRVŠ Fakultní postupy Administrativa a projektové účetnictví Klíčoví lidé na děkanátu Příklady: - bod 10http://kurz-projekty.ff.cuni.cz

Seminář Realizace projektu FRVŠ Důležité termíny Výsledky výběrového řízení … únor 2012 Středisko & podpisový vzor … březen 2012 Zahájení čerpání … hned jak přijdou peníze na FF UK Dočerpání prostředků … ideálně do Poslední žádost o změny …

Seminář Realizace projektu FRVŠ Dočerpání prostředků … nejpozději bude upřesněno v létě opatřením děkana FF UK Závěrečná zpráva … cca bude upřesněno na podzim podle FRVŠ Obhajoba před komisí … nejspíš únor 12 bude upřesněno na podzim podle FRVŠ

Seminář Realizace projektu FRVŠ Pravidla FRVŠ Celý text … Pravidla pro závěrečné oponentury FRVŠ zveřejní na podzim budu informovat em FRVŠ velmi úzkostlivě dbá na dodržování pravidel Prostředky nejsou na vědu a výzkum Výstupy nesmí mít charakter VaV

Seminář Realizace projektu FRVŠ Nevyčerpané prostředky nelze převést do dalšího roku Udržitelnost výstupů nutno zajistit min. do Udržitelnost jste specifikovali v projektové žádosti Např. webové stránky musí fungovat až do Dedikace ve výstupech – není závazná podoba, např. může znít: „Multimediální DVD vzniklo v rámci projektu financovaného pod číslem 72/2011 Fondem rozvoje vysokých škol.“ Veškerá dokumentace k projektu: Zapomenuté přihlašovací údaje sdělí Filip Malý

Seminář Realizace projektu FRVŠ  Nepodstatné změny v kompetenci řešitele záměna typů zařízení změna titulů nakupovaných knih  Podstatné změny v kompetenci UK nebo FRVŠ všechny ostatní změny jsou potenciálně podstatné poraďte se dopředu a včas s Filipem Malým  Podání žádosti o změnu o uvažované změně: žádost o změnu jen přes webovou aplikaci

Seminář Realizace projektu FRVŠ  Změny vyhrazené FRVŠ změna řešitele nebo spoluřešitele změna použití investic – změna počtu nebo druhu přesuny do položky „zahraniční cestovné“ přesuny do položky „služby“  Vyžadují více času na schválení … cca 2-4 týdny  Ostatní změny schvaluje prorektor UK … cca 1 týden  Poslední termín pro podání žádosti o změnu …

Seminář Realizace projektu FRVŠ Fakultní postupy Předpokládám určité zkušenosti ptejte sekretářky, zkušeného kolegy nebo mě Podpisový vzor - řešitel, spoluřešitel, sekretářka - předat na EO Náležitosti účetních dokladů Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta podrobně:

Seminář Realizace projektu FRVŠ Odměny za řešení projektu Pouze interním zaměstnancům jmenovitě uvedeným v žádosti (řešitel/spoluřešitel) Formulář předejte pí Markvartové na osobní odd. Do formuláře se píše hrubá mzda Z položky „ostatní“ se dále automaticky odečtou tzv. zákonné odvody ve výši 36% hrubé mzdy Max. 10% z položky „ostatní“

Seminář Realizace projektu FRVŠ Stipendia Pouze studentům UK FF uvedeným v žádosti Formulář – vyplnit a předat na grantový referát Hlavička žádosti obsahuje data o studentovi Žádost podepisuje řešitel projektu.

Seminář Realizace projektu FRVŠ Ostatní osobní náklady Pouze ne-zaměstnancům UK FF Dohoda o provedení práce, DPP – max. 150 hodin ročně/osoba Dohoda o pracovní činnosti,DPČ Uzavření smlouvy konzultujte předem se sl. Stiborovou na osobním oddělení (tel , Pokud budete zaměstnávat externisty z jiných fakult UK, informujte se před uzavřením smlouvy na osobním oddělení FF UK, zda je to možné Častá chyba: Na konci roku se z této položky vyplácí odměna interním zaměstnancům – to se nesmí !!!

Seminář Realizace projektu FRVŠ Služby Mezi služby někdy patří i elektronické produkty - pozor na nechtěné přesuny z „ostatní“ do „služby“ Nehmotný majetek max Kč vč. DPH / kus … jinak investice, což možno jen v okruhu A Zakázáno: kopírování, překlady, korektury, poštovné, telekomunikace, opravy, ediční náklady… Služby + ostatní osobní náklady max. 1/3 celkového rozpočtu

Seminář Realizace projektu FRVŠ Zahraniční cestovné Cestovné jen zaměstnanci FF UK Cestovní příkaz, hlášení o nástupu zahraniční cesty Studenti nejsou většinou zaměstnanci cestovní stipendium z položky „stipendia“ (pokud plánováno) poraďte se dopředu s Filipem Malým Ohledně praktického postupu se raďte se sekretářkou na svém ústavu/katedře

Seminář Realizace projektu FRVŠ Ostatní Domácí cestovné postup obdobný zahraničnímu cestovnému Zákonné odvody k „odměnám za řešení projektu“ a „DPČ“ aktuálně ve výši 36% - možná se bude během roku měnit Hmotný majetek do Kč/kus kromě okruhu A není možno pořizovat investice, tj. dražší celky

Seminář Realizace projektu FRVŠ Materiál … neinvestice (do 40 tis. Kč vč. DPH) Výpočetní technika můžete nakupovat sami, pravidla pro nákup Audio-video nákup ideálně konzultovat s p. Stiborem, tel Kancelářské potřeby … max. cca Kč Co se nesmí kupovat nábytek, neplánované věci – nutno žádat o změnu

Seminář Realizace projektu FRVŠ Pravidla pro nákup literatury a informačních zdrojů 1) spolupracujte s knihovnou 2) neopomíjejte elektronické knihy 3) časopisy a elektronické databáze - nakupuje KMC 4) majetko-právní evidence, katalogizace - provádí KMC 5) náležitosti účetních dokladů 6) předání účetních dokladů na EKO - provádí KMC 7) grantová výpůjčka - oborová knihovna Podrobně na webu KFF:

Seminář Realizace projektu FRVŠ Úskalí při nákupu knih - nákup v ČR na paragon – neplatit kartou - nákup v ČR na fakturu – hradit z fakultního účtu - dovoz knih ze zahraničí – EU bez DPH, dodanění – non-EU, proclení - úskalí nákupu přes internet – Amazon apod. Čeští dovozci dražší, zdlouhavější, ale bez starostí… a mnozí další…

Seminář Realizace projektu FRVŠ Spoluúčast VŠ -Jen v některých projektech -Není možno „in-kind“ vklad -Včas nechat zaúčtovat na EO

Seminář Realizace projektu FRVŠ Investiční projekty okruhu A V r dr. Souček, dr. Sluková, mgr. Baťa Přesně dodržet schválený rozpočet, počet kusů atd. Možno změnit jen značku zařízení při zachování výkonu O jakoukoliv změnu třeba požádat FRVŠ Investice -Jednotlivý kus hmotného majetku nad Kč vč. DPH -Posuzuje se tzv. funkční celek -Jednotlivý kus nehmotného majetku nad Kč vč. DPH -Před realizací konkrétního nákupu se vždy poraďte -Poradit se, jestli budeme konat zadávací řízení na zakázku

Seminář Realizace projektu FRVŠ Řízení a účetnictví Vyčerpejte všechny prostředky Prostředky vyčerpejte co nejdříve, je to logické vzhledem k projektu. V posledním čtvrtletí jsou vždy problémy se stresem na straně řešitelů i děkanátu. Veďte si záznamy o čerpání a průběžně - cca 1x za 3 měsíce je porovnejte s fakultním účetnictvím. Od pana Markvarta z EO si vyžádejte em zaslání tzv. sjetiny (sborník položkový), tj. přehledu čerpání svého projektu.

Seminář Realizace projektu FRVŠ Nejpoužívanější formuláře Formulář pro pokladní vyúčtování Průvodní list faktury Stránka s formuláři ekonomického oddělení Stránka s formuláři osobního oddělení

Seminář Realizace projektu FRVŠ Klíčoví lidé Čerpání nemzdových prostředků linka 208 Čerpání mzdových prostředků - interní zaměstnanci linka 314 Čerpání mzdových prostředků – externisté (DPP, DPČ) linka 349 Grantový referát – porady s pravidly, změny, řešení problémů… linka 321

Seminář Realizace projektu FRVŠ Hodně zdaru!