Evropská strategie zaměstnanosti Úvod do sociální politiky, Zimní semestr akad. Roku 2007/2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava krajů na programovací období Tisková konference , Praha.
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Národní souvislosti Ing. arch. Iva Svobodová Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s.
Lisabonská strategie a maďarská politika zaměstnanosti László Kordás 29. duben 2006 Balatongyörök.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Prostředí pro projekt spolufinancovaný ze SF EU Ing. Zdeněk Chaluš, CSc.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Vliv daňové legislativy EU na členské státy EU Tax Legislative Impact on Member States Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu, ODS.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Sociální politika a Welfare State
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Nástroj změny v místním prostředí
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Evropská regulace pracovněprávních vztahů v sociální oblasti MUDr. Milan Cabrnoch poslanec Evropského parlamentu.
Evropská strategie zaměstnanosti a problém vzdělávání pracovní síly
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Evropské iniciativy pro rozvoj odborného vzdělávání Miroslav Procházka Praha Ustavující konference TTnetu České republiky.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
European Commission Employment and Social Affairs DG Budoucnost strategie sociálního začleňování Hana Velecká GŘ pro zaměstnanost, sociální věci a rovné.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Otevřená metoda koordinace - příležitost pro samosprávy? Milena Jabůrková Svaz měst a obcí ČR.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Strukturální politika
Stárnutí a strategické dokumenty
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Politika sociální inkluze v Evropské unii
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Regionální politika RP ČR.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Commission européenne STRUKTURÁLNÍ FONDY a ESF strategické plánování a programování Diana Jablonska, GŘ Zaměstnanosti, Jednotka A1; Koordinace.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
9. Stát, politický systém, demokracie 10. Nástroje veřejné politiky Prameny: Dvořáková, Vladimíra – Kunc, Jiří Demokracie a ústavnost. Praha: Karolinum.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Politika pracovního trhu
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Sociální zabezpečení v EU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Rozvoj inovací v EU.
SPP728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými podzim 2010
Rozpočtová a fiskální politika
Rozpočtová a fiskální politika
Transkript prezentace:

Evropská strategie zaměstnanosti Úvod do sociální politiky, Zimní semestr akad. Roku 2007/2008

2 Obsah prezentace ► Historie ESZ ► Otevřená metoda koordinace ► Evropské směry zaměstnanosti ► Společné zprávy o zaměstnanosti 2000 a ► Současné trendy v ESZ ► ESZ v České republice

3 Historie ESZ (I) ► Polovina 90. let – krize sociálního státu v EU ► Průměrná nezaměstnanost v EU v 90. letech – více než 10 % ► Potřeba inovovat strategie  ženy na trhu práce  dovednosti a znalosti  flexibilita  reformy (příjmové a důchodové politiky)  vnější šoky

4 Historie ESZ (II) ► EU – nejlepší úroveň k řešení uvedených problémů - rámec? ► Překážky a výzvy:  nákladnost  ne unifikaci  reflexe rozdílů mezi členskými státy  chybějící zdroje v EU  povaha změn

5 Historie ESZ (III) ► Nová, „měkká“ forma vládnutí ► Snaha přiblížit Unii občanům ► Systém národních plánů pro monitorování hospodářského vývoje a růstu převeden do oblasti sociální politiky Kapitola o zaměstnanosti v Amsterodamské smlouvě formálně zakládající ESZ

6 ESZ a víceúrovňové vládnutí ► Příklady dobré praxe ► Spolupráce mezi různými úrovněmi správy (vláda, ministerstva, kraje, obce) ► Integrace oddělených politik ► Posílení spolupráce ► Podpora harmonizace politik a respektování různorodosti čl. st.

7 ESZ a příklady dobré praxe ► Učení se jeden od druhého ► Benchmarking - proces identifikace nejlepších postupů a učení se z nich v jiných organizacích - je účinným nástrojem ve vyhledávání neustálého zlepšování a výrazně lepších výsledků. benchmarkingu. ► Zahrnutí partnerů do procesu ► Metody: výměna příkladů dobré praxe

8 Otevřená metoda koordinace (I) Cíl: podpořit koordinaci politik, spolupráci a vzájemné učení na základě sdílení informací a příkladů dobré praxe Užití: ► oblasti, kde státy odmítají legislativu EU ale nejsou proti společnému postupu, ► kde jsou národní politiky velmi odlišné a složité (zaměstnanost, sociální vyloučení), ► týkající se národní identity či kultury (vzdělávání)

9 Otevřená metoda koordinace (II) Hlavní zásady: ► Partnerství ► Propojování veřejného a soukromého sektoru Nástroje: ► rozšiřování informaci, ► doporučení ► společná pravidla

10 Směry zaměstnanosti a Národní akční plány zaměstnanosti ► Původně – roční strategie a aktualizace ► Monitoring ► Zavedení měřitelných cílů do směrů ► Předpoklad spolupráce při vytváření NAPZ

11 Směry zaměstnanosti - cíle ► Větší zaměstnanost ► Aktivnější politika pro nezaměstnané ► Více dovedností ► Více prac. příležitostí produkujících růst ► Méně překážek pro práci vyžadující nízké vzdělání ► Flexibilita a bezpečí ► Podpora podnikání ► Rovnost příležitostí

12 Vliv ESZ na členské státy ► Společná zpráva o zaměstnanosti (2000)  pasivní vs. aktivní přístup k nezaměstnanosti – čl. st. úspěšné  daňová opatření – čl. státy méně úspěšné

13 Revize Směrů ESZ ► Modernizace služeb zaměstnanosti ► Práce pro starší osoby ► Odstraňování překážek na trhu práce ► Podpora rovnosti pohlaví ESZ jako součást Lisabonské strategie

14 Společná zpráva o zaměstnanosti 2006 – 2007 Cíle: ► přilákání více lidí do zaměstnání a modernizace soc. ochrany ► zvýšení dovedností pracovníků (flexicurity) ► zvýšení investic do lidí prostřednictvím vzdělávání

15 Společná zpráva o zaměstnanosti 2006 – 2007 a doporučení pro ČR ► strukturální rozdíly mezi regiony ► opatření pro ženy vracející se na trh práce z mateřské dovolené ► vysoké nemzdové náklady práce ► vysoká závislost na sociálních dávkách ► důchodové reformy ► integrace ohrožených skupin ► modernizce služeb zaměstnanosti ► tericární vzdělávání

16 ESZ v ČR ► Politika zaměstnanosti (zákon o zaměstnanosti) centralizována ► Odpovědnost krajů – prostřednictvím zákona o podpoře regionálního rozvoje

17 Důležitost ESZ pro kraje a obce ► Možnost přes NAPZ ovlivnit politiku zaměstnanosti a její cíle ► Nové programovací období politiky hospodářské a sociální soudržnosti EU 2007 – 2013: cíle ESZ v programových dokumentech  naplňování cílů důležité pro úspěch projektů, které se budou předkládat  finanční prostředky na sociální služby

18 Zdroje Webové stránky: _strategy/employ_en.htm _strategy/employ_en.htm Trubek, M., Mosher, J. New Governance, EU Employment Policy, and the European Social Model. Symposium „Mountain or Molehill? A Critical Appraisal of the Commission White Paper on Governance“. Brusel, Joint employment report 2006 – 2007 a Doporučení pro ČR