Jak na úspěšné projekty Ivana Brabcová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Seminář: Vstup do organizace Téma I.:Hledání mezníků
Nacistická Propaganda
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Vize, Strategie, Cíle.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland.
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
SUŠMÁNIE JAK… …NAPSAT PROJEKT. CÍL Musíte vědět CO, chcete udělat!
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
 Pro hodnocení není žádný jednoznačný předpis či návod, žádná kuchařka.  Existují principy, metody, formy a prostředky a také specifické podmínky školy.
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech spolumajitelů firmy/nápadu
Vlastní hodnocení školy ► evaluace = lat. valere – přeneseno do angličtiny= self-evaluation ► Scrivena, 1991 = „proces určování podstaty, hodnoty a ceny.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Autoevaluační nástroje na naší škole
Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ
SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky. Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE 
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
 1. Autor zprávy : Původcem zprávy a tím, kdo ji předává druhým, jste vy sami. Způsob, jakým ji předáváte dál, může být ovlivněn například :  Postoj.
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Informace ke kurzu Manažerské účetnictví I a jak ho studovat.
MODERAČNÍ TECHNIKY brainstorming brainwriting free-wheeling
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Komunikace s rodiči.
ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí ZÁVĚREČNÁ PRÁCE leden 2013 Bc. Marcela Hladká.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
Listopad 2006 (c) Radek Maca ÚVOD Průvodní prezentace ke studiu ICTK STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE.
Úvodní hodina PVY Vyučující: Mgr. Vítězslav Jersák Web: xjv.webnode.cz.
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech zakladatelů projektu
1 Učební osnovy v ŠVP Oborová setkání VÚP Praha. 2 Zásadní rozdíl na začátek  v RVP jsou stanoveny vzdělávací obory  v ŠVP vznikají na základě vzdělávacích.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Jak se dělá firemní image Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
CLIL zkušenosti Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Základní škola Heřmanův Městec
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Typ klienta.
WORKSHOP Metody práce s informacemi v online prostředí
První zkušenosti s evaluací
Den otevřených dveří Název školy Datum.
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Centrum kolegiální podpory CKP
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
PS Vzdělávání NS MAS ČR pro IPo MAP
Transkript prezentace:

Jak na úspěšné projekty Ivana Brabcová

Co je to úspěšný projekt? Ten, co získal ocenění? Ten, který bavil žáky a učitele? Ten, co dosáhl stanovených cílů? Ten, který se líbil vedení školy? Ten, který trval dva roky? Ten, který měl hodně výstupů? Ten, který byl inovativní?...

Témata pro brainstorming Jak dosáhnout úspěchů u žáků? Jak dosáhnout úspěchů u vedení a kolegů? Jak dosáhnout úspěchů u hodnotitelů? Jak dosáhnout úspěchů u veřejnosti?

Tipy Využijte znalostí a zkušeností kolegů a požádejte je o pomoc při realizaci vašeho projektu. K inspiraci využijte podrobné popisy úspěšných zrealizovaných projektů, např. v sekci Inspirace na Držte se osnov Vašeho předmětu. Jistě v učebním plánu naleznete témata, jež jsou pro projektovou práci vhodná. Při plánování projektu, jeho témat, použitých technologií a výstupů nezapomeňte oslovit i Vaše žáky, jsou cenným zdrojem nápadů a sami umějí používat nejrůznější technologie a nástroje.

Stanovte si cíle, které odpovídají vzdělávacímu plánu. Uvědomte si, jakých cílů by měli žáci dosáhnout, co chcete, aby se naučili a nezapomeňte myslet i na toho, kolik toho doopravdy jste schopni zvládnout. Pokud projekt plánujete poprvé, neklaďte si cílů mnoho. Ujistěte se, že i Vás partner chápe stanovené cíle stejně a má stejnou představu o projektu. Vyvěste ve třídě plakát, na kterém budou cíle jasně formulovány a žáci budou mít během projektové práce přehled o tom, co jste již splnili a co je třeba ještě udělat. Vše s partnerem důkladně prodiskutujte, rozdělte si práci, ujasněte si, kde je za co zodpovědný. Stanovte si harmonogram projektu, seznamte s ním vaše žáky, vyvěste si jej ve třídě, žáci tak budou do projektu více vtaženi.

Do projektu vtáhněte i kolegy z jiných předmětů, projekty jsou vždy mezipředmětové, sobě ulehčíte práci a žáci pak budou uvědomovat souvislosti mezi jednotlivými obory. Informujte o vaší aktivitě vedení školy, dříve či později budete jejich podporu potřebovat. Nezapomeňte na rodiče, mohou vám při práci na projektu také velmi pomoci, mohou být zdrojem informací. Budou-li o projektu informováni či do něj vtaženi, budou své děti podporovat a také v jejich očích vzroste význam školy. Vytvořte nástěnku, panel či webové stránky, na kterých budete pravidelně informovat o dění ve vašem projektu.

Využijte místní a regionální tisk k prezentaci vaší práce. Informujte širokou veřejnost o používaných inovativních metodách na vaší škole. Ještě před zahájením projektu si ujasněte, jak jej budete hodnotit. Způsob hodnocení vysvětlete i žáků, aby věděli, co od nich očekáváte a za co je budete hodnotit. Nechte si projekt zhodnotit i odborníky např. prostřednictvím zažádání o Certifikátu kvality. Projděte si při plánování projektu kritéria, podle kterých jsou projekty hodnoceny, budete tak vědět, na co se při práci na něm zaměřit, co neopomenout.

„Zlatá pravidla“ pro spolupráci Vyjadřujte se stručně a jasně. (Tzv. pravidlo „KISS“ – Keep it short and simple.) Vezměte si na vašeho partnera co nejvíce kontaktů ( , poštovní adresu, telefonní číslo aj.) Vždy odpovídejte na zprávy. I když nebudete mít čas na delší odpověď, napište alespoň, že jste zprávu obdrželi a že hned, jak budete moci, na ni odpovíte. Pokud totiž nedostane odpověď, bude přemýšlet, zda byla zpráva doručena, zda vše běží a funguje tak, jak má apod. Pamatujte na kulturní rozdíly mezi zeměmi. Zpráva v psané podobě může být pochopena jinak, než v ústním podání. Pokud se např. cítíte nějakou zprávou uraženi nebo vám přijde nejasná, popřemýšlejte o ní, znovu si ji přečtěte a počkejte s odpovědí do druhého dne. Vytvořte si harmonogram a dodržujte jej. Pokud víte, že nějaký termíny nebudete moci dodržet, informujte o tom partnera co nejdříve. Domluvte se předem, jaké nástroje v projektu budete využívat, aby nedošlo k problémům s programy, které bude jeden partner používat a druhému nebudou dostupné. Pokud si nejste něčím jisti, nebojte se ptát. Otázky vedou k odpovědi a odpovědi k pochopení.