Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland."— Transkript prezentace:

1 IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland

2 Popis projektu Hlavním cílem projektu bylo dozvědět se co nejvíce o partnerských zemích, regionech, městech a školách atd. tak, aby na základě pochopení individuálních shod a rozdílů byli studenti vedeni k zájmu o ostatní evropské země a jejich specifika a k vzájemné toleranci. Studenti pracovali podle předem dohodnutého plánu a harmonogramu a pracovali v týmech, takže se učili i vzájemné toleranci, pomoci jeden druhému a spolupráci. Čeští a španělští studenti se rovněž zdokonalovali ve svých vyjadřovacích schopnostech v cizím jazyce. Studenti měli také možnost v praxi získat nové IT dovednosti (např. zasílat emaily, vytvářet presentace v Power Point či filmy v programu Movie Maker).

3 Postup PRVNÍ ČÁST Žáci se nejprve představili prostřednictvím prezentací. Pro své partnery zároveň připravili další prezentaci s úkolem poznat, kdo je kdo na obrázku.

4 Natočili jsme krátké úvodní motivační video, ve kterém jsme využili interaktivní tabuli a její funkci digitalizace písma. Také jsme navrhli logo projektu, které bylo po krátké diskusi a úpravách (původní vlajka Spojeného království byla nahrazena vlajkou Irska) schváleno partnery.

5 DRUHÁ ČÁST Pak se studenti rozdělili do týmů po 3 studentech a vytvořili prezentace o své škole, městě, regionu, tradicích a svátcích, typických jídlech a populárních sportech. Tyto prezentace ve třídě předvedli spolužákům a pak je zaslali svým partnerům.

6 Protože projekt nemá být jen učením, ale také zábavou, každá z partnerských škol pak vypracovala a zaslala partnerům několik aktivit, her, kvízů apod. například zpracovaných v programu Hot Potatoes.

7 TŘETÍ ČÁST Po důkladném pročtení prezentací našich partnerů následovala výměna a zodpovězení sad otázek, neboť studenti buď potřebovali nějaká vysvětlení anebo je zajímaly další podrobnosti, které nebyly v prezentacích obsaženy. Každá z partnerských škol pak vytvořila vlastní prezentaci, ve které studenti reflektovali svá zjištění shod, podobností a rozdílů.

8 Potom byl vytvořen závěrečný kvíz o všech třech zemích a především jedna společná závěrečná prezentace shrnující všechny výsledky. Na závěr studenti svou celoroční práci na projektu zhodnotili – podle jejich hodnocení je práce většinou bavila a velmi oceňovali, co nového o našich partnerských evropských zemích zjistili.

9 JEŠTĚ NĚCO NAVÍC … Kromě tohoto základního programu, během školního roku, nejprve na podzim, potom před Vánoci a pak před Velikonoci studenti vytvořili pohlednice ve Wordu a zaslali svým přátelům. Hi, We have the first snow. I like Christmas because I get presents but it is cold. I like winter sports. I like snowboarding and snow battles. We often have snow battles. I am looking forward to the new Year’s party. What is the weather like in Spain? Bye, D.

10

11 Kromě informací na nástěnkách, byly naše výsledky prezentovány na webové stránce. Projekt byl oceněn Certifikátem kvality ve všech třech zemích a vyhrál 3. cenu v národní soutěži eTwinning v UK a 1. cenu v národní soutěži eTwinning v ČR. PREZENTOVÁNÍ A OCENĚNÍ

12 www.getting-closer.webnode.cz


Stáhnout ppt "IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland."

Podobné prezentace


Reklamy Google