Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Mgr. Lucie Ševčíková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Dosavadní výsledky v Individuálním projektu OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji (Sociální integrace OK) registrační.
Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Změny Metodiky financování a vykazování aktivit pro projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/ Odbor investic a evropských programů 27. března 2013 Kongresový sál.
1 Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji Finanční stránka: cena za poskytování sociální služby, platební podmínky, fakturace, smluvní sankce,
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Informace k individuálního projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Mgr. Lucie Ševčíková Odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb Krajský úřad Olomouckého kraje Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Organizace projektu a role ►Řízení a financování zajišťuje Odbor investic a evropských programů, oddělení projektového řízení ►Koordinaci a komunikaci s poskytovateli sociálních služeb zajišťuje Odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb Krajský úřad Olomouckého kraje Oddělení projektového řízení Vybraní poskytovatelé sociálních služeb Oddělení sociálních služeb

Projekt je zaměřen na 11 vybraných sociálních služeb na území Olomouckého kraje: § 43 Podpora samostatného bydlení § 54 Raná péče § 57 Azylové domy (pro muže a ženy; pro osamělé rodiče s dětmi) § 58 Domy na půli cesty § 60a Intervenční centra § 61 Nízkoprahová denní centra § 62 Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež (věk 15 – 26 let) § 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi § 67 Sociálně terapeutické dílny § 69 Terénní programy § 70 Sociální rehabilitace

Projektový tým - kontakty Projektová manažerka – Mgr. Lenka Petrásková, Odbor investic a evropských programů, oddělení projektového řízení, tel.: , Koordinátorka projektu – Mgr. Lucie Ševčíková, Odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb, tel.: , Finanční manažerka – Ing. Naděžda Mikolášová, Odbor investic a evropských programů, oddělení projektového řízení, tel.: , Účetní projektu – Ing. Pavlína Blešová, Odbor ekonomický, oddělení účetnictví, tel.: ,

Organizace doručování monitorovacích zpráv Průběžná monitorovací zpráva - příloha zúčtovací faktury - podpis příslušné odpovědné osoby společně s razítkem - doručit do 10 kalendářních dnů od skončení každého monitorovacího období (= zúčtovacího období). Monitorovací období je rovno kalendářnímu čtvrtletí, s výjimkou posledního období, které potrvá čtyři kalendářní měsíce - adresa pro doručení monitorovací zprávy a zúčtovací faktury Olomoucký kraj Odbor investic a evropských programů Mgr.Lenka Petrásková Jeremenkova 1056/40a Olomouc

- v případě neúplnosti nebo formálních nedostatků (za nedostatek se považuje i špatná varianta log EU) zprávy je poskytovatel povinen zprávu doplnit nebo opravit, a to do 5 pracovních dnů ode dne, kdy je k tomu vyzván a elektronicky em doručit Objednateli - v případě prodlení s doručením zprávy je stanovena smluvní pokuta 500,-Kč za každý započatý den prodlení Závěrečná monitorovací zpráva - doručit do 20 kalendářních dnů od skončení posledního zúčtovacího období - adresa pro doručení totožná jako v případě průběžných monitorovacích zpráv - v případě nedostatků je poskytovatel povinen provést opravu stejným způsobem jako v případě průběžných zpráv - v případě prodlení s doručením zprávy je stanovena smluvní pokuta 1000,-Kč za každý započatý den prodlení

Naplňování primárních ukazatelů a sankce - nenaplnění poměrné části primárních ukazatelů stanovených ve Smlouvě určené podle poměru délky zúčtovacího období oproti celému období, na něž je primární ukazatel stanoven opravňuje Objednatele k uplatněné slevy. - sleva ve výši 10% z účtované ceny při naplnění některého ze stanovených primárních ukazatelů pouze v rozsahu 80%-90% včetně - sleva ve výši 20% z účtované ceny při naplnění některého ze stanovených primárních ukazatelů pouze v rozsahu 50%-80% včetně - sleva ve výši 30% z účtované ceny při naplnění některého ze stanovených primárních ukazatelů pouze v rozsahu rovno nebo nižším 50% - indikátor počet nových uživatelů se načítá kumulativně od počátku plnění

Monitorovací zpráva Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/ Název projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Celková výše finančních prostředků Datum zahájení realizace Datum ukončení realizace Pořadové číslo monitorovací zprávy Sledované obdobíZačátek Konec Typ zprávyPrůběžná Závěrečná Datum vypracování zprávy Údaje o projektu a monitorovací zprávě

Monitorovací zpráva Název poskytovatele Název sociální služby Identifikátor služby Statutární zástupce: jméno, příjmení, funkce Jméno a příjmení zhotovitele zprávy Telefonní číslo/Fax Údaje o poskytovateli Číslo Smlouvy o zajištění poskytování sociálních služeb

Monitorovací zpráva Sekundární ukazatele Struktura uživatelůZačátek MONárůstKonec MO Počet nových uživatelů služby* Podle věkuDo 18 let Do 26 let Do 40 let Do 65 let Nad 65 let Neuvedeno Trvalé bydlištěOlomoucký kraj Česká republika Mimo Českou republiku Neuvedeno Muži Ženy

Monitorovací zpráva Popis personálního zajištění služby ►Změny v personální struktuře ►Supervize ►Vzdělávací aktivity Další statistické údaje ►Evidované statistické výstupy, které se liší od požadovaných (pokud se nic dalšího neeviduje, není potřeba vyplnit) Přílohy ►Popis realizovaných aktivit (aktivity k realizaci služby, pořádané akce, jako přílohy Fotografie, letáky apod. ►Kasuistiky úspěšných uživatelů

Podpora samostatného bydlení Ukazatel Výchozí hodnota na začátku MO* Plánovaná hodnota Dosažená hodnota na konci MO* Počet nových uživatelů služby Počet intervencí ►Sekundární ukazatele Počet uživatelů za monitorované období Počet kontaktů Počet skupinových aktivit Počet účastníků skupinových aktivit ►Primární ukazatele

Primární a sekundární ukazatele ►Primární ukazatele Ukazatel Výchozí hodnota na začátku MO* Plánovaná hodnota Dosažená hodnota na konci MO* Počet nových uživatelů služby včetně dětí Počet intervencí ►Sekundární ukazatele Počet rodin za monitorované období Počet kontaktů Počet skupinových aktivit Počet účastníků skupinových aktivit Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Primární a sekundární ukazatele ►Primární ukazatele Ukazatel Výchozí hodnota na začátku MO* Plánovaná hodnota Dosažená hodnota na konci MO* Počet nových uživatelů služby rodiče+děti Počet lůžko-dnů (matkami či otci) ►Sekundární ukazatele Počet intervencí Počet účastníků skupinových aktivit (zvlášť počet rodičů a počet dětí) Počet nových uživatelů služby (zvlášť počet rodičů a počet dětí) Počet lůžko-dnů (zvlášť počet lůžko-dnů u dětí a počet lůžko-dnů u rodičů) Azylové domy pro osamělé rodiče s dětmi Počet skupinových aktivit

Primární a sekundární ukazatele ►Primární ukazatele Ukazatel Výchozí hodnota na začátku MO* Plánovaná hodnota Dosažená hodnota na konci MO* Počet nových uživatelů Počet intervencí a skupinových aktivit v součtu ►Sekundární ukazatele Počet uživatelů v monitorovacím období Počet intervencí Počet kontaktů Počet skupinových aktivit Sociální rehabilitace Počet účastníků skupinových aktivit

Děkuji za pozornost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky