1 Přezbrojení AČR obrněnými transportéry MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 22. února 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Ekonomické posouzení možnosti zajištění údržby vozů metra na trase A a B formou plného outsourcingu Připraveno pro Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. Listopad.
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Přezbrojení AČR obrněnými transportéry
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
Obchodní politika Základní údaje  Prodejní cílovou skupinou TV Nova v roce 2008 jsou „Dospělí 15-54“ „Dospělí 15-54“ znamená osoby ve věku 15.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Ochrana kritické infrastruktury
AKVIZICE MINISTERSTVA OBRANY Viktor Paggio poslanec.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
1 Přechodná období ČR po vstupu do EU VŠFS – kombinované studium Veřejná správa
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Ekonomická část. Informace:  účetní závěrky sestavené k – termín odevzdání do (pozdější termín – po domluvě s příslušnou účetní)
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Valná hromada Svazu dopravy - Ekologická daňová reforma v ČR Ekologická daňová reforma (EDR) v ČR JUDr. Jan Dusík, MSc. I. náměstek ministra ředitel.
Návrh novely zákoníku práce předložený vládě Svaz průmyslu a dopravy ČR souhlasil s návrhem novely zákoníku práce Stanovisko ze dne 31. března 2011.
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Monitorovací systém Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
AUTOMOBILY TERÉNNÍMI STŘEDNÍMI
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Evropská občanská iniciativa
1 Přezbrojení AČR obrněnými transportéry Praha Červen 2006 MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Přezbrojení AČR obrněnými transportéry
Transkript prezentace:

1 Přezbrojení AČR obrněnými transportéry MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 22. února 2010

2 Usnesení vlády č P ze dne 26. listopadu 2003 Vláda odsouhlasila projekt „Přezbrojení Armády ČR obrněnými transportéry“ dále schválila: 1) zajištění nákupu majetku a služeb strategického charakteru, který souvisí s integrací a členstvím České republiky v Organizaci Severoatlantické smlouvy (NATO) 2) složení meziresortní komise pro hodnocení nabídek 3)Směrnici pro realizaci programu průmyslové spolupráce (offsetového programu)

3 Usnesení vlády č. 448 ze dne 13. dubna 2005 schvaluje 1)Způsob zadání zakázky ve smyslu zákona č. 40/2004 Sb. § 4 odst. 1 písm. b) zákona 2)Složení meziresortní komise pro otevírání obálek a posouzení nabídek 3)Realizaci programu průmyslové spolupráce v souladu s usnesením vlády č. 9/2005 Smlouva podepsána dne MO Kühnlem

4 Další postup po neúspěšných kontrolních zkouškách  Dodavatel požádán Ministerstvem navrhnout termín odstranění zjištěných „neshod“ – 8. listopadu 2007  dne 22. listopadu 2007 Dodavatel informuje Ministerstvo o své připravenosti k provedení opakovaných kontrolních zkoušek ke dni 1. března 2008

5 Pověření ministryně obrany 1. NMO 1)Dne 23. listopadu 2007 pověřen 1. NMO, k jednání o Smlouvě jménem ČR MO - na základě sdělení dodavatele o nesplnění jeho závazků ze Smlouvy. 2)Zdůvodnění tohoto pověření na TK 13. prosince 2007 (audiozáznam). 3)Výsledkem byl návrh vládě ČR – odstoupení od Smlouvy.

6 Odstoupení Ministerstva od Smlouvy Vláda následně ve svém usnesení č ze dne 7. prosince 2007 souhlasila s návrhem prezentovaným ministryní obrany, aby Ministerstvo odstoupilo od Smlouvy jako celku a uložila ministryni obrany předložit vládě do 31. ledna 2008 návrh dalšího postupu. Od Smlouvy Ministerstvo odstoupilo ke dni 11. prosince !

7 Skutečnosti, které vedly Ministerstvo k dalšímu jednání s Dodavatelem 1) případný soudní spor – arbitráž o desítky miliard Kč, 2) velká časová náročnost nového zadávacího řízení – další zpoždění Projektu minimálně o 3 roky, Nejvýhodnější varianta - obnovit jednání se stávajícím Dodavatelem. Nezbytnou podmínkou bylo plnění v původní Smlouvě uvedených takticko-technických parametrů.

8 Následná usnesení vlády k Projektu 1) Usnesení vlády č. 106 ze dne 30. ledna 2008 – preferuje možnost dalšího jednání s Dodavatelem ohledně narovnání Smlouvy. 2)Usnesení vlády č. 227 ze dne 5. března 2008 – souhlas vlády s dosavadním postupem Ministerstva a uložila ministryni obrany informovat vládu o obsahu Memoranda o porozumění před jeho uzavřením.

9 Následná usnesení vlády k Projektu Usnesení vlády č. 363 ze dne 2. dubna 2008 vláda souhlasila s Memorandem o porozumění mezi Ministerstvem a společností DEFENDIA CZ s.r.o. a uložila ministryni obrany informovat vládu o dalším postupu realizace Projektu a o vyjednaném smluvním rámci při dodržení stanovených podmínek. MEMORANDUM O POROZUMĚNÍ 9. dubna 2008

10 Zabezpečení informovanosti členů vlády a resortu MO 5 x informována vláda ČR 7 x výbor pro obranu PČR 12 x ministryně obrany 1 x kolegium ministryně obrany

11 Výsledek jednání 1) eliminace hrozby arbitráže 2) snížení počtu vozidel dle požadavku NGŠ 3) celková úspora přes 9 mld. Kč 4) zlepšení takticko-technických parametrů dodávaného zboží 5) zachování jednotkové ceny vozidel z původního kontraktu pouze s uplatněním inflačního vlivu 6) optimalizace termínů dodávek

12 Vláda ČR Vláda ČR dne 2. března 2009 svým usnesením: - souhlasí s pořízením 107 kusů kolových bojových vozidel a kolových obrněných transportérů a logistického a výcvikového zabezpečení za 14,399 mld. Kč v období let 2009 až 2013, -schvaluje výši účasti státního rozpočtu na financování programu reprodukce majetku ,

13 Průběh jednání Tehdejší 1. NMO jednal pouze s oficiálními zástupci General Dynamics, viceprezidentem společnosti a prezidentem evropské pobočky Johnem Ulrichem, viceprezidentem evropské pobočky Lutzem Kampmannem a hlavním managerem projektu za Steyr Stefanem Szücsem

14 Průběh jednání Zpracovány ekonomické a právní audity: - právní posouzení Smlouvy - právní posouzení rizik z uzavření Smlouvy - shrnutí potenciálních ekonomických dopadů uzavření Smlouvy

15 CELKOVÁ HODNOTA OFFSETOVÉHO PROGRAMU: Celková hodnota offsetového programu 150 % z celkové ceny kontraktu bez DPH, tj. min. 18,151 mld. Kč Celková hodnota přímých offsetových transakcí 40 % z celkové ceny kontraktu bez DPH, tj. min. 4,840 mld. Kč Celková hodnota nepřímých offsetových transakcí min. 13,311 mld. Kč Oblast realizace programu průmyslové spolupráce

16 Celková hodnota přímých offsetových transakcí 40 % z celkové ceny kontraktu bez DPH, tj. min. 4,840 mld. Kč - reálná hodnota přímého offsetu by měla činit 4,3 mld. Kč (při 90 ks) - nabídka Dodavatele, - MO vyjednalo navýšení této hodnoty o 0,53 mld. Kč ve vztahu na 17 kusů již vyrobených KBVP z roku 2007 (hodnota cca 1,7 mld. Kč). Oblast realizace programu průmyslové spolupráce