Aktualizace strategického plánu rozvoje města Písku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktualizace Strategie rozvoje kraje, priority jeho rozvoje do roku 2020 Ostrava,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
© Berman Group. Harmonogram procesu tvorby strategického plánu rozvoje města Písku Město Písek.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Příprava operačních programů
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Transkript prezentace:

Aktualizace strategického plánu rozvoje města Písku Ing. Petr Adámek, MBA Leden 2006

Proč aktualizace? Ukončena realizace plánu z roku 2001: Průmyslová zóna dokončena a naplněna Rozvoj bytové výstavby nastartován Nové příležitosti a výzvy: Dokončena reforma veřejné správy Vstup ČR do EU - fondy na rozvojové aktivity Nové příležitosti pro rozvoj podnikání

Jak probíhala aktualizace? Analýza Akční plány Vize Realizace listopad – prosinec 2004 březen 2005 duben – říjen 2005 prosinec 2005 - (2 – 3 roky) Analýza objektivní, subjektivní, kontextová Strategická vize prioritní oblasti, globální cíle Akční Plány záměry, projekty, implementační strategie Realizace závěry, doporučení zadání pro akční plány nástroje pro realizaci pozitivní ekonomické změny

Podnikatelské prostředí v Písku  Roste produktivita, exportní orientace, upadají tradiční obory, roste podíl zahraničních firem, které vykazují vysokou investiční aktivitu Roste subjektivní vnímaná kvalita pracovní síly, mzdy rostou rychleji než v ČR, ale zůstávají pod průměrem Firmy si představují příznivé podnikatelské prostředí jako bezproblémovou a aktivní spolupráci s veřejným sektorem, vzdělávacími institucemi a mezi sebou navzájem.  

Jaká je struktura plánu? strategická vize PLÁNOVÁNÍ A. Podnikání B. Lidské zdroje C. Cestovní ruch globální cíl A globální cíl B globální cíl C … … záměr B.1 záměr B.2 záměr B.3 cíl B.1.1 cíl B.1.2 cíl B.1.3 cíl B.1.4 … REALIZACE podrobný popis projektu a realizačních nástrojů, popis realizačních fází, identifikace zodpovědností, odhad finančních, časových a materiálních zdrojů atd. Projektový list __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Projektový list ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Projektový list __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Projektový list _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 Strategická vize Písek v roce 2020: „Písek je městem vzdělaných a aktivních lidí, centrem dynamicky se rozvíjejících a na znalostech založených moderních podnikatelských aktivit a svým prostředím a okolím vstřícným a přívětivým místem pro obyvatele i návštěvníky…“ 

Prioritní oblasti rozvoje A. Podnikání: Písek bude městem s příznivým a dynamickým podnikatelským prostředím, ve kterém bude fungovat a aktivně spolupracovat celá řada firem rozvíjejících se v perspektivních oborech s vyšší přidanou hodnotou B. Lidské zdroje: Písek bude městem, které posiluje svoji pozici jako centrum vzdělanosti v technických i humanitních oborech s kvalitní nabídkou celoživotního vzdělání i uplatnění pro vysoce kvalifikovanou pracovní sílu. C. Cestovní ruch: Písek zvýší počet turistů přijíždějících do města a okolí a vytvoří podmínky pro zvýšení ekonomického efektu z cestovního ruchu pro podnikatele i obyvatele města.

Cestovní ruch Řízení Marketing Infrastruktura Vytvořit řídící struktury a zavést systém koordinace a spolupráce v CR … Prostřednictvím cíleného marketingu zajistit trvalé zvýšení přílivu turistů … Zlepšit turistickou infrastrukturu, zavést nové produkty … Agentura DM DM v řízení města Marketingový plán / kampaň Image destinace / vizuální styl Audit infrastruktury Grantové schema Katalog investičních příležitostí v CR Vzdělávání v CR

Lidské zdroje Propojení Vzdělávání Infrastruktura Zvyšovat hodnotu absolventů pro podniky na základě aktivní spolupráce … Zkvalitnění výuky s využitím dalšího vzdělávání a rozvojových projektů Rozvíjet infrastruk-turu pro LZ, zavést systematickou péči o rozvoj LZ … Spolupráce píseckých škol a podniků Písecké podniky a vysoké školy / VŠ studenti Příprava pedagogů Vzdělávací a rozvojové projekty kofinancované z vnějších zdrojů Rada pro rozvoj LZ Komunitní centrum vzdělávání a sociálních služeb Mezinárodní vzdělávací centrum

Rozvoj podnikání Komunikace Podnikavost Infrastruktura Systém výměny informací, komunikace a spolupráce – PPP .. Poradenství, asistence, podpora a vzdělávání s cílem zvýšit podnikavost .. Tvořit infrastrukturu pro rozvoj podnikání inovace a zapojení firem do globální ek. Portál podnikání Setkávání podnikatelů Nabídky a poptávky Podnikáme v Písku Tematické vzdělávání Poradenství a asistence Rozvoj Brownfields Klastry Podnikatelský inkubátor

Co se bude dít dále? Schválení materiálu v orgánech města Ustavení Řídícího a monitorovacího výboru Ustanovení manažera realizace Monitorování činnosti jednotlivců a organizací zodpovědných za konkrétní projekty Webový informační a monitorovací systém pro správu projektů (WISP)

WISP – co je to? Aktuální informace o všech projektech Pasivní a aktivní část Možnosti vzdálené / distribuované správy Multiuživatelský přístup - 24/7 Možnost diskutovat k projektům

https://pisek.certicon.cz www.mesto-pisek.cz www.bermangroup.cz/pisek WISP – kde heldat? https://pisek.certicon.cz www.mesto-pisek.cz www.bermangroup.cz/pisek