Lenka Šeflová ředitelka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
Sociálně právní otázky
Ing. Stanislava Správková
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Vypracovala : Ing. Bc. Vladislava Pešťáková
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Podrobnější popis legislativních změn v hlavních zákonech
Sociální služby města Velké Meziříčí
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
Prezentace pečovatelské služby
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Liberec – Františkov, příspěvková organizace Domažlická 880/ Liberec 3 zřizovatelem je Liberecký kraj.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terapeutické komunity
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Ing. Stanislava Správková
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Lenka Šeflová ředitelka Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov Lenka Šeflová ředitelka 25. 3. 2014

CENTRUM PEČOVATELSKÝCH A OŠETŘOVATELSKÝCH SLUŽEB MĚSTO TOUŠKOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Umíme pomáhat a nalézat pro Vás řešení.

Kdo jsme Terénní pečovatelská služba Rozsah území: Plzeň sever a Plzeň jih Rozdělení do 7 středisek – Nýřany, Město Touškov, Manětín, Kralovice, Žihle, Stod, Dobřany 19 DPS 30 obcí - uzavřená smlouva o poskytování služby Rok 2013 počet klientů 866 (ženy 589, muži 277) Dochází k rozšiřování péče v terénu a poskytujeme péči v dojezdové vzdálenosti Personál: 7 koordinátorek 49 pracovník v sociálních službách

Personální zajištění, touškovsko Zřizovatel – Město Touškov, zastoupený starostkou Vilmou Kunešovou Ředitelka, zástupce ředitele manažer kvality Ekonomický úsek – 1 účetní, ekonom 7 koordinátorek středisek – zodpovídají za provoz Pečovatelský tým – 49 pracovních smluv, 16 dohod TOUŠKOVSKO Mesto Touškov, Všeruby, Líně, Bezverov, Líštany, Zahrádka, Kunejovice, Druztová, Chotíkov, Ledce, Zruc- Senec, Bdeneves, Kozolupy, Plešnice.

Poslání a pro koho je služba určena Naším posláním je poskytovat pečovatelskou službu lidem, kteří mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu, tělesného, smyslového postižení a rodinám s dětmi, které se ocitly v obtížné životní situaci. Usiluje o zachování jedinečnosti každého uživatele Tak, aby mohl zůstat i nadále ve svém přirozeném prostředí a zachoval si tak soukromí, navyklý způsob života i svoje společenské zázemí. Služba je plánována individuálně, což umožňuje uživatelům rozhodovat o dalším způsobu života. Při poskytování služby je velice důležitá spolupráce s rodinou a blízkými lidmi našeho klienta. Péče je poskytovaná kvalifikovanými pracovníky, kteří jsou školeni v práci s našimi cílovými skupinami.

Cílová skupina Věková kategorie klientů: děti (0 – 4 let) dospělí (27 – 64 let) mladší senioři (65 – 80 let) starší senioři (nad 80 let) Pro koho nejsme: Pro osoby s nestabilizovaným duševním onemocněním, osobám trpícím takovým onemocněním či stavem, který vyžaduje hospitalizaci, pobytovou službu nebo nepřetržitou péči (tzn. péči nad rámec pečovatelské služby a mimo pracovní dobu), osobám, které mají potřeby a požadavky, které nejsou náplní poskytování pečovatelské služby, středně a těžce mentálně postižení lidé

Principy služby řídí se principy, které jsou zakotveny v Etickém kodexu sociálních pracovníků ČR. Cílíme naši péči a podporu přesně podle požadavků každého klienta tak, aby měl možnost zachovávat v maximální možné míře svoje schopnosti a životní styl. Nabízíme pomoc a podporu v udržení vztahů a kontaktů se společenským prostředím a tím předcházíme klientovo vyloučení ze společnosti. Pracovníci přistupují ke všem klientům individuálně, což se odráží v systematickém vytváření a hodnocení individuálního plánu klienta. Všichni pracovníci předcházejí znevýhodňování nebo negativnímu hodnocení klienta (při doprovodu klienta jsou oblečeni v civilním oděvu, s kolegy o klientech hovoří slušně a diskrétně, zachovávají intimitu uživatelů, atd.)

Základní a fakultativní úkony pečovatelské služby Základní činnosti pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu: poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy: pomoc při zajištění chodu domácnosti: zprostředkování kontaktu se společenským prostředím: Fakultativní činnosti dohled nad uživatelem služby doprava

PŘÍKLAD VYÚČTOVÁNÍ POSKYTNUTÝCH SLUŽEB   Měsíční návštěvy Po minutách Celkem min. Stupeň III. 120Kč/hod. Běžné nákupy 4 20 min. 80 min. 160 Kč Donáška jídla 15 1 donáška = 20 Kč 300 Kč Pomoc při hygieně 9 15 min. 135 min. 270 Kč Praní prádla, žehlení 2 kg 1 kg = 60 Kč 120 Kč Oběd 47 Kč/kus 705 Kč CELKEM s obědy 1 555 Kč CELKEM bez obědů 550 Kč Dle platného ceníku, který se řídí zákonem 108/2006 Sb. a platnou vyhláškou 505/2006 Sb.

Příspěvek na péči a dávky ozp budu mít prostředky? Žádost o příspěvek na péči (Příspěvek se vyplácí osobám, které jsou ze zdravotních nebo jiných důvodů závislé na pomoci jiných fyzických osob a bez této pomoci se nemohou obejít.) Návrh na změnu výše přiznaného příspěvku na péči (Slouží k podání žádosti o zahájení řízení o změně výše již přiznaného příspěvku na péči.) Dávky OZP Žádost o příspěvek na mobilitu Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku Žádost o přiznání průkazu osoby se zdravotním postižením Žádost o změnu nároku na průkaz osoby se zdravotním postižením Můžeme vám pomoci

financování Obce hradí náklady na základě uzavřené smlouvy s CPOS MPSV Krajský úřad Plzeňského kraje Projekty Úřad práce Úhrady od klientů Příspěvkové organizace hospodaří se stáními penězi Máme povinnost jednat hospodárně a efektivně, neposkytovat službu těm, pro které není určena

Zajímavosti 2013 Rozpočet rok 2013 – 17 624 000 Kč Celkové skutečné náklady – 16 923 930 Kč Celkové úhrady 2013 od klientů 5 030 966 Kč Dotace roku 2013 – 5 296 000 Kč Projekty a ÚP získáno – 400 000 Kč 2014 Rozpočet na rok 2014 – 16 563 000Kč Přidělená dotace z MPSV 6 100 000 Kč

VÝVOJ   2010 2011 2012 2013 Celkové příjmy od klientů za poskytované služby 4.379.049 4.390.167 5.050.998 5. 030 966 Dovoz oběda (počet dovezených obědů) 577 klientů 74.833 538 klientů 73.839 559 klientů 74.937 562 klientů 55.903 Celkový počet uživatelů 1.176 967 840 866 Z toho bez PnP 1.014 806 678 560 Z toho PnP stupně 1 72 73 75 103 Z toho PnP stupně 2 69 68 67 149 Z toho PnP stupně 3 16 15 39 Z toho PnP stupně 4 5

Děkuji Vám za pozornost