OS ZJ KŠ PZTSKL ZDTD ZJPZTSKLPZTSKLZJPZTSKL ZD ZJPZTSKL TDZD ZJPZTSKL KŠ ZJ ZD TD PZT VZS KYN POM SKL - Krizový štáb - Záchranná jednotka - Zdravotnické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odbornost Hasič III.stupně Ing. Milan TLAMKA
Advertisements

Koordinace záchranných a likvidačních prací a řízení součinnosti složek v taktické úrovni.
Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Spolupráce ZZS s obecními samosprávami a perspektivy jejího rozvoje
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Organizační a řídící struktury
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Rozvázání kontaktu s nepřítelem
Fakultní nemocnice Brno Útvar krizového řízení
Ivo Vorek Člen Záchranného týmu  Založen  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé:
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Taktická a prověřovací cvičení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_05 Název materiálu:Činnost integrovaného záchranného systému Tematická oblast:Tělesná výchova – 1. ročník.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Být velitelem neznamená být diktátorem. Velitelem se nestává ten, kdo umí nejlépe křičet, ale ten kdo umí nejlépe poradit, pomoci, pochopit Velitel družstva.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
HZS ČR organizace a řízení
Organizační členění ÚO
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
PRVNÍ ZÁSAH NA MÍSTĚ ČINU
Letecká záchranná služba
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Bakalářské studium III. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení IV. ročník – ošetřovatelství – kombinované 559Základy řízení.
Informační podpora při krizovém řízení
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN.
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Organizace zdravotnické služby v armádě
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
Transport postiženého upravila Mgr. Zdeňka Kubíková 11/2007
Traumatologický plán ÚSZS
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Připravenost na mimořádné události K. Cvachovec KARIM 2. LF UK ve FN Motol ÚZS TU Liberec.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Řešení mimořádných událostí Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového řízení 1 Školení starostů obcí.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Ochrana obyvatel při radiační havárii. Zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení (Krizový zákon) Vyhláška SÚJEB o funkci a organizaci celostátní radiační.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Zásah složek IZS v podmínkách rozsáhlých policejních opatření pro udržení veřejného pořádku při technopárty STČ – 06/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Městský úřad Nový Bydžov Povodně Oddělení krizového řízení.
Typová činnost složek integrovaného záchranného systému při společném zásahu „LETECKÁ NEHODA“ STČ – 04/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Záchrana pohřešovaných osob - pátrací akce v terénu STČ – 07/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
Havarijní plán kraje.
Policejní prezidium České republiky Kancelář policejního prezidenta
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
Hydrologický předpovědní systém pobočky ČHMÚ České Budějovice
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
XXII. ročník – Praha, 29. září 2016
Digitální učební materiál
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Transkript prezentace:

OS ZJ KŠ PZTSKL ZDTD ZJPZTSKLPZTSKLZJPZTSKL ZD ZJPZTSKL TDZD ZJPZTSKL KŠ ZJ ZD TD PZT VZS KYN POM SKL - Krizový štáb - Záchranná jednotka - Zdravotnické družstvo - Technické družstvo - Pomocné záchranné týmy - Vodní záchranná služba - Kynologové - Pomocné jednotky - Sklad

- Skupina složená ze členů ČČK - určený k pomoci profesionálním záchranářům - její členové mohou být jen psychicky a fyzicky zdatní lidé věku 18 – 45 (50) -Řeší: ubytování, stravování, ošacení…

- Má na starost dokumentaci ZJ má svou velitelskou brašnu, a z toho důvodu se nepodílí na přímém poskytování PP - Jeho činnost je zaměřena na velení a řízení jednotek - Vyrozumění členů podle svolávacího plánu - Vystrojení a vyzbrojení ZJ - Organizace přesunu ZJ na místo události - hlásí se veliteli zásahu ÚKOLY VELITELE ZJ

- Zajišťuje součinnost složek IZS - Velí podřízeným velitelům - Vybírá a vhodně označuje velitelské centrum - Musí mít NAPROSTÝ přehled o taktické a zdravotnické situaci - Sleduje spotřebu záchranného materiálu - Po splnění úkolu přímá hlášení od podřízených - Podává souhrnnou správu svému nadřízenému - Organizuje soustředění ZJ, doplnění zdrav. Materiálu, výstroje, výzbroje, zajišťuje stravování ZJ a odpočinek členů ZJ

- Je vybaven zdravotnickou brašnou - Nejdůležitější úkol: řídit činnost Zdravotnického průzkumu ÚKOLY - Přebírá velení v nepřítomnosti velitele - Podle vývoje upřesňuje rozkaz velitele - Pokud vydá rozkaz informuje o tom velitele - Organizuje dopravu zraněných do místa určení - Veliteli ZJ podá souhrnné hlášení

- Zpravidla lékař nebo nejzkušenější člen ZJ - Je vybaven zdravotnickou brašnou - řídí uložení raněných na shromaždišti - Podle počtu raněných organizuje odsunové třídění ÚKOLY - Rozvinuje shromaždiště po domluvě s velitelem - tento prostor upravuje a vytyčuje - Vstup označí vlajkou ČČK (kříž, půlměsíc, nebo krystal) - Organizuje odsun na vyšší zdrav. Etapu -

-VELITEL ZJ – je vybaven zdravotnickou brašnou - průběžně podává zprávy VZJ - 1. člen ZJ – je vybaven zdravotnickým popruhem a přikrývkou - 2. člen ZJ – je vybaven zdravotnickou brašnou a nosítky - 3. člen ZJ – je vybaven zdravotnickým popruhem a nosítky - 4. člen ZJ – je vybaven zdravotnickou brašnou

1. a 2. člen družstva: řidiči těžkých zemních strojů a nákladních vozidel 3. a 4. člen družstva: mají výcvik VZS jsou určení pro práci ve vodě 5. a 6. člen družstva: mají základní horolezecký výcvik a jsou určeni pro práci v horském terénu a výškových budovách 7. člen družstva: psovod se psem 8. člen družstva: Kuchař – zabezpečení stravy 9. člen družstva: radista - spojař