Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozvázání kontaktu s nepřítelem

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozvázání kontaktu s nepřítelem"— Transkript prezentace:

1 Rozvázání kontaktu s nepřítelem
Taktická příprava Rozvázání kontaktu s nepřítelem

2 Rozvázání kontaktu s nepřítelem.
pěší/na vozidlech - Četa, družstvo, sekce se buď pohybuje nebo je stacionární, plní svůj bojový úkol. Celá nebo část jednotky je pod palbou. pěší/na vozidlech - Četa, družstvo, sekce opětuje palbu. Velitel vyhodnotí nepřítele jako silnějšího protivníka a rozhodne se rozvázat kontakt. Jednotka rozváže kontakt manévrem a palbou. Jednotka pokračuje v pohybu, dokud ji nepřítel nemůže pozorovat a vést na ni palbu. Velitel jednotky podá hlášení o kontaktu nadřízenému stupni.

3 1. Pěší patrola a. Velitel jednotky určí jeden z prvků jako poutací k umlčení nepřítele přímou palbou.      b. Velitel nařídí vzdálenost, směr a terénní bod nebo poslední postupové shromaždiště pro přesun prvního družstva či sekce.     c. Poutací prvek pokračuje v umlčování nepřítele d. Manévrující prvek použije dým k zakrytí svého pohybu a přesouvá se do pozic, odkud bude mít dobrý výhled a odkud bude moci zbytek jednotky podporovat palbou. e. Manévrující prvek zaujmou své určené pozice a umlčují nepřítele mířenou střelbou

4 h. Velitel jednotky podá hlášení o kontaktu nadřízenému stupni.
f. Poutací prvek se přesouvá do další skryté a kryté pozice (v závislosti na terénu, mohutnosti a přesnosti nepřátelské palby může být nezbytné provádět přískoky). g. Jednotka pokračuje v palbě a pohybu dokud již na ni není vedena nepřátelská palba. h. Velitel jednotky podá hlášení o kontaktu nadřízenému stupni. Jednotka je napadena nepřítelem a musí rozvázat kontakt.

5 Prvek provádějící přískok používá dým, aby skryl svůj pohyb do další pozice.
Prvek se přesouvá do další kryté a skryté pozice a umlčuje nepřítele. Jednotka pokračuje v umlčování a přískocích.

6 2. Patrola na vozidlech a. Velitel jednotky umístí vozidla tak, aby mohla na nepřátelské pozice vést co nejničivější mířenou střelbu. b. Velitel jednotky radiostanicí určí pro první prvek vzdálenost, směr a terénní bod nebo poslední postupové shromaždiště. c. Střelci z lafetovaných zbraní ve vozidlech poutacího prvku (stacionárního) pokračují v poutání nepřítele. Snaží se získat palebnou převahu, aby mohli podporovat přesun prvního družstva. d. Manévrující prvek se přesune do pozice, z které bude mít dobrý přehled a odkud bude moci vést palbu. (1) Družstvo používá dým k zamaskování svého pohybu. (2) Střelci z lafetovaných zbraní i vojáci na vozidle pokračují v poutání nepřítele. e. Jednotka pokračuje v poutání nepřítele a přesouvá se do té doby, dokud je na ni vedena palba f. Velitel jednotky podá hlášení o kontaktu nadřízenému stupni.

7 OTÁZKY?


Stáhnout ppt "Rozvázání kontaktu s nepřítelem"

Podobné prezentace


Reklamy Google