Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Elektronický archiv územně plánovacích dokumentů obcí - územní plány obcí Karlovarského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Advertisements

GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
Šance pro krajinné plánování a jeho alarmující absence v ÚPD Nadějkov Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Registr přechodných pobytů
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
pro starosty obcí Karlovarského kraje
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
Porada pracovníků z úseku územního plánování obcí s rozšířenou působností Karlovarského kraje Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Urbanizace a urbanismus
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Právní předpisy jimiž se projednání řídí (obecně):  Stavební zákon  Zákon o posuzování vlivů na ŽP (EIA/SEA) 2.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Výdej dat projektant Mgr. Libuše Dobrá
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Seminář pro starosty obcí Karlovarského kraje
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Územně analytické podklady
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Krajský úřad Karlovarského kraje
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Elektronický archiv územně plánovacích dokumentů obcí - územní plány obcí Karlovarského kraje na internetu

Komu je aplikace určena? Dotčeným orgánům státní správy Dotčeným orgánům státní správy Stavebním úřadům Stavebním úřadům Obcím Obcím Ostatním veřejným institucím Ostatním veřejným institucím Veřejnosti Veřejnosti

Co aplikace nabízí? Rychlý přístup na územně plánovací dokumentaci (ÚPD) obcí v Karlovarském kraji v digitální podobě Rychlý přístup na územně plánovací dokumentaci (ÚPD) obcí v Karlovarském kraji v digitální podobě Získání základní orientace v ÚPD Získání základní orientace v ÚPD Minimálně hlavní výkres, výkres ploch veřejně prospěšných staveb, závaznou část a textovou část ÚPD Minimálně hlavní výkres, výkres ploch veřejně prospěšných staveb, závaznou část a textovou část ÚPD

Jaké jsou výhody? Rychlý a pohodlný přístup k ÚPD = odpadá návštěva úřadu, kde je dokumentace uložena Rychlý a pohodlný přístup k ÚPD = odpadá návštěva úřadu, kde je dokumentace uložena Snadné získání rámcové představy o podmínkách o využití území/pozemku Snadné získání rámcové představy o podmínkách o využití území/pozemku Možnost uložit si celou dokumentaci nebo jen její část Možnost uložit si celou dokumentaci nebo jen její část

Jaké jsou nevýhody? Zhoršená kvalita u skenované ÚPD Zhoršená kvalita u skenované ÚPD Velikost některých souborů grafické části ÚPD => delší načítání a stahování souborů Velikost některých souborů grafické části ÚPD => delší načítání a stahování souborů V mnoha případech, prozatím, nekompletní* dokumentace (týká se zejména grafické části) => pro seznámení se s celou dokumentací je nutná návštěva místa, kde je uložena (obec, místně příslušný stavební úřad, krajský úřad – odbor regionálního rozvoje, obec s rozšířenou působností) V mnoha případech, prozatím, nekompletní* dokumentace (týká se zejména grafické části) => pro seznámení se s celou dokumentací je nutná návštěva místa, kde je uložena (obec, místně příslušný stavební úřad, krajský úřad – odbor regionálního rozvoje, obec s rozšířenou působností) Nutné ověření, zda nebyla provedena změna ÚPD Nutné ověření, zda nebyla provedena změna ÚPD * neustále aktualizujeme a doplňujeme chybějící ÚPD

Kde aplikaci najdete?

Jak s aplikací pracovat? Aplikace pracuje na principu stromového uspořádání Aplikace pracuje na principu stromového uspořádání ÚPD jednotlivých obcí je rozdělena podle obcí s rozšířenou působností (ORP), tzv. „trojek“ ÚPD jednotlivých obcí je rozdělena podle obcí s rozšířenou působností (ORP), tzv. „trojek“

Jak s aplikací pracovat? Po „rozkliknutí“ na příslušnou ORP se objeví seznam obcí Po „rozkliknutí“ na příslušnou ORP se objeví seznam obcí

Jak s aplikací pracovat? Při výběru konkrétní části ÚPD je nutné pamatovat na stromové uspořádání Při výběru konkrétní části ÚPD je nutné pamatovat na stromové uspořádání DRUH DOKUMENTACE (ÚPN SÚ, ÚPO,…) ČÁSTI DOKUMENTACE (textová, grafická část,…) KOMPONENTY ČÁSTÍ DOKUMENTACE (hlavní výkres,…)

Jak s aplikací pracovat? Stáhnutí/prohlédnutí dané části ÚPD se provádí kliknutím na tlačítko stáhnout dokument Stáhnutí/prohlédnutí dané části ÚPD se provádí kliknutím na tlačítko stáhnout dokument a volbou v následném dialogovém oknu Stáhnutíprohlédnutí

Jak s aplikací pracovat? Stahovat a prohlížet lze pouze soubory s ikonou Před stažením/ prohlédnutím souboru je možné provést vizuální kontrolu pomocí malého náhledu (týká se pouze grafické části) Ostatní uvedené části (bez ikon) jsou k nahlédnutí v místech uložení ÚPD

Přejeme bezproblémové užívání aplikace Pokud přesto potíže nastanou, obraťte se na nebo Oddělení územního plánování Krajského úřadu Karlovarského kraje