Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
Něco o nich První zakladatelé této nu-metalové skupiny jsou Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Bydleli poměrně blízko sebe v Agoura Hills,
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Nyní má kapela čtyři členy.
Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
70. a 80. léta v moderní populární a rockové hudbě
Vývoj populární hudby ve světě v letech
BennyGoodmanBennyGoodman. Rodné jménoBenjamin David Goodman PřezdívkaKrál swingu Narození 30. května, 1909 Chicago, Illinois, USA Úmrtí 13. června, 1986.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Guns N´Roses.
Arabská hudba Matěj Konopík.
Vývoj populární hudby v letech
The Rolling Stones.
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Vývoj populární hudby ve světě po roce 1980
hrající široké spektrum žánrů pro pobavení posluchačů každého věku
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Beethoven by Andy Ludwig van
název odvozen od anglického to rag – roztrhat nebo rozervat, melodie je totiž jakoby rytmicky roztrhána černoši doufali, že se prosadí jako vážná hudba,
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Čechomor.
Obsah O Simple Plan Členové Ukázka. Obsah O Simple Plan Členové Ukázka.
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
BASKYTARA Elias Decastelo.
Pražská hiphopová skupina Indy&Wich svůj první koncert odehrála v prosinci Kde jinde, než v klubu 007 na Strahově. O rok později se do.
Olympic Tereza Galušková.
ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,
Daniel Landa v Praze.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
MADONNA GPJP Klára Šturmová 2.C.
VY_32_INOVACE_40_Opakování IV
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Mikuláš Francán.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_66_MOZART TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
P!nk.
Prezentace od Mervina Flandery
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Justin Bieber.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Michal Brabec.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
Our Last Night Post-hardcorová hudební skupina. O skupině Our Last Night je Americká hudební skupina Založena roku 2004 Skupina je stále aktivní, d ě.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney, baskytara, úplně první basák v roce 1982 Damien Philips, vlastním jménem Brad Parker: objevil se v dubnu 1982 na koncertě jako druhý kytarista

ČLENOVÉ

James Hetfield James se na kytaru učil od 12 let, a dovedl ho k tomu jeho starší brácha. Úplně první nástroj na který hrál byl Klavír, na který chodil od 9 let a dokonce to vydržel dva roky, než mu jeho máma koupila normální kytaru. Díky svému bráchovy Davidovi oběvil Black Sabbath a když mu bylo 15, zažil první rockový koncert - Aerosmith a AC/DC v Long Beach (California). James je nejdůležitější člen kapely co se týká skládání, je podepsán na každé písni, a všechny texty psal on (s vyjímkou "To Live Is To Die"), až do roku 2002 kdy dal možnost Kirkovy i Larsovi..

Lars Ulrich Narodil se a byl vychován v Kodani. Většinu času se snažil jít v otcovích stopách proto hrál tenis. Jeho otec byl totiž profesionálním tenistou. Později se ale přestěhoval do Los Angelis a oběvil první desku Iron Maidnů, proto začal sbírat metalové desky a později začal bubnovat. Začlo ho to bavit tak začal bubnovat na lepenkové krabice. Později v roce 1977 přezvěčil babičku aby mu koupila bicí. Pak se přes inzerát seznámil s Jamesnem a založili skupinu Metallica

Kirk Hammett Kirkův bratr byl hippie a zasvětil Kirka do populární hudby té doby. Když byl jeho bratr ve škole, Kirk si vzal jeho kytaru a jen tak s ní blbnul. Měl ten nástroj rád. V roce 1981, když mu bylo 19, začal se učit hrát na kytaru a asi o dva týdny později vytvořil kapelu Exodus. Jamovali a hráli v klubech. Když kapelu opustil, seznámil se s Jamesem, Larsem a Cliffem po tom, co vyhodili z kapely Davea Mustaina. Brzy nato nahrává kapela první album Kill 'em All.

Robert Trujillo Má cit pro rytmus a dozajista i cit pro hudbu. A nyní má i stálé místo jako nový baskytarista Metallicy a člen její rodiny. Ačkoli při hraní občas používá trsátko, je především znám jako prsty hrající baskytarové monstrum, které díky své obratnosti s grácií zvládalo svůj nástroj ve skupinách Suicidal Tendencies, Infectious Grooves či jako doprovod Ozzyho Osbournea.