Fc Chelsea Tento tým vznikl, proto aby dobyl Ligu Mistrů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fotbal. Jmenuji se Petr Šmíd a pocházím z malebné vesnice Klobou č ky, ale te ď pobývám n ě jakou dobu v D ě tském Domove v Uherském Ostrohu. Navšt ě.
Advertisements

SPORT – Spišská Nová Ves
Š ternberk BRANKÁŘ – 15 – ULMON LIBOR C – 10 – NOVÁK JINDŘICH - 2 – MAZAL JAKUB - 2 – MAZAL JAKUB CHARVÁT VÍT CHARVÁT VÍT - 13 – NEUMAN.
Přišel čas napsat poslední kapitolu, odehrát poslední mistrovský duel. Přišel čas napsat poslední kapitolu, odehrát poslední mistrovský duel.
Vojtěch Černý Debatní liga, debatní pohár
O Radobýlu Sídlo: CF Radobýl Litoměřice o.s., Lidická 12, Litoměřice Web: Rok založení: 1991 Klubové barvy: oranžová, černá, zelená.
Fotbal Kopaná Fočus.
KOPANÁ.
FC Waterpipe SP tým Historie 14. Května 2005 Klub založen.
Jeho celé jméno je Lionel Andrés Messi, ale je znám pouze pod jménem Lionel Messi. Je to argentinský fotbalista, který v současnosti hraje za FC Barcelona.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
LET EXISTENCE.  Zakládající členové oddílu :  Vyskočil st., Vondráček, Martínek, Lapčák, Zaplatílek, Holan  První zápas odehrálo toto.
Vytvořil : Ivan Kutsyn Můj Oblíbený fotbalový klub.
HC LUBENEC Vedoucí týmu: P.Strunz Kapitán týmu: V.Fišer.
Jan Zrůbecký 1IT NĚKOLIK ÚDAJŮ  Rok založení: 1903  Poslední mistrovské tituly: , a  Již od roku 1951nechybí.
X-Cup 2006 ČESKÝ POHÁR FREESTYLE BMX. Co to je : X-cup je série závodů tykající se sportu na kolech tzv. Freestyle BMX.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
Bohemians Historie V roce 1905 byl spolek SK Kotva zaregistrován u C&K místodržitelství s novým názvem AFK Vršovice a přihlásil se u Českého fotbalového.
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
Anglie Vojta Krejčí.
Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou.
* Instalace Instalace * Spustit * Bonus * Zavřít Zavřít.
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
CHELSEA Chelsea je anglický fotbalový klub v Londýně.
John Terry Celé jméno:John George Terry Přezdívka: JT Datum narození:7. prosince 1980 Místo narození:Barking, Londýn, Anglie Výška:187 cm Váha:90 kg Pozice:Obránce.
Porto a portské víno Vítězslav Traurig. Základní informace o městě Druhé největší portugalské město obyvatel Turisticky nejnavštěvovanější v.
Ivo viktor. Kdo to je? (* 21. května 1942, Křelov) je bývalý československý fotbalista, dnes již legendární československý fotbalový brankář a současnýtrenér.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Francesc Fabregas Robin Vocel 8.A.
Je kolektivní halový sport…
Napoleon Bonaparte (15.srpna května 1821)
Fotbal.
DÁLKOVÉ BĚHY.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Nejznámější klub ve Španělsku!
Zde se dozvíte super věci o Slavii
HÁZENÁ 2.
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
Petr Čech.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Jaroslav Plašil Jaroslav Plašil (* 5. ledna 1982, Opočno) je český fotbalový záložník. Profesionální kariéru začal v SK Hradec Králové, ale již v roce.
CURLING.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
David Beckham -je anglický fotbalista hrající v současnosti za americký Los Angeles Galaxy v Major League Soccer a anglickou reprezentaci. 2-krát skončil.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Lounské gymnázium se může pyšnit nejen odchovem mnoha lounských florbalových reprezentantů, nýbrž i velmi úspěšným družstvem děvčat, která v nedávné době.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
BK Kondoři Liberec.
Nejprestižnější soutěž Liga Mistrů Hrají ji jen nejlepší týmy z celé Evropy.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Anotace: Anotace Materiál slouží k procvičování čtenářské gramotnosti-porozumění čtenému textu, přemýšlení o něm, vyhledávání informací. Metodický pokyn.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Sportovní klub Jihlava HOKEJBAL. Vznik, historie oddílu a hokejbalu Založen v roce 1980 Jeden z nejúspěšnějších kolektivních sportů v celé České Republice.
ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
Otakar Mestek, Michal Blažej
České hokejové zlato v Naganu 1998
Hokej Patrik Bařica 5.B.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas
České hokejové zlato v Naganu 1998
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Transkript prezentace:

Fc Chelsea Tento tým vznikl, proto aby dobyl Ligu Mistrů

Historie Chelsea úvod Chelsea byla založena roku 1902 V roce 1904 vybudovali bratři Maersové stadion Stanford Bridge ležící ve Fulhamu Týmu se dlouho nedařilo získat žádnou velkou trofej, za což byly mnohokrát kritizováni a bylo jim adresováno spoustu posměšků

Historie týmu -pokračování První velká trofej přišla až roku 1954 za vítězství v Anglické lize V 80.letech se však Chelsea dostala do finančních problémů a hrozil jí bankrot. V průběhu těchto let byl tým omlazen a došlo k překonání krize.

Chelsea do současnosti K dokonalosti dovedl tým ruský magnát Roman Abramovič. V 90. letech nastala renesance týmu a Chelsea se znovu zařadila mezi týmy bojující o velké trofeje. Chelsea se tak stala jedním z nejlepších týmů světa.

Stadion Stanford Bridge Stadion byl vybudován roku1904 na atletickém oválu ve Fulhamu Musel však být přebudován protože nevyhovoval potřebám

Největší soupeři Manchester United je v současnosti největším soupeřem Chelsea v Anglické lize. Další velcí soupeři Arsenal a především Liverpool zaostávají za očekáváním

Trofeje První trofej získali roku 1955 za vítězství v Anglické lize. Další trofej přišla roku 1957 za vítězství v Anglickém poháru. Nejůspěšnější roky byly 2004 a 2005 kdy získaly dva tituly v Anglické lize po sobě.

Trenéři Prvním trenérem byl John Robertson jež zde působil v letech 1905-1906 Nejdéle zde působil David Caldrehead od roku 1907 do roku 1933. Nejlepším trenérem byl José Mourinho který hned při své premiéře vybojoval s týmem titul a stejný úspěch vybojoval i o rok později. O dva roky zde působil Guus Hiddink.

Sestava Na obrázku je sestava z vyhraného utkání s Newcastlem

Největší hvězda Didier Drogda útočník z Pobřeží Slonoviny nastřílel v dresu Chelsea přes 150 branek.

sezona Letošní sezóna se vyvíjí pro tým docela dobře ,bylo tam sice několik zaváhání, ale nebyla nějak deprimující pro tým. V Lize mistrů je čeká Inter Milán,na jehož lavičce sedí bývalý trenér Chelsea José Mourinho,takže to bude souboj týmů,jež znají taktiku svého soupeře a chování protihráčů .

Osobnosti Jednou z největších osobností týmu a celé Anglie je John Terry, jež u týmu působí od začátku kariéry. Další významnou osobností je Frank Lampard jež pro svou zarputilost vysloužil přezdívku Lví srdce.

Anglický FA Cup V loňské sezóně Anglického poháru se týmu velmi dařilo a zvítězil ,když ve finále porazil v nervy drásajícím souboji Everton 2:1. Zpočátku vedl Everton po gólu Sahy,ale Chelsea se podařilo ještě v první půli vyrovnat zásluhou Drogby. A ve druhé půli Chelsea otočila zásluhou Lamparda.

Hráči v týmu Kromě nám již známým hráčům působí od letošní sezóny v týmu nově Gael Kakuta,Yuriy Zhirkov a Daniel Sturridge. Nejvíce příležitostí dostává Zhirkov, ale Sturridge za ním herně nijak nezaostává.

Náhradníci mimo soupisku Sočasné náhradníky,kteří nejsou na soupisce je známý Fabio Borini a Michel Mancienne. Donedávna tam byl i Shevchenko,ale ten odešel do AC Milán.

Tým a jeho prosperita v jednotlivých letech 2003 80 000 000 2004 80 002 004 2005 86 200 000 2006 87 250 000 2007 87 500 000 2009 88 750 000

Graf prosperity

Kauza Gael Kakuta V roce 2009 Chelsea koupila francouzského záložníka Gaela Kakutu z Lille. Po 2 měsících působení v týmu si však záložník začal stěžovat na to, že jej tým k přestupu donutil,ale po dlouhých jednáních nakonec žádná pokuta tým nestihla.

Poslední zápas Guuse Hiddinka. Poslední zápas tohoto trenéra se nesl v emočním duchu, protože se loučil s Chelsea. Bezprostředně po jeho posledním zápase s Blackburnem Rovers,řekl,že by rád zůstal s týmem,ale že slíbil po sezóně návrat k reprezentaci Ruska,v níž je smluvně vázaný.

Dodatek Chelsea na dosah titul v LM měla,ale nedosáhla na něj. Tak uvidíme letos

Smolný dvojzápas Chelsea končí Ano pro Chelsea LM skončila. V dvojzápase s Interem Milán. První zápas prohrála 2:1 a druhý nezvládla takticky a prohrála 0:1 na výsledku se částečně podepsala neúčast Petra Čecha za něhož zaskočil nezkušený Turnbull.