Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anglie Vojta Krejčí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anglie Vojta Krejčí."— Transkript prezentace:

1 Anglie Vojta Krejčí

2 Anglie Hlavní město: Londýn Rozloha: 130 395 km²
Nejvyšší bod: Scafell Pike 912 m n. m Počet obyvatel: 53 012 456 Jazyk: Angličtina, Korština Královna: Alžběta II. Měna: libra

3 Království se skládá ze čtyř zemí: Anglie, Wales, Skotsko, Severní Irsko.
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska a zároveň jediná z jeho čtyř zemí, která nemá žádnou autonomii ani samosprávu. Zahrnuje jižní dvě třetiny ostrova Velká Británie. Na severu hraničí se Skotskem, na západě pak s Walesem, jinak ji obklopuje moře.

4 Big Ben, Tower Bridge, Stonehenge

5 David Beckham Celým jménem David Robert Joseph Beckham se narodil 2.května Je to anglický reprezentant, který nyní obléká dres LA Galaxy. Beckham není slavný nejen jako fotbalista, ale také jako mediální hvězda. Natočil spoustu reklam pro společnosti jako jsou například Pepsi, Adidas a IBM. V lednu 2005 se stal ochotným velvyslancem UNICEF a podporoval Londýn v pořádání olympijských her v roce Beckhamova profesionální kariéra začala v Manchesteru United, když mu bylo pouhých 17 let. Za dobu svého působení v Manchesteru dokázal získat tři anglické tituly, vyhrát FA Cup a v roce 1999 pomohl Manchesteru k zisku titulu v Lize mistrů. V roce 2003 přestoupil do Realu Madrid. Na MS 2006 v Německu vypadla Anglie ve čtvrtfinále s Portugalskem a Beckham se následně vzdal kapitánské pásky u národního mužstva.

6 David Beckham

7 Vodstvo Nejdelší anglickou řekou je Severn, Temže je druhá a Trent třetí. Jsou to zároveň tři nejdelší řeky ve Spojeném království.

8 Tower Bridge Stavba mostu započala roku 1886 a trvala 8 let. Na práci se podílelo 5 hlavních dodavatelů a 432 dělníků. Na podporu stability mostu byly na říční dno položeny dva masivní pilíře; každý obsahoval více než tun betonu. Kostra věží a mostu samotného byla vybudována z více než tun oceli a jako obložení mostu na ochranu ocelové kostry i pro vylepšení vzhledu byla použita cornwallská žula a portlandský vápenec.

9 Tower Bridge

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Anglie Vojta Krejčí."

Podobné prezentace


Reklamy Google