Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice 25. 6. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásahy do investice Ústí nad Labem 25.září 2013 Mgr. Vladimír Skála 1
Advertisements

ROP Střední Morava nástroj podpory pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky ve Zlínském kraji Zlín: 29. června 2012.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Tučín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Postup realizace ROP Střední Morava Konference samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012.
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Transkript prezentace:

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice

Obsah: 1.Pokrok v realizaci ROP SM 2.Aktualizace podmínek administrace projektů 3.Harmonogram výzev na rok Změna č. 4 ROP Střední Morava

1. Pokrok v realizaci ROP SM

Stav a počet projektů ROP Střední Morava

Detail schválených projektů ROP Střední Morava

Věcné plnění vybraných monitorovacích indikátorů (z projektů v realizaci a projektů finančně ukončených) Délka nových silnic II. a III. třídy - reálné plnění 5 km (36% z cílové hodnoty) Délka rekonstruovaných silnic II. a III. třídy - reálné plnění 106 km (76% z cílové hodnoty) Délka nově vybudovaných nebo rekonstruovaných cyklostezek a cyklotras - reálné plnění 109 km (76% z cílové hodnoty) Plocha revitalizovaných nevyužívaných nebo zanedbaných areálů (brownfields) - reálné plnění 8 ha (41% z cílové hodnoty) Počet nově vytvořených pracovních míst celkem - reálné plnění 504 nových pracovních míst (59% z cílové hodnoty) Počet vytvořených propagačních nebo marketingových produktů pro cest. ruch - reálné plnění 39 produktů (72% z cílové hodnoty)

2. Aktualizace podmínek administrace projektů – základní východiska Aktualizace postupů administrace ROP Střední Morava - důvody:  nejzazšího termínu podpisu Smluv o poskytnutí dotace do ,  nejzazšího termínu pro ukončení fyzické realizace projektů do ,  rizik spojených s okamžikem posuzování veřejné podpory. Základní východiska a principy aktualizace podmínek administrace schválil Výbor Regionální rady na svém jednání dne a aktualizovaná dokumentace Výzvy platí od Výzvy č. 40/2013.

3. Harmonogram výzev na rok 2013 Oblast/Podoblast podpory Alokace mil. Kč Obnova vozidel v systému veřejné dopravy Rozvoj regionálních center - IPRM Atraktivní a konkurenceschopná Olomouc 76,5 2.1 Rozvoj regionálních center - IPRM Olomouc - Městské parky33, Integrovaný rozvoj cestovního ruchu- IPRÚ Bouzovsko5, Integrovaný rozvoj cestovního ruchu- IPRÚ Olomouc 32, Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory Termín vyhlášení výzvy – , termín pro podávání žádostí – VRR bude schvalovat projekty k dopracování dne Ukončené výzvy – 42. výzva (bez specifických výzev na území Zlínského kraje)

Aktuálně vyhlášené výzvy – 42. výzva Oblast/Podoblast podpory Alokace mil. Kč Silnice II. a III. třídy285 Termín vyhlášení výzvy – , termín pro podávání žádostí –

Oblast/Podoblast podpory Alokace mil. Kč Rozvoj finančních nástrojů a pilotní projekty – Inovační vouchery 10 Termín vyhlášení výzvy – , termín pro podávání žádostí – Aktuálně vyhlášené výzvy – 43. výzva (bez specifických výzev na území Zlínského kraje)

Plánované výzvy – 44. výzva Předpokládaný termín vyhlášení výzvy – , předpokládaný termín pro podávání žádostí – Oblast/Podoblast podpory Plánovaná alokace mil. Kč Infrastruktura pro rozvoj zdravotnictví Rozvoj krizové infrastruktury

Plánované výzvy – 45. výzva (bez specifických výzev na území Zlínského kraje) Předpokládaný termín vyhlášení výzvy – srpen 2013, předpokládaný termín pro podávání žádostí – září 2013 Oblast/Podoblast podpory Předpoklá- daná alokace v mil. Kč Silnice II. a III. třídy – klasická výzva Bude upřesněno Silnice II. a III. třídy – dodatečné finanční prostředky Obnova drážních vozidel – trolejbusy a tramvaje – realokace – viz Změna č. 4 ROP Střední Morava 194 mil. Kč Obnova vozidel v systému veřejné dopravy– realokace – viz Změna č. 4 ROP Střední Morava Fyzická revitalizace území - venkov Bude upřesněno

Úprava výběrových kritérií pro – Fyzická revitalizace území: -předložena Monitorovacímu výboru ke schválení Principy úpravy výběrových kritérií pro 2.3.1:  sběr projektových námětů s bodováním vyváženého rozvoje území (cílem je omezit výdaje na nepodpořené projekty z důvodu omezené finanční alokace), a  minimální změny vůči schválených kritériím pro výběr projektových žádostí, zejména odstranění eliminační podmínky zisku minimálně 50% bodového hodnocení v části 4.2.B Efektivita a hospodárnost projektu.

Plánované výzvy – 46. výzva (bez specifických výzev na území Zlínského kraje) Předpokládaný termín vyhlášení výzvy – podzim 2013 Oblast/Podoblast podpory Předpoklá- daná alokace v mil. Kč Silnice II. a III. třídy – realokace - viz Změna č. 4 ROP Střední Morava Infrastruktura pro rozvoj vzdělávání – realokace – viz Změna č. 4 ROP Střední Morava 140

4. Změna č. 4 ROP Střední Morava  Dodatečná realokace finančních prostředků ve výši 646 mil. Kč z ROP Severozápad a OP Technická pomoc.  Využití realokovaných prostředků: –vzdělávací infrastrukturu v podobě vybavení škol technického a přírodovědného charakteru mil. Kč –udržitelná a ekologická městská doprava – 194 mil. Kč (tramvaje, trolejbusy a autobusy) –silnice II. a III. třídy – 312 mil. Kč Monitorovací výbor ROP Střední Morava bude změnu programu schvalovat v červenci 2013 a Evropská komise musí tuto změnu schválit do Veškeré výzvy budou vyhlášeny před schválením změny č. 4 ROP Střední Morava Evropskou komisí – jejich vyhlášení bude podmínečné.

Rizika schvalování změny č. 4 ROP Střední Morava  Časové hledisko – požadavek na posouzení vlivu změny č. 4 ROP Střední Morava na životní prostředí, nezbytnost schválení změny č. 4 ROP Střední Morava nejpozději do Evropskou komisí.  Monitorovací výbor ROP Severozápad dosud neschválil převod finančních prostředků z ROP Severozápad. Jednání Monitorovacího výboru je plánováno na  značné zúžení témat, které je možné v rámci realokovaných finančních prostředků podporovat (ve vztahu k problematice veřejné podpory anebo krátkého termínu pro zajištění přípravy odpovídajících projektů).

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ing. Zdeněk Bogoč vedoucí odboru metodiky a monitoringu Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 40b Olomouc Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.