Podzimní SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ 13. listopadu 2013, Hotel Jezerka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přeshraniční spolupráce při nakládání
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
Zkušenosti s prokazováním původu elektřiny z druhotných a obnovitelných zdrojů elektřiny Ladislav Havel © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zákon o obalech Česká republika
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
a dalších složek životního prostředí Kvalita vody a dalších složek životního prostředí Ing. Miroslav Perný.
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003.
Jarní setkání těžařů Mikulov
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
Vypouštění odpadních vod do vod podzemních Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod.
Stavební zákon a územní plánování
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Ing. Jan Kaňka Český báňský úřad
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Komunální odpadní vody a kaly
Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ
Ochrana zemědělského půdního fondu při stavbě fotovoltaických elektráren Ing. Ivana Skalická.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Likvidace starých ekologických zátěží
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Odpadové hospodářství
Problematika odpadového hospodářství Povinnosti obce při nakládání s komunálním odpadem (KO), podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Ochrana životního prostředí při vybraných činnostech.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Roční produkce VEP ve skupině ČEZ
Právní režim nakládání s odpady
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Aktuální legislativní požadavky na využití odpadů a dalších materiálů při sanaci vytěžených prostor Ing. Daniel Bubák, Ph.D. G E T s.r.o. JARNÍ SETKÁNÍ.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Odbor životního prostředí MHMP
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Těžba nerostných surovin
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Krajský úřad Středočeského kraje
GEMEC Co. Ing. Karel Novotný Ing. Zdeněk Adamec
Legislativní činnost ČBÚ v roce 2018
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
EKOLOGICKÉ REKULTIVACE
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Podzimní SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ 13. listopadu 2013, Hotel Jezerka Sanace po těžbě - využívání odpadů jako surovin pro výrobky - problematika certifikace Karel Novotný Ing. GEMEC – UNION a.s. Jívka 187, tel. 724 633 265 E-mail; novotny@gemec.cz

1. povinnost provedení sanace pro těžaře zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství (horní zákon) § 31Povinnosti a oprávnění organizace při dobývání výhradních ložisek (5) Organizace je povinna zajistit sanaci, která obsahuje i rekultivace podle zvláštních zákonů,14a) všech pozemků dotčených těžbou a monitorování úložného místa16a) po ukončení jeho provozu. Sanace pozemků uvolněných v průběhu dobývání se provádí podle plánu otvírky, přípravy a dobývání (§ 32). Za sanaci se považuje odstranění škod na krajině komplexní úpravou území a územních struktur. (6) K zajištění činností podle odstavce 5 je organizace povinna vytvářet rezervu finančních prostředků. Výše rezervy vytvářené na vrub nákladů musí odpovídat potřebám sanace pozemků dotčených dobýváním. Tyto rezervy jsou nákladem na dosažení, zajištění a udržení příjmů.

Českého báňského úřadu ze dne 20. května 1988 Vyhláška č. 104/1988 Sb. Českého báňského úřadu ze dne 20. května 1988 o hospodárném využívání výhradních ložisek, o povolování a ohlašování hornické činnosti a ohlašování činnosti prováděné hornickým způsobem

1.6 Plán sanace i rekultivace území dotčeného těžbou: Příloha č.3 Plán otvírky, přípravy a dobývání výhradního ložiska hlubinným a povrchovým způsobem 1.6 Plán sanace i rekultivace území dotčeného těžbou: a) technický plán a harmonogram prací, b) vyčíslení předpokládaných nákladů na vypořádání očekávaných důlních škod a na sanaci a rekultivaci pozemků dotčených vlivem dobývání, c) návrh na vytvoření potřebných finančních rezerv a na časový průběh jejich vytvoření.

1. přímé ukládání odpadů ve smyslu : 2. Způsoby využívání odpadů při sanaci 1. přímé ukládání odpadů ve smyslu : Vyhláška č. Českého báňského úřadu č. 99/1992 Sb. o zřizování, provozu, zajištění a likvidaci zařízení pro ukládání odpadů v podzemních prostorech ve znění vyhl. č. 300/2005 Sb. § 1 Předmět úpravy Tato vyhláška zapracovává příslušné předpisy Evropských společenství^1) a upravuje bližší podrobnosti pro zřizování, provoz, zajištění a likvidaci zařízení pro ukládání odpadů v podzemních prostorech § 3 Ukládání odpadů (4) Do úložiště odpadů lze přijmout pouze odpad, který splňuje požadavky stanovené zvláštním právním předpisem^6a) na odpad ukládaný na skládky stejné skupiny, do které bylo úložiště zařazeno podle výsledků integrovaného hodnocení úložiště^6b). Odpady, které by mohly vzájemně reagovat, musí být definovány v základním popisu odpadu producentem a rozděleny do skupin podle vzájemné slučitelnosti; jednotlivé skupiny musí být na úložišti prostorově odděleny.

Příloha č.11 Podmínky pro využívaní odpadů na povrchu terénu 6b) Příloha č. 12 vyhlášky č. 299/2005 Sb., kterou se mění vyhláška Českého báňského úřadu č. 104/1988 Sb., o hospodárném využívání výhradních ložisek, o povolování a ohlašování hornické činnosti a ohlašování činnosti prováděné hornickým způsobem, ve znění pozdějších předpisů.   V tomto případě je sanované území – lom – zařízením k využívání odpadů ve smyslu § 14 zákona o odpadech č. 185/2001 Sb. a musíme dodržovat VYHLÁŠKU Ministerstva životního prostředí 294/2005 Sb. o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s Odpady Příloha č.11 Podmínky pro využívaní odpadů na povrchu terénu

3. Odpady mohou být využity na povrchu terénu k terénním úpravám nebo rekultivacím lidskou činností postižených pozemků (s výjimkou rekultivace skládek), jestliže: a) ve zkouškách akutní toxicity, prováděných ekotoxikologickými testy v souladu se zvláštními právními předpisy,^17) jsou splněny požadavky stanovené v příloze č. 10, tabulce č. 10.2, sloupec II a ve svrchní vrstvě (rekultivační, terénní úpravy apod.) v mocnosti minimálně 1 m od povrchu terénu splňují požadavky stanovené v sloupci I tabulky č. 10.2 přílohy č. 10 k této vyhlášce (stimulace růstu řas a semene není omezujícím faktorem), b) obsahy škodlivin v sušině odpadů nepřekročí nejvýše přípustné hodnoty anorganických a organických škodlivin uvedené v tabulce č. 10.1 přílohy č. 10 k této vyhlášce, c) do svrchní rekultivační vrstvy určené pro ozelenění (rekultivační vrstvy schopné zúrodnění - biologická rekultivace) jsou využívány pouze odpady splňující podmínky stanovené v písm. a) a b) a biologicky rozložitelné odpady využívané jako nositelé živin, musí být prokazatelně upraveny ve smyslu odstranění nebezpečné vlastnosti infekčnosti technologií, jejíž účinnost se prokazuje podle přílohy č. 5 k vyhlášce č. 341/2008 Sb.

4. V případě využívání odpadů podle bodů 2 a 3 v daném místě v množství větším než 1 000 t musí být pro toto místo zpracováno hodnocení rizika v dané lokalitě v souladu se zvláštním právním předpisem^19). 19) Vyhláška č. 99/1992 Sb., o zřizování, provozu, zajištění a likvidaci zařízení pro ukládání odpadů v podzemních prostorech, ve znění vyhlášky č. 300/2005 Sb. 5. Překročení nejvýše přípustných hodnot jednotlivých ukazatelů uvedených v bodech 1 až 3 se toleruje v případě, že jejich zvýšení odpovídá podmínkám charakteristickým pro dané místo a geologické a hydrogeologické charakteristice místa a jeho okolí, pokud využívané odpady při normálních klimatických podmínkách nepodléhají žádné významné fyzikální, chemické nebo biologické přeměně, která by vedla k uvolňování škodlivin do životního prostředí, a pokud jsou upravené limitní hodnoty, včetně kritických ukazatelů neuvedených v bodech 1 až 3, stanoveny v provozním řádu příslušného zařízení. V případě využívání odpadů podle bodů 2 a 3 musí být navíc vždy splněny požadavky stanovené v bodě 4 a v § 12 odst. 4.

2. využívání odpadů ve smyslu : Zákon č. 22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky v platném znění. Nařízení vlády č.163/2002 Sb. – technické požadavky na vybrané stavební výrobky ve znění Nařízení vlády č.312/2005 Sb.

Skupina 09. Zvláštní materiály, výrobky, konstrukce a zařízení   Skupina výrobků Podskupina § 09 Popílky a směsi s popílkem pro zásypy a násypy mimo stavby pozemních komunikací Popílek a směsi s popílkem pro sanaci a tvarování terénu pro budoucí rekultivaci území postižených antropogenní činností §5 Popílek a směsi s popílkem pro území neuvedená v TN 09.12.01 Zásypový materiál určený k likvidaci hlavních a starých důlních děl zasypáním Zpevněný zásypový materiál - ZZM - 09 13 01 Výrobky pro protipožární ochranné nátěry, obklady a nástřiky Nezpevněný zásypový materiál - NZM 09 13 02 Granulát pro kolejové lože a obslužné komunikace báňských provozů. Granulát a aditivovaný granulát do výsypek povrchových dolů pro násypy a zásypy při zahlazování důlní činnosti. Granulát pro rekultivaci báňských výsypek Granulát pro kolejové lože a obslužné komunikace báňských provozů 09 14 01 Granulát a aditivovaný granulát do výsypek povrchových dolů a pro násypy a zásypy při zahlazování důlní činnosti 09 14 02 Granulát pro rekultivaci báňských výsypek 09 14 03 Granulát pro technickou rekultivaci 09 14 04

. Stanoveno jen 5 využitelných energetických produktů, jiné vstupní suroviny nelze! vstupní suroviny pouze testované a registrované chem. látky podle nařízení (ES) č. 1907/2006 – REACH, pokud chce producent uplatnit výjimku z registrace pro zpětně získanou látku, musí mít tuto výjimku schválenou a potvrzenou ECHA, musí být přesně stanovena a uvedena lokalita pro využití výrobku, zákaz použití pod úrovní hladiny podzemní vody, hodnoty sledované ve výluhu převzaty z vyhl. č. 5/2011 Sb. – kvalita podzemních a povrchových vod – použity limity pro pitnou vodu a nelze je prakticky splnit, hodnoty budou proto vždy stanoveny na základě hydrogeologického posouzení dané lokality, snaha zásadně oddělit požadavky na výrobky od požadavků na nakládání s odpady.

3. Zkušenosti z likvidace DJŠ Žacléř 1993 – dosud probíhá zaplňování všech volných prostor v podzemí Dolu Jan Šverma důlněstavební hmotou – samotuhnoucí nerozplavitelnou zakládkou na bázi velkoobjemových odpadů – v dole bylo cca 650 tis m3 volného prostoru   Vývoj zakládky s odkazem na měnící se názor státní správy – od roku 2002 certifikované výrobky dle zákona č. 22/1997 Sb., výroba v zařízeních dle zákona č. 185/2001 Sb., od 2007 s IPPC dle zákona č. 76/2002 Sb.

Děkuji za pozornost.