Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
Advertisements

Propojení systémů ECS a EMCS
VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Režimy s hospodářským účinkem
Režimy s hospodářským účinkem v e-dovozu
Aktuální informace z oblast TIR
PŘÍSTUP CHORVATSKA A TURECKA DO SPOLEČNÉHO TRANZITU
Celní správa České republiky
Aktuální informace z oblasti NCTS
Smíšená pracovní skupina pro e-Customs
NCTS – aktuální informace z provozu
Praha Obsah: Zhodnocení nasazení Harmonogram rozvoje AIS Statistika Otázky a odpovědi.
Diskuse - dotazy na Smíšenou skupinu
Havarijní postupy SMSK – HelpDesk ECS HAVARIJNI POSTUP DATA NEJSOU V SYSTÉMU ZAHAJEN DNE __________ ( Datum/hodina NCTS HAVARIJNI POSTUP DATA.
Jíloviště Web Základní informační zdroj: Základní informační zdroj:
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
E-Dovoz obecná část 12. zasedání Trade Contact Group 29. července 2010, Praha 1.
Strana 1/ Smíšená skupina pro e-Customs e-Customs představení projektu Ing. Jaroslav ILLE 2. odbor GŘC Ing. Libor KLapal 6. odbor GŘC.
Celní správa České republiky
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Celní správa České republiky
Smíšená pracovní skupina Praha,
Zajištění celního dluhu a spotřební daně po modernizaci CS ČR
INTRASTAT ve WinFASu Stručné seznámení Bohuslav Major, Ing. Skalský Dvůr
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
POUŽITÍ REŽIMŮ 42 a 63 Celní správa České republiky Ing. Jiří Štrupl
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
DODÁNÍ (PRODEJ) ZBOŽÍ OSOBOU NEUSAZENOU V TUZEMSKU Z POHLEDU ZDPH
Celní správa České republiky
Celní správa České republiky
Celní správa České republiky
VZÁJEMNÁ INFORMOVANOST V RÁMCI KONTROL PO PROPUŠTĚNÍ ZBOŽÍ.
Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Celnictví Celní řízení.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Lenka Jelínková Harantová Odbor 21 G Ř C Fáze 4 NCTS – praktické zkušenosti
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
ECS – aktuální informace z provozu
   Celní správa České republiky.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Právní normy upravující celnictví
JSD - dovoz Smíšená pracovní skupina Praha,
Statistiky provozu systému e-Dovoz za 1-5/2012
Business Consulting Services Internet ve státní správě a samosprávě 2003 © 2003 IBM Corporation Elektronické daňové podání Pavel Rozsypal IBM Česká republika,
Statistiky celních řízení CS ČR
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
IV. Dovoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
III. Vývoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží nebo.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Celní správa České republiky
VÝVOZ A VÝSTUP ZBOŽÍ Z EU Ing. Michal Šedivý, odbor 21
Informace k jistotám v UCC, IA, DA („zárukám“)
NOVINKY V CELNÍ PROBLEMATICE podle UCC, UCC DA, UCC IA a TDA Ing. Jiří Štrupl, odbor 21 GŘC
Celní audit. Není právními předpisy EU plně definován Pojem celní audit je použit pouze 2x v prováděcím nařízení k celnímu kodexu, není nijak podrobně.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
Celní právo.
Celní správa České republiky
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Celní správa v ČR.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Transkript prezentace:

Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení Celní správa České republiky Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení Jaroslav Ille, odbor Celní, GŘC www.celnisprava.cz

Celní správa České republiky OBSAH: Režim tranzitu (úřad odeslání, úřad určení, záruky v tranzitu) Režim vývozu (úřad vývozu, úřad výstupu) Režimy dovozní , včetně režimů s hospodářským účinkem a dočasné uskladnění 2

Postupy a povolení v režimu tranzitu: Celní správa České republiky Postupy a povolení v režimu tranzitu: 1) Celní úřad odeslání: Role přiřazeny KCÚ = TCP podávána na KCÚ (MRN bude obsahovat číslo KCÚ) Struktura TCP rozšířena o datový element pro číslo povolení ZJP TCP (odstavec 30) obsahuje kód dotčeného CO/ÚP (H05/H15) Celorepublikové povolení komunikace s CÚo = nahrazení lokálních povolení Standardní postup: TCP a doklady a zboží na jednom CO/ÚP TCP na jednom CO/ÚP a doklady a zboží na druhém CO/ÚP v jednom KCÚ TCP a doklady na jednom CO/ÚP a zboží na druhém CO/ÚP v jednom KCÚ TCP na jednom CO/ÚP a doklady a zboží na druhém CO/ÚP v jiném KCÚ = NELZE Schválený odesílatel: vydává KCÚ s působností v jednom nebo více CO/ÚP schválená místa nakládky vázána na CO/ÚP nutné prověření/aktualizace schválených míst nakládky nutné prověření/aktualizace povolení ZJP SO (do 12/2012=CŘ/CÚ, od 1/2013=KCÚ) Aktualizace schválených celních závěr (přechodová doba  dočerpání zásob) Aktualizace otisku razítka schváleného odesílatele 3

Postupy a povolení v režimu tranzitu: Celní správa České republiky Postupy a povolení v režimu tranzitu: 2) Celní úřad určení: Role přiřazeny CO/ÚP na všech KCÚ Struktura D_N_UKO rozšířena o číslo povolení ZJP Celorepublikové povolení komunikace s CÚu = nahrazení lokálních povolení Standardní postup: TDD (příp. D_N_UKO) a zboží na jednom CO/ÚP příp. D_N_UKO na jednom CO/ÚP a TDD a zboží na druhém CO/ÚP stejného nebo jiného KCÚ Schválený příjemce: vydává KCÚ s působností v jednom nebo více CO/ÚP schválená místa vykládky vázána na CO/ÚP nutné prověření/aktualizace schválených míst vykládky nutné prověření/aktualizace povolení ZJP SP (do 12/2012=CŘ/CÚ, od 1/2013=KCÚ) 3) Záruky v režimu tranzitu: Souborná jistota a Zproštění povinnosti poskytnout jistotu = přechod na KCÚ pro JČK Jednotlivá jistota s použitím záruční listiny = přechod na jednotlivá KCÚ (možným elektronickým podáním ZL dopředu bez konkrétního CO/ÚP) Celní jistota = přechod na jednotlivá KCÚ Jednotlivá jistota s použitím záručního dokladu = přechod na KCÚ Praha 4

Postupy a povolení v režimu VÝVOZU: Celní správa České republiky Postupy a povolení v režimu VÝVOZU: 1) Celní úřad vývozu: Role přiřazeny celním oddělením KCÚ = VCP podávána na KCÚ (MRN bude obsahovat číslo KCÚ) Struktura VCP rozšířena o číslo povolení ZJP a místo projednání (CCŘ) VCP (odstavec 30) obsahuje kód dotčeného CO/ÚP (H05/H07/H15) Celorepublikové povolení komunikace s CÚvývozu = nahrazení zbýv.lokálních povolení Standardní postup: VCP a doklady a zboží na jednom CO/ÚP VCP na jednom CO/ÚP a doklady a zboží na druhém CO/ÚP v jednom KCÚ VCP a doklady na jednom CO/ÚP a zboží na druhém CO/ÚP v jednom KCÚ VCP na jednom CO/ÚP a doklady a zboží na druhém CO/ÚP v jiném KCÚ (CCŘ) Místní řízení: vydává KCÚ s působností v jednom nebo více CO/ÚP schválená místa nakládky vázána na CO/ÚP nutné prověření/aktualizace schválených míst nakládky nutné prověření/aktualizace povolení ZJP MŘ (do 12/2012=CŘ/CÚ, od 1/2013=KCÚ) možnost CCŘ Aktualizace schválených celních závěr (přechodová doba  dočerpání zásob) Aktualizace otisku razítka schváleného vývozce 5

Postupy a povolení v DOVOZU: Celní správa České republiky Postupy a povolení v DOVOZU: 1) Celní úřad dovozu: Role přiřazeny celním oddělením KCÚ = DCP podávána na KCÚ (MRN bude obsahovat číslo KCÚ) Struktura DCP již obsahuje číslo povolení ZJP a rozšiřuje se o číslo povolení CCŘ a místo projednání (CO/ÚP) DCP (odstavec 30) obsahuje kód dotčeného CO/ÚP (H78/H62/H63) Celorepublikové povolení komunikace s CÚdovozu již realizováno Standardní postup: DCP a doklady a zboží na jednom CO/ÚP DCP na jednom CO/ÚP a doklady a zboží na druhém CO/ÚP v jednom KCÚ DCP a doklady na jednom CO/ÚP a zboží na druhém CO/ÚP v jednom KCÚ DCP na jednom CO/ÚP a doklady a zboží na druhém CO/ÚP v jiném KCÚ (CCŘ): vydává KCÚ podle místa projednání (CO/ÚP) místo projednání (CO/ÚP) a místo kontroly (CO/ÚP) v DCP Místní řízení: vydává KCÚ s působností v jednom nebo více CO/ÚP schválená místa vázána na CO/ÚP nutné prověření/aktualizace schválených míst nutné prověření/aktualizace povolení ZJP MŘ (do 12/2012=CŘ/CÚ, od 1/2013=KCÚ) možnost CCŘ (doplnění DCP o povolení CCŘ a místo projednání) 6

Postupy a povolení v DOVOZU: Celní správa České republiky Postupy a povolení v DOVOZU: 2) Režimy s hospodářským účinkem Správa všech povolení přechází (§ 6 zákona o CS) na nástupnický KCÚ, odd. Právní (CZxx0101). Podle převodníku bude provedena konverze správy povolení na nástupnický KCÚ, odd. Právní CZxx0101. Bude provedena konverze celních útvarů platnosti dle konverzní tabulky na úroveň KCÚ s platností pro všechna odd. Celní KCÚ, CZxx02xx. Pravidla po podání CP a propuštění zboží se řídí obecnými pravidly pro běžný postup (BP) a zjednodušený postup (ZJP), přičemž platí, že CP bude projednáno pouze CO/ÚP, v jehož pracovním obvodu se nachází místo zpracování/uskladnění. Model odpovídá i znění jednotných povolení vydaných jiným členským státem EU (MS), jelikož zde je propuštění vázáno na konkrétní útvar s daným číslem. 3) Dočasné uskladnění: Povolení vydává KCÚ (opakované uskladnění) nebo CO/ÚP (jednorázové uskladnění) Přiřazeno ke konkrétnímu CO/ÚP Nutné prověření/aktualizace schválených míst Nutné prověření/aktualizace povolení pro opakované uskladnění (do 12/2012=CŘ/CÚ, od 1/2013=KCÚ) 7

Dotazy k praktickým dopadům modernizace CS ČR možno směřovat na: Celní správa České republiky Děkuji za pozornost. Dotazy k praktickým dopadům modernizace CS ČR možno směřovat na: ( +420 261 331 111  +420 261 332 010  podatelna@cs.mfcr.cz www.celnisprava.cz