Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Podpora sociálních služeb „dnes a zítra“ Ing. Pavel Poles, Vedoucí oddělení projektového řízení Krajského úřadu Olomouckého kraje
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Dotační možnosti pro obce a města
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Ing. Stanislava Správková
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Možnosti finanční podpory z EU 08/2011 Mgr. Barbora Šolková.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Integrovaný regionální operační program
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Ing. Stanislava Správková
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových projektů Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 3 Sociální integrace a rovné příležitosti Oblast podpory: 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit

Specifika individuálních projektů Zvýšení dostupnosti a kvality poskytovaných soc. služeb Komplexní řešení integrace v problémových lokalitách Specifikum IP obcí - vazba na IOP Návaznost na působení Agentury pro sociální začleňování

Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Návaznost na 3.1 IOP Služby v oblasti sociální integrace, aktivita pod písm. b) Podpora sociálních služeb a nástrojů působících ve prospěch sociálního začleňování návaznost na tzv. „lokální strategie sociálního začleňování“ (Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách) návaznost na projekt/y, doporučené VK ke schválení v rámci IOP oblasti intervence 3.1b)

Podporované aktivity/činnosti A) podpora vybraných sociálních služeb (zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) Důraz: návrat osob zpět do společnosti, na trh práce, udržení se na trhu práce, přístupu ke službám umožňujícím návrat na trh práce  odborné sociální poradenství, NZDM (pouze osoby ve věku let),SAS, TP, sociální rehabilitace, krizová pomoc, kontaktní centra, domy na půl cesty, azylové domy  soulad se střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb kraje

Doplňkové aktivity A Vzdělávání zaměstnanců žadatele; (akreditace dle zákona č. 312/2002 Sb., č. 108/2006 Sb.) Sociální pracovníci a pracovníci v sociálních službách Vedoucí pracovníci poskytovatelů sociálních služeb Pracovníci OÚ v oblasti procesu plánování, kvality sociálních služeb a v oblasti metod sociální práce Zavádění procesu rozvoje kvality poskytování sociálních služeb, procesy zaměřené na plnění zákonných standardů kvality sociálních služeb  maximálně 20 % celkových způsobilých nákladů projektu

Podporované aktivity/činnosti B) Podpora dalších činností a aktivit umožňující prevenci sociálního vyloučení nebo přímou pomoc

programy prevence sociálně patologických jevů včetně prevence kriminality a včetně podpory osvěty v této oblasti, programy získávání základních sociálních a profesních dovedností, programy motivace, pracovní a sociální rehabilitace (v rámci výzvy nebude podpořen projekt zaměřený pouze na pracovní rehabilitaci), programy pro osoby závislé na drogách, programy pro předcházení ekonomické nestability rodin a jednotlivců a finanční gramotnosti a prevence pro osoby ohrožené předlužeností (včetně poradenství), programy pro osoby opouštějících zařízení výkonu trestu, programy pro osoby opouštějících školská zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, programy pomoci při realizaci investičních akcí financovaných z ERDF v rámci Integrovaného operačního programu

Podmínky a) aktivity umožní návrat uživatele na trh práce, b) aktivity umožní osobě přístup ke službám, které umožňují návrat na trh práce, c) aktivity umožní prostřednictvím poskytnuté služby návrat na trh práce dalším cílovým skupinám, d) aktivity umožňující cílovým skupinám udržení se na trhu práce.

Nelze podpořit tvorbu vzdělávacích programů, vytvoření e- learningu (obsahová, věcná část, vytvoření textů, technická část, softwarové zpracování, hardware), vybavení školících místností nábytkem, stavební úpravy školících místností. tvorbu a realizaci rekvalifikačních programů.

Lze podpořit Koordinaci aktivit s cílem sjednocení postupu institucí a organizací při řešení sociálního vyloučení na úrovni obce Aktivity zaměřené na hodnocení nákladovosti a efektivity poskytovaných služeb/aktivit Rozsah 1 pracovního úvazku

Cílová skupina Osoby sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením žijící v sociálně vyloučených romských lokalitách/komunitách, pouze osoby od 15 let věku Pracovníci (zaměstnanci) obcí/obecních úřadů, doplňkově v rámci aktivity A

Termíny a limity výzvy Realizace projektu musí být ukončena nejpozději Minimální výše podpory na jeden projekt: není stanovena Maximální výše podpory na jeden projekt: ,-Kč Výzva je otevřená, do či do vyčerpání alokace

Dotazy / chyby v žádostech Výběrová řízení – harmonogram realizace projektu Zařazení dětí do 15 let Potřebnost projektu Nedostatečně popsané cíle, aktivity v návaznosti na cílovou skupinu, místo dopadu, rozpočet … Chybí kalkulace služeb nejasnost rozpočtu

Realizované projekty

Výzva č.19 pro předkládání grantových projektů Ukončena k Celková alokace: ,- Kč Podpořeno 76 projektů Zaměření výzvy - 3 základní oblasti (většina projektů v A, B) A)vzdělávání poskytovatelů (výstupem – proškolení pracovníků na specifika práce) B)podpora integrace (poskytnuté soc. služby, programy a poradenství pro cíl. skupinu) C)podpora procesů a místních partnerství (1 projekt); zefektivnění procesu poskytování sociálních služeb v SVL a zavedení systému lokálního partnerství

Specifika grantových projektů Podpořeny vybrané sociální služby a programy. Změření na specifika práce s CS, zejména terénní a komunitní práce. Daří s CS navázat kontakt a řešit komplexně konkrétní problémy (dluhové, právní poradenství, rozvoj rodičovských kompetencí a zaměstnanost). Příkladem může být: obec Obrnice, kde se prostřednictví poradenského pracoviště podařilo motivovat a integrovat na trh práce 25 osob CS, dále lokalita Kladno a Libčice nad Vltavou kde se díky projektu podařilo integrovat na trh práce celkem 51 osob CS.

Děkuji za pozornost! Změna kontaktní osoby výzvy: Mgr. Lenka Lenková tel.: Další informace najdete na: