Martin Zeman, Jiří Madar, Tomáš Indra Podpora vědy a výzkumu v nemocnicích Ústeckého kraje Projekt univerzitní nemocnice Biomedicínský výzkum s podporou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Martin Zeman Krajská zdravotní, a.s.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích Záme č ek V ě truše v Ústí nad Labem 15. – 16. února 2010 Projekt Univerzitní nemocnice.
Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích Záme č ek V ě truše v Ústí nad Labem 15. – 16. února 2010 eHealth jako jeden z pilí řů.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Martin Zeman, Jiří Madar, Tomáš Indra Podpora vědy a výzkumu v nemocnicích Ústeckého kraje Projekt univerzitní nemocnice Biomedicínský výzkum s podporou.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Dlouhodobým záměrem KZ je vybudování nemocnice univerzitního typu jako střediska špičkové medicíny, zdravotnické vědy a výuky transformací z krajské Masarykovy.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Věda a výzkum Krajské zdravotní v roce 2010 a projekt univerzitní nemocnice Ing. Martin Zeman vedoucí odboru vědy a výzkumu Krajské zdravotní, a.s. Ústí.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Martin Zeman, Jiří Madar, Tomáš Indra Podpora vědy a výzkumu v nemocnicích Ústeckého kraje Projekt univerzitní nemocnice Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích Zámeček Větruše, Ústí nad Labem, 14. – 15. dubna 2011

Osnova 1.Úvod – Mise a vize, Globální strategie KZ a VaV 2.Projekt univerzitní nemocnice – Cíle, Dílčí cíle, Finanční cíl, Strategie dosažení cílů 3.Věda a výzkum v KZ – organizační zajištění 4.Rok 2010 – „Naše“ projekty OP VK, nové konference, spolupracující instituce, popularizace vědy a výzkumu KZ – Omezení veřejné podpory dle „Rámce společenství“ – Projekty IgA MZ ČR, OP LZZ, OP VK, mezinárodní projekty, projekt příhraniční spolupráce 5.Shrnutí 6.Rok plány

Poslání Krajské zdravotní, a.s. Součástí poslání KZ je výchova a vzdělávání studentů všech typů zdravotnických škol, lékařských a farmaceutických fakult, pregraduální a postgraduální vzdělávání lékařů a farmaceutů, vzdělávání zdravotnických pracovníků i jiných odborných pracovníků pracujících ve zdravotnictví a rozvoj vědeckovýzkumné činnosti ve zdravotnictví. Dlouhodobým záměrem KZ je vybudování nemocnice univerzitního typu jako střediska špičkové medicíny, zdravotnické vědy a výuky transformací z krajské Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Mise a vize společnosti Mise Zajišťovat komplexní, kvalitní a dostupnou zdravotní péči primárně obyvatelům Ústeckého kraje Vize Usilujeme o dodržování jednotných standardů poskytované zdravotní péče a dalších služeb v celé naší společnosti a budujeme špičková zdravotnická centra prosazující se i v mezinárodní konkurenci. Vyznáváme hodnoty jako profesionalita, vlídnost a otevřenost vůči klientům. Chceme být moderní, stabilní a vyhledávanou zdravotnickou firmou, umožňující kontinuální rozšiřování znalostí a dovedností svých pracovníků. Chceme být renomovanou zdravotnickou vzdělávací a výzkumnou institucí.

Globální strategie

Projekt univerzitní nemocnice - cíle 1.Příprava a vytvoření nemocnice univerzitního typu transformací z krajské Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. 2.Pevné zakotvení vědeckovýzkumné činnosti, výuky, výchovy a vzdělávání v různých podobách do corporate identity nemocnice a organizační zastřešení aktivit spojených s budováním univerzitní nemocnice. 3.Vybudování kompetenčního centra - akademie v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem.

Projekt univerzitní nemocnice – dílčí cíle Získat akreditace k celoživotnímu vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v nejširším možném rozsahu Stát se školským zařízením a výzkumnou organizací Realizovat postgraduální studia v oblasti zdravotnického managementu

Projekt univerzitní nemocnice – finanční cíl V průběhu 3 let dosáhnout objemu prostředků, získávaných z vnějších zdrojů na podporu vědecké a výzkumné činnosti, v rozsahu jednotek procent obratu KZ, tj. min. 50 mil. Kč. Jedná se jak o příjmy z klinických studií, vědeckovýzkumných grantů resp. grantových agentur a obdobných zdrojů, tak příjmy z projektů typu operačních programů OP VK a OP VaVpI, dary a další příjmy určené na vědu a výzkum a na pořádání konferencí a obdobných akcí.

Projekt univerzitní nemocnice – strategie dosažení cílů 1.Dosáhnout úzkého propojení s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, umístění budoucí zdravotnicky orientované fakulty do Masarykovy nemocnice. 2.Dosáhnout úzkého partnerství s dalšími univerzitními pracovišti, zejména fakultami ČVUT zaměřenými na oblast biomedicínského inženýrství a eHealth a s lékařskými fakultami univerzit. 3.Dosáhnout partnerství s renomovanou výzkumnou organizací.

Projekt univerzitní nemocnice – strategie dosažení cílů 4.Budovat centra excelence zdravotní péče, posilující mezinárodní prestiž Masarykovy nemocnice, jako katalyzátory vědeckovýzkumné a výukové činnosti v celé Krajské zdravotní. 5.Zřídit resp. obnovit kliniky a ústavy v Masarykově nemocnici.

Projekt univerzitní nemocnice – strategie dosažení cílů 6.Vytvořit, udržovat a rozvíjet tým pedagogicky a vědecky erudovaných zaměstnanců MN – systematicky řídit a podporovat magisterská, doktorandská studia zaměstnanců, vědeckou a publikační činnost, docentské habilitace a profesorská jmenování. 7.Vychovávat „vlastní“ doktorandy, jejichž školitelé, oponenti a konzultanti jsou zaměstnanci Krajské zdravotní, a.s. a zaměření prací určuje Krajská zdravotní, a.s.

Projekt univerzitní nemocnice – strategie dosažení cílů 8.Včas získat akreditace k celoživotnímu vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví podle nové legislativy. 9.Samostatně procesně řídit oblast vědy a výuky v Masarykově nemocnici. 10.Získat dodatečné zdroje na vybavení výukových a dalších prostor na lidské zdroje podílející se na vědě a výuce a na technologickou infrastrukturu vědy a výzkumu.

VaV v Krajské zdravotní – organizační zajištění Náměstek ředitele KZ pro zdravotní péči Vlastník procesu Vědecká rada KZ Poradní orgán Odbor vědy a výzkumu – Metodická, technická a organizační činnost, nové projekty a granty – Spolupráce s partnery, spolupořádání konferencí – Servis pro Vědeckou radu – Spolupráce s projektovými kancelářemi, knihovnou, výukovým centrem, IT, PR – Projekt univerzitní nemocnice

Rok 2010 v KZ – „naše“ projekty OP VK Tři projektové žádosti do Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). – Partnerství institucí Ústeckého kraje ve vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků – NEUROREGION - Neurovědní výzkum a jeho aplikace v medicíně a bioinženýrství v Ústeckém kraji a v kraji Vysočina – Podpora a zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu ÚZS UJEP

Rok 2010 v KZ – nové konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích – Spolu s Technologickým centrem AV ČR a ÚZS UJEP – Zaměření na rámcové programy EU, priority Health, eHealth 6. mezinárodní konference MEDTEL - Regiony a eZdraví v Evropské unii – Spolu s MEDTEL, o.p.s. – Zaměření na eHealth a regionální a národní koncepce v EU

Rok 2010 v KZ – spolupracující instituce 1.Ústav zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem 2.Ústav experimentální medicíny Akademie věd ČR 3.3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze 4.Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze 5.CESNET 6.Technologické centrum Akademie věd ČR 7.MEDTEL 8.Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze 9.Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy v Praze

Rok 2010 v KZ – popularizace VaV KZ 1.Pořad týdeníku PORT „Nanočástice v nás“ – Ve středu v 17:30 byl odvysílán na ČT2 v rámci týdeníku PORT České televize o novinkách a zajímavostech z nejrůznějších oblastí vědy, nových technologií a společenských oborů pořad „Nanočástice v nás“, odehrávající se z velké části v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a propagujícího její vědeckovýzkumné aktivity. 2.3D Full HD videokonference a přenosy – Ve spolupráci s CESNET – Unikátní v celosvětovém měřítku

Omezení veřejné podpory dle „Rámce společenství“ Krajská zdravotní se řadí mezi velké podniky a obecně nesplňuje definiční znaky výzkumné organizace dle „Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací“ Výzkumné granty v režimu veřejné podpory (např. IgA MZ ČR) v oblasti aplikovaného výzkumu pak omezují rozsah veřejné podpory. Míra podpory definovaná v „Rámci společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací“, bod je-li žadatelem velký podnik, je pro aplikovaný výzkum 50%, v případě spolupráce např. s výzkumnou organizací 65%.

Rok 2010 v KZ – IgA MZ ČR 1.Projekt NS /2009: Použití zobrazení difuzních tenzorů v předoperačním plánování a intraoperační neuronavigaci 2.Projekt NS9824-4/2008: Detekce klinicky němých nestabilních plátů pomocí optické koherentní tomografie u nemocných s akutními koronárními syndromy a posouzení účinnosti současné doporučené terapie na stabilizaci těchto plátů a zhodnocení rizika recidivy akutních koronárních sy 3.Projekt NT11305: Stanovení prognostických faktorů a způsobů léčby u nemocných s difuzním velkobuněčným lymfomem a folikulárním lymfomem v České republice 4.Projekt NT11364: Randomizovaná studie srovnávající efekt stentu uvolňující biolimus se stentem uvolňujícím everolimus u nemocných se STEMI léčených přímou PCI, s kontrolou optimální implantace pomocí optické koherentní tomografie (OCT). "ROBUST" studie 5.Projekt NT11365: Korelace parametrů multimodální monitorace sekundárního poranění mozku a jeho léčby u pacientů s kraniocerebrálním poraněním a subarachnoidálním krvácením 6.Projekt NT11366: Změny frakční anizotropie, průměrné difuzivity a volumetrických hodnot u pacientů s normotenzním hydrocefalem 7.Projekt NT11368: Léčba uzávěru centrální retinální arterie

Rok 2010 v KZ – OP LZZ Projekt CZ.1.04/1.1.06/ : Zvýšení adaptability zaměstnanců ve zdravotnických zařízeních působících v odvětví zdravotnictví Realizátor:Unie zaměstnavatelských svazů České republiky Zahájení řešení: Ukončení řešení: Celková výše podpory ze státního rozpočtu: tis. Kč – Mezi klíčové aktivity projektu patří: školení v komunikačních dovednostech, školení (trénink) v manažerských znalostech, školení v IT dovednostech, odborné vzdělávání pro nelékaře v odborných kurzech, odborné vzdělávání pro nelékaře v inovačních kurzech a školení a tutoring v metodách podporujících zavádění metod kvality.

Rok 2010 v KZ – OP VK Projekt CZ.1.07/2.4.00/ : Vzdělávací síť hemofilických center – Příjemce:Masarykova univerzita, Brno – Hlavní řešitel:Ing. Petr Brabec – Partneři:Nemocnice České Budějovice, Univerzita Palackého v Olomouci, Nemocnice Pelhřimov, Fakultní nemocnice Plzeň, Krajská zdravotní, a.s., Oblastní nemocnice Kolín, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Fakultní nemocnice Ostrava Zahájení řešení: Ukončení řešení: Celková výše podpory ze státního rozpočtu: tis. Kč

Rok 2010 v KZ – mezinárodní projekty 1.Projekt č. 3CE377P4: HERO - Sustainable health and social services in Central Europe – 3. výzva Operačního programu Nadnárodní spolupráce Střední Evropa 2.Projekt č. FP : Participative Elder Care Planning – FP7 - HEALTH : Developing methodologies to reduce inequities in the determinants of health (ICT for Enterprise and Manufacturing ze 7. RP) 3.Projekt č : Component based, distributed, end-to- end Virtual Service Delivery Center …. (eCrowd) – FP NMP-ICT-FoF, Factories of the Future (ICT for Enterprice and Manufactoring ze 7. RP)

Rok 2010 v KZ – projekt příhraniční spolupráce Projekt: Podpora příhraniční spolupráce ve zdravotnictví v oblasti vzdělávání, zvyšování kvalifikace a odborné spolupráce (akronym Network II. / Netzwerk II.) – Výzva: Program Cíle 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko – Projektová žádost byla podána, partnerem projektu na české straně je kromě KZ ještě ústecká VOŠZ a SŠZ. Partner na německé straně hranic je Bildungswerk der Sachsischen Wirtschaft GMBH, Management Akademie Sachsen. V projektu jsou zamýšleny zdravotnická spolupráce klinik, výměnné praxe jednotlivců, multikulturní poznání, spolupráce pedagogů, výměny studentů, rozvoj příhraniční strategie na spolupráci při zlepšení péče o pacienta. Navazuje na již realizovaný projekt Network I.

Rok 2010 v KZ – shrnutí 1.Oblast vědy a výzkumu je vyčleněna jako samostatný proces 2.Rozšířili jsme partnerskou síť spolupracujících institucí 3.Podáváme projekty na budování infrastruktury univerzitní nemocnice 4.Úspěšnost žádostí na podpůrné projekty i výzkumné granty byla nízká, jejich četnost roste 5.Profilujeme se v oblasti Health a eHealth, pořádáme konference zaměřené oběma směry, propagujeme výsledky 6.Potýkáme se s omezením veřejné podpory pro nevýzkumné organizace

Rok 2011 v KZ – plány 1.Znovupodání projektů na budování infrastruktury univerzitní nemocnice 2.Nová výzva IgA MZ ČR – předpoklad květen Hledání cest k získání maximální veřejné podpory na vědu a výzkum 4.Internetové stránky vědy a výzkumu v rámci KZ 5.Zvýšení motivace k vědeckovýzkumné činnosti zaměstnanců KZ 6.Společná pracoviště se spolupracujícími institucemi v MNUL 7.Prohloubení spolupráce s ÚZS UJEP a dalšími partnery

Kontakt Ing. Martin Zeman Odbor vědy a výzkumu Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A Ústí nad Labem tel.: