Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Nástroje územního plánování
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Program rozvoje města Železný Brod 1. JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ZDŮVODNĚNÍ ● FUNKCE ● ČINNOST ÚLOHA ČLENŮ ● HARMONOGRAM
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
Stavební zákon a územní plánování
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Kateřina Valdová.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Legislativní materiály vlády
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006) 17. září 2008 Sál B. Bakaly v Brně

Program jednání: 16,30 – 16,40 - začátek jednání (moderátor) 16,40 – 16,50 - Úvodní slovo (zástupce MMR) 16,50 – 17,00 - Informace o možnostech připomínkování ze strany veřejnosti (Moderátor a zástupce MMR) 17,00 – 17,40 - Představení PÚR ČR 2008 a Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006 (zástupce zpracovatele PÚR) 17,40 – 18,10 -Představení Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (zástupce posuzovatele PÚR) 18,10 – 19,20 - Diskuse, dotazy a připomínky (Moderovaná diskuse) 19,20 – 19,30 - Předpokládaný závěr veřejného projednání (Moderátor)

Úvodní slovo Ing. arch. Martin Tunka, CSc. ředitel odboru územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj

Informace o možnostech připomínkování ze strany veřejnosti Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování MMR

Kompletní materiál k připomínkování obálka vláda I. Návrh Usnesení vlády ČR II. Návrh Předkládací zpráva III. Návrh Politiky územního rozvoje ČR 2008 IV. Podklady a východiska PÚR ČR 2008 V. Vyhodnocení vlivů PÚR ČR na udržitelný rozvoj území V. Příloha A Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 ČR na životní prostředí V. Příloha B Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na evropsky významné lokality a ptačí oblasti VI. Zpráva o uplatňování PÚR ČR 2006

Informace o Politice územního rozvoje ČR 2008 Informace + kompletní materiál i veřejné internetové stránky MMR: k nahlédnutí: Sekretariát odboru územního plánování MMR, Letenská 3, Praha 1

Zasílání připomínek od veřejnosti (v předmětu u vždy uvést : “Politika územního rozvoje”) poštou Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1 na veřejném projednání prostřednictvím připomínkovacího listu Do 25. září 2008:

Harmonogram prací na PÚR ČR 2008 leden – květen příprava pracovního znění PÚR ČR 2008 ve spolupráci s Konzultačním a v Koordinačním výborem polovina června – září vnější připomínkové řízení, včetně připomínkování ze strany veřejnosti a konzultace se sousedními státy – veřejné projednání v Praze – veřejné projednání v Brně termín pro zaslání připomínek od resortů a krajů – do 90 dnů od doručení materiálu – termín pro podávání připomínek ze strany veřejnosti a stanovisek sousedních států říjen – listopad úprava materiálu dle vypořádání došlých stanovisek, připomínek veřejnosti a případných vyjádření sousedních států + projednání upraveného materiálu s resorty a kraji listopad zaslání kompletního materiálu na Úřad vlády termín pro předložení návrhu PÚR ČR 2008 na Úřad vlády

Předpokládaná struktura materiálu do vlády obálka vláda I. Návrh Usnesení vlády ČR II. Návrh Předkládací zpráva III. Návrh Politiky územního rozvoje ČR 2008 IV. Podklady a východiska PÚR ČR 2008 V. Vyhodnocení vlivů PÚR ČR na udržitelný rozvoj území V. Příloha A Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 ČR na životní prostředí V. Příloha B Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na evropsky významné lokality a ptačí oblasti VI. Zpráva o uplatňování PÚR ČR 2006 VII. Podklady dle §34 stavebního zákona

Předpokládaná struktura materiálu do vlády VII. Podklady dle §34 stavebního zákona a) zpráva o projednání návrhu politiky územního rozvoje obsahující vyhodnocení stanovisek ministerstev, jiných ústředních správních úřadů a krajů, připomínek veřejnosti, případných vyjádření sousedních států a výsledků konzultací se zdůvodněním způsobu jejich zapracování, b) výsledky vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území, c) stanovisko Ministerstva životního prostředí k vyhodnocení vlivů na životní prostředí se sdělením, jak bylo zohledněno, d) sdělení, jak bylo zohledněno vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území s uvedením důvodů výběru přijaté varianty řešení.