Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR Ing. Kateřina Mračková, Krajská agentura pro zemědělství a venkov.
Advertisements

Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
Jednání koordinačního výboru CSV – Plán aktivit Sítě na rok 2011.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
ECVET v Programu celoživotního učení
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Představení komory, akce, projekty
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Celostátní síť pro venkov
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov Královéhradecký kraj LISTOPAD 2014 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
Spolupráce, která přináší plody
RPS/CSF Komunikační akční plán RPS Plán aktivit na rok 2007.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Celostátní síť pro venkov
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Transkript prezentace:

Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice

Obsah  Základní informace o Síti  Realizace projektů Sítě v roce 2009  Aktivity financované v roce 2009  Aktivity dosud podpořené v roce 2010  Další plánované akce pro rok 2010

Obecné informace o Celostátní síti pro venkov  Činnost Sítě byla zahájena koncem roku 2008 na jednání Monitorovacího výboru PRV  Síť je podřízena společné Evropské Síti pro rozvoj venkova  Síť bude hrát klíčovou roli při formování přístupu k venkovu a zemědělství po roce 2013  Hlavní myšlenka Sítě – sdílení zkušeností a poznatků (dobrých i špatných) a jejich předávání dál  Stěžejní cíl – spolupráce s partnery (na úrovni veřejného, soukromého i neziskového sektoru)

Organizační struktura Sítě Členové Sítě na regionální a krajské úrovni MZe Řídící orgán rozhodovací funkce Koordinační výbor poradní funkce Regionální a Krajské sítě Sekretariát výkonná funkce Tematické pracovní skupiny Členové Sítě na národní úrovni

Cíle Sítě  Seskupit organizace a administrativu zapojenou do podpory rozvoje venkova a zemědělství.  Vytvářet vhodné podmínky pro partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem  Podpořit implementaci a hodnocení politiky rozvoje venkova a zemědělství sdružením expertů.  Sběr informací a údajů o nejlepší praxi a know-how.

 Oganizace seminářů, setkání, work-shopů týkajících se subjektů podílejících se na rozvoji venkova a zemědělství.  Vytvoření databáze expertů a poradců; systém certifikace poradců pro venkov a zemědělství osy III a IV PRV.  Být komunikačním a marketingovým nástrojem Programu rozvoje venkova

1.Realizace projektů v roce 2009 Rozpočet celkem mil. Kč Rozpočet plán mil. Kč Schválené projekty (počet) 43 Schválené projekty (mil.Kč) – dle dohody o dotaci 14,3 mil. Kč Čerpáno (mil. Kč) - skutečnost 12,7 mil. Kč Proplacené projekty (mil. Kč) – způsobilé výdaje 9,3 mil. Kč

Rozpočet v roce 2009 Rozpočet celkem mil. Kč Rozpočet plán mil. Kč Skutečnost ,7 mil. Kč Nástroj 3.1 rok 2009 (Setkávání aktérů působících v zemědělství, venkovském prostoru a jejich vzdělávání) 9 mil. Kč Nástroj 3.2 rok 2009 (Informační systém) 1, 6 mil. Kč Nástroj 3.3 rok 2009 (Poskytování informací) 2,1 mil. Kč

2. Aktivity Sítě v roce 2009 Aktivity na mezinárodní úrovni:  Konference Úloha zemědělství v evropských venkovských oblastech (Setkání vrchních ředitelů EU pro rozvoj venkova)  LeaderFest – mezinárodní setkání aktérů pracujících metodou Leader – červen, Hradec nad Moravicí  Mezinárodní výstava Země živitelka – podpora Místních akčních skupin a programu Leader a podpora prezentace regionálních produktů

Aktivity na národní úrovni:  Konference Venkov 2009  Jednání s partnery a členy Sítě na celorepublikové, krajské i okresní úrovni – více než 100 realizovaných setkání  Konference, semináře, školení, workshopy v jednotlivých krajích České republiky  Tematické pracovní skupiny

Propagační a publikační aktivity  Tisk publikace Úspěšné projekty PRV  Publikace Dotační možnosti pro obce  Publikace Leader – budoucnost venkova  Studie a analýzy (zadávací analýza k portálu eAgri) Další aktivity Technické vybavení krajských a regionálních sítí

Rozdělení realizovaných projektů dle zaměření

Setkání vrchních ředitelů rozvoje venkova, Brno

Pavilon regionálních produktů, Země živitelka

Pavilon místních akčních skupin, Země živitelka

Dožínky, Prostějov

Setkání partnerů Sítě, Písek

Již realizované a probíhající projekty v roce 2010:  Semináře, školení a další vzdělávání podle schválených plánů Krajských pracovišť AZV  Seminář k bioplynovým stanicím na celostátní úrovni  Propagace PRV a Sítě na veletrhu TECHAGRO  Činnost Tematických pracovních skupin na celostátní úrovni

Veletrh TECHAGRO, Brno

Přehled čerpání finančních prostředků v roce 2010 Počet dosud zaregistrovaných projektů 20 Celková finanční částka projektů4, 2 mil. Kč Z projektů dosud vyčerpáno1 mil. Kč

Další plánované projekty pro tento rok: Prezentace Sítě a PRV na mezinárodní výstavě Země živitelka 2010 Konference Venkov 2010 Soutěž Oranžová stuha 2010 Konference k problematice sucha v Jihomoravském kraji

Děkuji za pozornost Ing. Kateřina Bělinová Odbor Řídící orgán PRV Ministerstvo zemědělství