Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín 2. 9. 2009 8.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Advertisements

Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
ROP Střední Morava nástroj podpory pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky ve Zlínském kraji Zlín: 29. června 2012.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
„Plánování projektu Plán projektu“
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
STUDIE PROVEDITELNOSTI
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Výroční konference ROP Střední Morava Nový model hodnocení projektů a řešení porušení podmínek ROP Střední Morava Olomouc Zlín
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR WORKSHOP Jak dobře.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
ministryně pro místní rozvoj
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Ivan Matulík Ředitel Úřadu Regionální rady Učíme se investovat VÝROČNÍ KONFERENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Přerov
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Požadavky na předkládání žádostí a kritéria pro výběr projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Fórum pro žadatele Diskusní fórum určené žadatelům o dotace z ROP MS o dobré praxi a obtížích při přípravě projektů.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Požadavky na předkládání žádostí a kritéria pro výběr projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Struktura dokumentace a její účel (rizika) Specifikace administrace ROP Střední Morava na.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
PUBLICITA NENÍ FORMALITA Olomouc, 30. září NA CO NEZAPOMENOUT Logo ROP Střední Morava Symbol EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín

1.Jak využít nový model administrace a hodnocení 2.Jak plánovat a realizovat projekt 3.Závěrečné poznámky Obsah:

Pro úspěšné získání dotací je důležité mít: Kvalitní projektový záměr a jeho kvalitní zpracování (a také provázanost jednotlivých částí) Nový model hodnocení se koncentruje na hodnocení projektového záměru, popis realizační části projektu a jeho další dopracování je předmětem 2. a 3. etapy V rámci 2. a 3. etapy probíhá dopracování interaktivním způsobem Nový model administrace umožňuje úsporu nákladů spojených s přípravou projektové dokumentace k realizaci stavby 1. Jak využít nový model administrace

Mám vyjasněno - co je účelem projektu, komu bude investice sloužit a co mu přinese, mám popsáno okolí projektu (konkurence, návaznosti a synergie), vím, co je výstupem a výsledkem projektu a existuje shoda na financování včetně využití ROP Střední Morava Mám připraven investiční záměr a „základní“ rozpočet – zpracovaný autorizovanou osobou Mám vybraného zpracovatele projektové žádosti a připraveno výběrové řízení na zpracovatele projektové dokumentace Mám vyjasněno financování a zpracovánu finanční a ekonomickou analýzu pro první etapu Předložení žádosti o dotaci Předběžné schválení žádosti Výborem Regionální rady k dopracování 1. Jak využít nový model administrace

Dopracování projektu v rámci 2. etapy – probíhá dle schválených kritérií Současně nesmí dojít k zásadním změnám v projektu – oproti žádosti, která byla Výborem Regionální rady podmínečně schválena Po dopracování Výbor Regionální rady projekt schválí, v případě nesplnění podmínek pro 2. etapu projekt nebude schválen… 1. Jak využít nový model administrace

2. Jak plánovat a realizovat projekt? Modelový příklad postupu zpracování projektové žádosti – viz. brožura…

3. Závěrečné poznámky Byly schváleny zásady finančního řízení programu – výzvy až do roku 2013 – rovnoměrné rozložení výzev, postupné čerpání alokace, vazba na vývoj kursu koruny Nyní probíhá dopracování prováděcího dokumentu – předpokládané dokončení do – má vazbu na uvažované nové podoblasti podpory

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ing. Ivan Matulík ředitel Úřadu Regionální rady Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.