NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásahy do investice Ústí nad Labem 25.září 2013 Mgr. Vladimír Skála 1
Advertisements

Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
Obecné požadavky na výstavbu
Revize Nového přístupu
Zkušenosti s prokazováním původu elektřiny z druhotných a obnovitelných zdrojů elektřiny Ladislav Havel © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Program TEMPUS Vladimír Horák leden 2013
Dovoz letadel do ČR (se zaměřením na kluzáky a balóny)
Program TEMPUS Vladimír Horák únor 2011
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
Speciální vozidla Dle předpisu SŽDC (ČD) S8
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Základní nařízení komise (ES) 1592/2002
Nástroje územního plánování
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Označování poplachových systémů EZS značkou CE
Airspace Management Jeneč 2014 Ivan Beneš Oddělení ASM.
Vypouštění odpadních vod do vod podzemních Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Osvědčeno pro stavbu Svaz zkušeben pro výstavbu. Jsou stavby skutečně bezpečné? Svaz zkušeben pro výstavbu.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
doc. Ing. František HELEBRANT, CSc.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
Registrace podle EMAS III
Výcvik a výchova pilotů v současnosti a trendy do budoucnosti
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Koncepce odborného vzdělávání a certifikace dospělých v oboru CHZ a TČ v České republice ( EPEE 2008 ) Ing. Ivan Zahrádka, Svaz CHKT, Praha 9, tel.:
Systém managementu jakosti
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Akreditační systém v ČR a v EU
Ing. Eva Sýkorová Ministerstvo zdravotnictví ČR
Nařízení vlády č. 453/2004 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na diagnostické zdravotnické prostředky in vitro (transpozice Direktivy 98/79/EC)
Celní správa České republiky
OBLAST UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ. Žádost právnické osoby pro každou smlouvu, jejímž předmětem je obchod s VM podle § 2 odst.1 nebo. Žádosti a dokumentace § 14.
Zvyšování bezpečnosti letecké dopravy
Normy a postupy pro provoz CUAV Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. Letecký ústav Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně.
1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Evropský exekuční titul pro nesporné nároky
Začlenění informací do centrální evropské evidence Hlášení událostí Analýzu a využití informací pro bezpečnost v civilním letectví Ochranu důvěrnosti.
Regionální značka Jako ochranná známka Mgr. Ladislav Drobníček.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
17. řádné zasedání odborné sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ 17. června 2014 Praha Ing. Alena Šimková AKTUÁLNÍ STAV IMPLEMENTACE.
Systém managementu jakosti
Prokazování shody, certifikace
Posuzování shody stavebních výrobků
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Koncepce nového zákona o VTZ
Česká inspekce životního prostředí
POSTUPY PODLE PRAVIDEL EASA
Podčást D předpisu JAR 23/FAR 23
Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Technické požadavky na výrobky
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Ing. Martin DVOŘÁK,Ph.D Praha
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 Stanovuje prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti letadel a souvisejících výrobků, letadlových částí a zařízení a certifikaci ochrany životního prostředí, jakož i pro certifikaci projekčních a výrobních organizací

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 Článek 2 Certifikace výrobků, letadlových částí a zařízení Článek 3 Projekční organizace Článek 4 Výrobní organizace

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 PŘÍLOHA ČÁST 21 Certifikace letadel a souvisejících výrobků, letadlových částí a zařízení a projekčních a výrobních organizací

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 …………………………… HLAVA M - OPRAVY

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 Osvědčení letové způsobilosti musí být klasifikována následovně: a)Osvědčení letové způsobilosti musí být vydána letadlům, která jsou shodná s typovým osvědčením vydaným v souladu s touto částí.

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 b)Osvědčení letové způsobilosti pro zvláštní účely musí být vydána letadlům: 1.která jsou shodná s typovým osvědčením pro zvláštní účely, vydaným v souladu s touto částí; nebo 2.u kterých bylo agentuře prokázáno vyhovění zvláštním certifikačním specifikacím, zaručujícím dostatečnou bezpečnost. c)Povolení k letu musí být vydána letadlům, která nesplňují, nebo u nichž nebylo prokázáno že splňují, použitelné certifikační specifikace, ale jsou způsobilá k bezpečnému letu za přesně stanovených podmínek.

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 Hlava P – Povolení k letu (Permit to Fly) Oblast působnosti Povolení k letu musí být podle této hlavy vydána letadlům, která nesplňují nebo u kterých nebylo prokázáno, že splňují, použitelné požadavky na letovou způsobilost, ale jsou způsobilá k bezpečnému letu za přesně stanovených podmínek a pro tyto účely:

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/ vývoj; 2. shody s předpisy nebo certifikačními specifikacemi; 3. výcvik posádek projekčních nebo výrobních organizací; 4. výrobní letové zkoušky nově vyrobeného letadla; 5. lety letadla během výroby mezi výrobními zařízeními; 6. lety letadla pro přejímku zákazníkem; 7. dodání nebo vývoz letadla;

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/ lety letadla pro schválení příslušným úřadem; 9. průzkum trhu, včetně výcviku posádky zákazníka; 10. předváděcí lety a letové přehlídky; 11. lety letadla do místa, kde bude provedeno posouzení údržby nebo kontrola letové způsobilosti, nebo do místa skladování;

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/ lety letadla s větší než certifikovanou maximální vzletovou hmotností pro let delší, než je obvyklý dolet nad vodou nebo přes území, kde není k dispozici odpovídající letiště nebo potřebné palivo; 13. rekordní lety, letecké závody nebo podobné soutěže

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/ lety letadla splňujícího použitelné požadavky na letovou způsobilost ještě před ověřením splnění požadavků na ochranu životního prostředí; 15. pro rekreační létání na jednotlivých nesložitých letadlech nebo typech, pro které nejsou přiměřená osvědčení letové způsobilosti nebo osvědčení letové způsobilosti pro zvláštní účely.

KONEC