ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skupinky Každý je vítán. Proč? skupinky BIBLICKÉ DŮVODY: -Boží Trojice (Mt 3:17, J 8:29, Mt 12:31) -Skupinky po domech v první církvi (Sk 2:46, SOCIOLOGICKÉ.
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Finanční vzdělávání jako důležitý prvek ochrany spotřebitele na finančním trhu Mgr. Klára Hájková náměstkyně ministra financí, sekce Finanční trh 31. března.
Finanční vzdělávání jako pilíř ochrany spotřebitele na finančním trhu Ing. Dušan Hradil sekce Finanční trh Ministerstvo financí ČR 27. listopadu 2009.
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Jak na to, aniž bychom se zničili
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Boj o modlitbu I Centrum pro katechezi v Olomouci, 2014.
Integrita bezúhonnost
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina slovo: Jakub.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
Evangelium všem dětem ČR Co pro to udělat, aby se dostaly do nebe? Naše děti tak rychle rostou...
Čím se trápí staršovstva Ostrava Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce.
DÍTĚ V OBTÍŽNÉ ŽIVOTNÍ SITUACI MOŽNOSTI ÚČINNÉ SPOLUPRÁCE
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Domácnosti na úvěrovém trhu Monika Němečková Oddělení vnějších vztahů.
DĚTSKÁ PRÁVA Svět je veliká skládačka složená z mnoha dílů. Všichni, i ty , jsme jeho součástí.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
Výhled financí obcí Ing. Luděk Tesař.
Bratrská jednota baptistů
KULTURA Jitka Nešněrová.
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE: n maximalizace tržní hodnoty firmy a n udržování platební schopnosti.
Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
Zdeněk Bergman1 Příjmy gymnázií Statistické údaje za rok 2006.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
Zadluženost domácností a její dopady na ekonomiku ČR
Witam na prezentace Layoness. Chci vám ukázat jakým způsobem můžete dostavat peníze spět z vaších nákupů.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
Modlitby - červen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Máš dost síly plavat proti proudu?
Inspirovat. Tvořit. Spojovat. Vzdělávat. Spolupracovat.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Sčítání lidu domů a bytů 2011
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Sociálně aktivizační služby
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014

Mnoho lidí dnes čelí zadluženosti nebo finančním obtížím a chybí jim i v rámci církve adekvátní podpora a vyučování.

Situace v ČR Počet zadlužených osob, které nezvládají své dluhy splácet meziročně roste, v roce 2012 přesáhl osm procent (8,15%). Podle krajů : Ústecký 14,85%; Karlovarský 14%; Vysočina a Zlín 6%; Moravskoslezský 9,9%; Středočeský 8%; Praha a Pardubický 6,8% Polovina domácností nemá žádný systém sledování svých výdajů. (STEM/MARK 11/2012)

Výzva pro církev Jako křesťané máme tendenci přejímat hodnoty a názory „světa“ v oblasti financí a co bylo dříve nemyslitelné přijímat jako přirozené. Kultura štědrosti a dobrého správcovství je pro církev stále výzvou, kterou ještě posílily církevní restituce, které nás staví a budou stavět pod drobnohled společnosti a médií. Masivní zadlužování je hrozbou pro svobodu ve službě a je zároveň pastorační výzvou pro mnohé sbory, kam se potřební obracejí o pomoc.

Duchovní problém Finanční problémy jsou často jen špičkou ledovce.

Finanční kompas Je projekt České evangelikální aliance zaměřený na rozvoj zdravého přístupu k financím a správcovství z křesťanského pohledu. Reaguje na potřebu jednotlivců i sborů, které tuto oblast vnímají jako stále důležitější. Zaplňuje „mezeru na trhu“ biblického vzdělávání, řeší absenci biblických měřítek při finančních rozhodnutích.

Vize Finančního kompasu Aby každý člověk mohl skrze hluboký vztah s Bohem v pokoji a svobodě štědrým způsobem žít, dávat, tvořit i vést a být dobrým správcem toho, co mu bylo svěřeno.

Finanční kompas Kniha – Peníze až na druhém místě Materiály pro skupinky, rodiny i sbory Praktické nástroje pro rodinné rozpočty, dluhové poradenství, rozvoj štědrosti Školení a podpora skupin „Biblického studia financí“ Web obsahující také video a audio materiály, podklady k vyučování atd.

Sbírka v rámci ATM 2014 V rámci ATM můžete svými dary podpořit projekt Finanční kompas nebo další službu ČEA. V současnosti hledáme prostředky na vydávání dalších materiálů a překlad materiálů pro děti. Své dary na službu ČEA můžete zasílat s variabilním symbolem 2114 na účet : / 0800 Chcete-li podpořit projekt Finanční kompas, použijte variabilní symbol 2179.

Chcete poslat dar hned teď ? Můžete použít naši online dárcovskou bránu na nebo Během naší více než dvacetileté cesty jsme poznali mnoho skvělých lidí, kteří se nějakým způsobem podíleli na spolupráci mezi křesťany a službě ČEA a činili tak dobrovolně, z prostého nadšení či přesvědčení. Jejich snažení však není myslitelné bez dárců, kteří vedeni dobrou vůlí a porozuměním pro to, na čem společně pracujeme, podporují jednotlivé projekty Evangelikální aliance, a kteří se stali našimi partnery. Děkujeme za vaši podporu.