Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Advertisements

Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Aktivní domy a inteligentní regiony
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Energeticky nezávislý kraj náměstek hejtmana.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
Aktualizace Státní energetické koncepce České republiky
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Energetická bezpečnost ČR závěry NEK – aktualizace Václav Pačes Hynek Beran.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Operační program Životní prostředí
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Úspory energie a regenerace
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Environmentální aspekty bezpečnosti a dostupnosti energie v ČR a EU Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Chytré sítě Smart grids.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. března 2013 Veletrh AMPER 2013 Operační program.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
ENERGETICKÁ POLITIKA EU: udržitelná, bezpečná a dostupná energie Petr Zahradník, člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) a EPOS při MMR.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Č. P
Operační program životní prostředí
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Transkript prezentace:

Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL

Bezpečnost energetiky PROGRAM ROZVOJE Libereckého kraje 2014 – 2020

5 hlavních směrů rozvoje do 2020 STRATEGICKÉ CÍLE A Dynamická a konkurenceschopná ekonomika B Kvalitní a zdravé lidské zdroje C Komplexní a kvalitní infrastruktura D Zdravé životní prostředí bez zátěží E Udržitelný rozvoj území a občanské společnosti

Cíle opatření CÍLE OPATŘENÍ C3.1 Vybudovat kvalitní, spolehlivý a efektivní systém zásobování energií na celém území Libereckého kraje s ohledem na očekávané potřeby území C3.2 Zvýšit využívání energeticky a ekologicky šetrných technologií a využívání obnovitelných zdrojů energie C3.3 Zlepšit stav vodohospodářské infrastruktury, zajistit zásobování kvalitní pitnou vodou a zvýšit úroveň čištění odpadních vod na území Libereckého kraje C3.4 Budovat a zkvalitňovat preventivní protipovodňová opatření

C.3. 1 Vybudovat kvalitní, spolehlivý a efektivní systém zásobování energií na celém území Libereckého kraje s ohledem na očekávané potřeby území C3.1.a Podpora realizace rozsáhlého programu úspor energie v oblastech výrobních, distribučních a spotřebních systémů C3.1.b Objektivní prověřování udržitelnosti systémů centrálního zásobování teplem včetně případné jejich částečné decentralizace C3.1.c Podpora rozšiřování plynofikace v území a rekonstrukce stávajících sítí C3.1.d Podpora realizace nových vedení VVN, VN a transformoven VVN/VN pro zajištění výkonu a spolehlivosti systému zásobování elektrickou energií dle očekávaných potřeb v Libereckém kraji C3.1.e Podpora posilování kapacit stávající přenosové a distribuční sítě elektřiny a distribuční sítě plynu C3.1.f Podpora rozvoje plnících stanic pro vozidla na alternativní pohon C3.1.g Podpora rozvoje kolektorové sítě v Liberci C3.1.h Podpora rozvoje inteligentních sítí C3.1.i Podpora rozvoje ostrovních systémů dodávky a spotřeby energií

C3.2 Zvýšit využívání energeticky a ekologicky šetrných technologií a využívání obnovitelných C3.2.a Podpora výzkumných a koncepčních činností v oblasti energeticky a ekologicky šetrných technologií a využívání obnovitelných zdrojů energie C3.2.b Podpora realizace úsporných surovinových a energetických opatření u nemovitostí i technologií C3.2.c Podpora ekonomicky efektivní aplikace kombinované výroby elektrické energie a tepla ve stávajících i nových zdrojích energie C3.2.d Odpovědné zavádění a realizace zařízení zpracovávající a využívající obnovitelné zdroje energie zejména na místní úrovni a s ohledem na ochranu přírody a krajiny C3.2.e Podpora využití výroby energií ze spalovny odpadů Liberec C3.1.h Podpora energetické soběstačnosti objektů

Spalovna domovních odpadů v Liberci

MVE na Tanvaldsku, technická památka

Moderní turbíny v Železném Brodě