Statutární město Most – elektronická aukce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A obchodní příležitosti pro české firmy v tendrech OSN Kodaň
Advertisements

Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Doporučení pro přípravu žádosti;
Současný systém podpory
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009.
Veřejné zakázky elektronicky Statutární město Děčín.
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Informace o průběhu veřejné zakázky na lesnické práce 2012+
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Studium v zahraničí. Hana Koucká Petr Kulich. Obsah Představení projektu Etapy projektu Zdroje projektu Cash Flow projektu bez oportunitních nákladů s.
Statutární město Most – IPRM DEMOS Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Statutární město Most Sociálně odpovědné.
Centralizované zadávání a elektronizace nákupů v Ostravě Ing. Petr Kajnar primátor města Ostravy.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
šablona pro tvorbu DUMů – PowerpointPowerpoint šablona pro tvorbu DUMů – WordWord šablona pro tvorbu DUMů – ExcelExcel.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
David Novák 28/ Auditní činnost v rámci ROP Jihozápad.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Středočeský kraj Česká republika
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Zavedení MHD zdarma ve Frýdku – Místku 2011
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Strategie regionu, obce
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Výsledky auditu OVAK-A
Transkript prezentace:

Statutární město Most – elektronická aukce PREZENTACE Statutární město Most – elektronická aukce

Porodní bolesti aneb jak jsme začínali Co je nutné před a v průběhu provozování e-aukce zajistit? přesvědčit vedení organizace k zakoupení systému e-aukce současně přesvědčit vedení organizace k aktivní účasti na průběhu e-aukcí zajistit si podporu a součinnost složek, které budou e-aukce organizovat zajistit důkladné proškolení administrátorů e-aukcí zajistit dostatečnou prezentaci v regionálních médiích zajistit soulad systému e-aukce s interními směrnicemi organizace týkajícími se realizace veřejných zakázek

Město Most – využití e-aukcí Dodávky Software, hardware, podlahový mycí automat, elektrokotel, gastrozařízení, nábytek, automobily, automatický externí defibrilátor Služby Inženýrská činnost, technické zabezpečení voleb Stavební práce Výměna oken a dveří, komunikace

Největší současné problémy e-aukce v Mostě I. Město Most využívá v současné době e-aukci v největší míře na realizaci veřejných zakázek na dodávky, především pak v oblasti IT. Jedním z největších problémů je téměř nulové využití e-aukcí u veřejných zakázek na stavební práce. Přes dostatečnou prezentaci v médiích i v odborných kruzích (např. v rámci OHK) se nám nepodařilo přesvědčit dodavatele stavebních prací k účasti v e-aukcích. Jejich jediným argumentem v rámci společného bojkotu e-aukce je tvrzení  JE TO POD NAŠI ÚROVEŇ. JAK TENTO PROBLÉM ŘEŠIT? Shodli jsme se na jediném možném řešení  v roce 2010 provedeme výběr dodavatelů veřejných zakázek na stavební práce převážně formou e-aukce.

Největší současné problémy e-aukce v Mostě II. E-aukci využívá v rámci všech složek statutárního města Most stále málo účastníků. Na magistrátu se jedná především o odbor investic a údržby a odbor informačních systémů. Využití e-aukce u ostatních odborů magistrátu a především u příspěvkových organizací je téměř nulová. Hlavní problém spočívá především v neochotě příslušných vedoucích pracovníků jednotlivých odborů, úseků či složek. Ač proběhla série školení a prezentací, nedaří se aplikovat předané poznatky a zkušenosti do praxe. Dalším problémem, především u příspěvkových organizací, je nedostatek pracovníků pro administrování e-aukcí. JAK TENTO PROBLÉM ŘEŠIT? Trpělivě přesvědčovat a prezentovat výhody e-aukcí Realizovat koncepční změnu v rámci magistrátu a vytvořit úsek, odbor či oddělení, které se bude zabývat pouze prováděním veřejných zakázek pro všechny složky magistrátu – tzv. oddělení veřejných zakázek

E-aukce města Most v roce 2009 v roce 2009 celkem 18 e-aukcí  13 e-aukcí 0 - 500 tis. Kč; 2 e-aukce 0,5 - 1 mil. Kč; 3 e-aukce nad 1 mil. Kč největší objem e-aukce 1,5 mil. Kč nejvíce účastníků jedné e-aukce: 20 nejvíce položek jedné e-aukce: 58 nejvyšší dosažená úspora vůči porovnávací ceně: 59,5 % nejvyšší dosažená úspora vůči nejnižší úvodní nabídkové ceně: 42,5 % průměrná úspora: 16,5 % celková úspora v roce 2009: 1.891.391.- Kč nejdelší e-aukce: 2 hod. 38 minut, 69 x prodlouženo

1. aukční případ Technické zabezpečení voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2009 Druh VZ: služby Předmět VZ: kompletní zajištění služeb spojených s pronájmem PC sestav, tiskáren vč. náplní a papírů a sazby za případné prodloužení termínu průběhu voleb, pro potřeby všech 60-ti okrskových volebních komisí v celkem 22 objektech v Mostě Předpokládaná cena: v návaznosti na minulá období, kdy tyto služby standardně zajišťovaly místní (mostecké) společnosti na základě přímých zadání, byla předpokládaná cena stanovena ve výši 182.308.- Kč Průběh e-aukce: 8 vyzvaných uchazečů, z toho 4 prošli kvalifikací (po doplnění v rámci mezikola) a zúčastnili se soutěžního kola

1. aukční případ soutěžní kolo trvalo 62 minut a celkem 16x bylo prodlouženo z původně předpokládané ceny 176.750.- Kč bylo v průběhu e-aukce dosaženo vítězné částky 79.990.- Kč došlo tedy k úspoře o 96.760.- Kč tj. o 54,1 % v případě provedení veřejné zakázky obálkovou metodou, což by s největší pravděpodobností vyloučilo účast dvou společností z jiných regionů, by nebylo vytvořeno konkurenční prostředí a této úspory by dosaženo nebylo

2. aukční případ Digitální kopírovací zařízení Druh VZ: dodávka Předmět VZ: dodávka multifunkčního kopírovacího zařízení včetně prvních náplní a kompletního příslušenství, dopravy do místa plnění, připojení a zprovoznění, zaškolení obsluhy Předpokládaná cena: v návaznosti na zkušenosti z veřejných zakázek obdobného charakteru byla předpokládaná cena stanovena ve výši 180.000.- Kč Průběh e-aukce: 14 vyzvaných uchazečů, z toho 3 prošli kvalifikací (po doplnění v rámci mezikola) a zúčastnili se soutěžního kola

2. aukční případ soutěžní kolo trvalo 58 minut a celkem 14x bylo prodlouženo z původně předpokládané ceny 180.000.- Kč bylo v průběhu e-aukce dosaženo vítězné částky 100.000.- Kč došlo tedy k úspoře o 80.000.- Kč tj. o 44,4 % po zahájení soutěžního kola se všichni tři uchazeči cenově srovnali okolo hranice 150.000.- Kč a po dobu prvních 30-ti minut docházelo ke snižování o drobné částky po uplynutí cca 50 minut došla s největší pravděpodobností jednomu z uchazečů trpělivost a provedl dvě snížení, každé o cca 10 tis. Kč, první snížení ze 120 tis. Kč na 110 tis. Kč ještě jeden z protiuchazečů opětoval, nicméně na druhé, kterým se uchazeč dostal na vítěznou částku 100.000.- Kč, již nereagoval

Město Most a budoucnost e-aukce Co hodláme zlepšit? v 1. polovině roku 2010 provede odbor investic a údržby magistrátu města Most převážnou část veřejných zakázek formou e-aukce pokusíme se prosadit využívání e-aukce jako formy veřejné zakázky i na ostatních odborech magistrátu a příspěvkových organizacích chystá se uzavření dohody s OHK v Mostě o spolupráci v rámci prezentací systému e-aukce

Závěr Za pozornost děkuje a na příští setkání se těší Ing. František Jirásek Vedoucí odboru investic a údržby Magistrát města Mostu Radniční 1 434 69 MOST tel: 476448374 fax: 476703162 MT: 774710611 e-mail: Frantisek.Jirasek@mesto-most.cz