Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení."— Transkript prezentace:

1 Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení městské optické sítě k internetu (smlouva z roku 2009, bod 4, podbod 9), přesto, že opakovaně slíbili nápravu. 2) Nečekané výpadky připojení brání odbavení klientů (dopravní a správní agendy). Negativní vliv i na organizace města (předprodeje vstupenek). 3) Vysoká cena připojení (10.500 Kč bez DPH/měsíc za 70 Mb). Letos vysoutěženo v elektronické aukci 3.950 Kč bez DPH/měsíc za 100 Mb včetně záložního připojení a dostupnosti 99,95 %. 4) Problémy s komunikací s firmou Logicprim (slíbí, ale nenastaví). 5) Nedodržování dohody z minulého jednání s firmou Logicprim (2/2013 přislíbeno zprovoznění bezdrátového záložního připojení).

2 Postup výběrového řízení I. ● Dle Směrnice o veřejných zakázkách města Jičín byla zakázka zveřejněna 10.5.2013 (na „Profilu zadavatele“ a dalších webech určených Směrnicí) a k podání nabídky bylo vyzváno 13 firem z Jičína i celé ČR. Zadávací podmínky byly schváleny RM. ● Nabídku podalo do 11.6. 5 firem. VŘ bylo zpracováváno v programu ETED (elektronický nástroj pro veřejné zakázky). ● Ve všech pěti nabídkách byly chyby, proto RM na svém 72. zasedání konaném dne 26.6. schválila zrušení výběrového řízení. ● Oznámení o zrušení výběrového řízení bylo 27.6. zveřejněno na Profilu zadavatele (a dalších webech určených Směrnicí).

3 Postup výběrového řízení II.“ ● 28.6. byla městem Jičín vypsána zakázka malého rozsahu na akci: „Poskytování datové služby připojení na internet II“. Dle Směrnice o veřejných zakázkách města Jičín byla odeslána výzva 3 dodavatelům (čl. IV., odst. 2. písm. c), týž den bylo to oznámení zveřejněno (na „Profilu zadavatele“ a dalších webech určených Směrnicí). Zadávací podmínky již obsahovaly i Smlouvu o zajištění datových služeb s tabulkou slev za snížení dostupnosti služby (při dostupnosti 99,95 až 99,5% bude sleva na měsíčním poplatku 5%). ● Nabídku podaly do 15.6. 3 firmy. Pak proběhla el.aukce v nástroji ETED s výsledkem: 1. Net2U s.r.o. - 3950 Kč, 2. Dragon s.r.o. - 5500 Kč, 3. České Radiokomunikace a.s. - 8500 Kč. ● Komise doporučila RM za vítěze firmu Net2U s.r.o.

4 Návrh zabezpečení e-mailové komunikace města Jičín ● Každý máme nějaká data, která jsou pro nás velmi důležitá a jejich odcizení by nám mohlo způsobit nemalé problémy. Asi nejvíce jsou ohrožena data při emailové komunikaci a data uložená na mobilních zařízeních (notebooky, smartphony, USB Flash paměti atd.). Ve všech případech je řešením šifrování těchto dat tak, aby i při jejich odcizení nemohlo dojít k jejich zneužití. ● Nejlevnějším řešením (cca 1.000 Kč/měsíc) pro zabezpečení přenosu e-mailů města Jičín internetem je překlenout nedůvěryhodnou zónu šifrovaným kanálem (primární mailserver umístit mimo dosah poskytovatele připojení na tzv. Virtuální Privátní Server, kdy mailová komunikace mezi primárním a interním serverem bude šifrovaná), viz následující obrázek.

5 Překlenutí nedůvěryhodného poskytovatele připojení


Stáhnout ppt "Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení."

Podobné prezentace


Reklamy Google