Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodně Společenské Centrum Prostějov shrnul

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodně Společenské Centrum Prostějov shrnul"— Transkript prezentace:

1 Obchodně Společenské Centrum Prostějov www.proprostejov.eu/kasc shrnul navratil@habro.cz

2 Pozemky v centru, 15500m3 Stavební parcela zahrnuje: stávající tržnici stávající KASC dvě funkční parkoviště, volné plochy u kostela, komunikační a odstavné plochy.

3 Proč prodáváme tak cenný a rozsáhlý majetek města: Rozšíření parkovacích míst (dostupnost, počet) ? Lepší řešení KASC (podpora společenství) ? Lepší řešení tržnice (podpora prvovýrobců) ? Zástavba volných ploch ? Zkulturnění a zatraktivnění centra města ? ….

4 Záměr zastupitelstva z 4.11.2008

5 Výběrové řízení Zájemci se sešli pouze tři. Z nich byl vybrán jeden – Manthellan, a.s. V té chvíli ještě v cenové nabídce sál byl. Zadání nespecifikovalo dobře provozní podmínky celého OSCP. Následně proběhla transformace záměru a sál byl vypuštěn, projekt změněn. Co vlastně zbylo ze záměru ?

6 Jak bude stavba století vypadat ….?

7

8 Obsahové pochybení Na základě práce vyjednávacího týmu MÚ vypadlo to podstatné, zbylo jen další Obchodní Centrum, které bude mít svůj parkovací dům pro sebe. Ani sál, ani tržnice, ani parkovací plochy navíc.

9 Neujasněný provoz OC (OSC) výběrové řízení bylo vypsáno na architektonické řešení, ale neupřesňuje provoz OSC Nikoliv komise, ale vyjednávací tým (kdo vlastně?) vyjednával nad rámec výběrového řízení. Jedu z naší obce podat daňové přiznání na FÚ. Kde budu parkovat? Kam se vleze ples naší školy? a další akce v Prostějově? Za kolik smím nechat auto v podzemních garážích přes den a jak přes noc? Kde budu prodávat/kupovat svoje rajčata a saláty?

10 Otázky na tiskovku a na soud Jak dalece jsou závazné pro zúčastněné podmínky zadávacího řízení ? Jaký je postup prodeje městského majetku: dříve má být schválen záměr, nebo smlouva? Schválilo někdy zastupitelstvo záměr rady č.1630 z 27.7.2010? Jak postupovat při chybné ceně v záměru? a při dalších nesrovnalostech? Byla prokazatelně smlouva a záměr zveřejněny elektronickou cestou, aby si tyto dokumenty mohla včas nastudovat veřejnost (např. na webových stránkách města)?

11 Formální pochybení

12 Text smlouvy má smysl si přečíst. text smlouvy na www.proprostejov.eu/kasc/g1.docwww.proprostejov.eu/kasc/g1.doc Strana 1 – Preambule – odstavec D – Obchodní centrum bude bez společenského sálu Strana 1 – Preambule – odstavec E – Obchodní centrum bude bez tržnice Strana 10 – Kupní smlouvy – odstavec 3,3a – kupní cena 1.357,20 Kč – opraveno dodatkem na 2214/m2 Strana 18 odstavec 12.8. – projekt dozná dalších změn, konečné rozhodnutí o takových změnách je zcela na Investorovi Smlouva je v přímém rozporu z původním záměrem města na vybudování Obchodně Společenského Centra a je poplatná investorovi. Našim cílem je soudně prohlásit smlouvu za neplatnou (žalobní návrh podán 7.10.2010, dodatek 7.12.2010) a výběrové řízení zrušit a vyhlásit znova. Další kroky některých členů rady, probíhající nadále neveřejně od VŘ (asi 4 verze, kde bude sál a tržnice) vzbuzují pochybnosti zda se ještě jedná o akci veřejnou či akci soukromou. Prosíme o vyvrácení těchto pochybností zveřejněním všech informací. www.proprostejov.eu/kasc


Stáhnout ppt "Obchodně Společenské Centrum Prostějov shrnul"

Podobné prezentace


Reklamy Google