Uchování evropského kulturního dědictví při vytvoření transparentního prostředí a dodržování jasných rovných pravidel implementace FM EHP/Norsko SEKCE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Systém výběru a přiřazování externích expertů k projektům 1 Ústí nad Labem,
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Mgr. Zuzana Bauerová koordinátor projektů
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Pracovní setkání 28. června 2007
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Interní postupy MAS Brdy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Michal Šperling - EUREDIS
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Příprava operačních programů
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Uchování evropského kulturního dědictví při vytvoření transparentního prostředí a dodržování jasných rovných pravidel implementace FM EHP/Norsko SEKCE D, Ministerstvo kultury ČR Ing. Jana Vohralíková SO FM EHP/Norsko, Ing. Vladimír Študent, Ing. Radek Bouška

Příprava Vyhlášení výzvy – NKM (Ministerstvo financí) Manuál pro implementaci Příručka pro příjemce grantu a žadatele o grant Řízení celého procesu implementace Předkládání žádostí – KM (kraje) Jednotlivé kraje kontrolují formální náležitosti a oprávněnost žádostí Je hodnoceno 16 kritérií pro posouzení formálních náležitostí Osobní odpovědnost při posouzení oprávněnosti a formálních náležitostí žádosti, doloženo podpisem posuzovatele a potvrzením vedoucího pracovníka Posouzení kvality žádostí – KM (MK ČR)

Posouzení kvality žádostí Výběr hodnotitelů pro posouzení žádostí – hodnotitelé nominováni Asociací krajů a Ministerstvem kultury Odbornost hodnotitelů – minimálně pětiletá zkušenost s posuzováním projektů, životopisy Nezávislost hodnotitelů – 50 % hodnotitelů z nominace Asociace krajů a 50 % z nominace MK ČR: »Odbor umění a knihoven »Odbor památkové péče »Odbor regionální a národnostní kultury »Odbor ochrany movitého kulturního dědictví Zúročení odborného potenciálu hodnotitelů – tématické rozdělení žádostí na stavební projekty, folkloristiku, zahradní architekturu, tisk a digitalizaci, muzea a galerie

Hodnocení projektů - hodnotitelé Proškolení hodnotitelů »Seznámení hodnotitelů s pravidly implementace »Potvrzení nestrannosti a mlčenlivosti »Dohoda o dodržování pravidel a odbornosti Náhodný výběr hodnotitelů »Přidělení žádostí jednotlivým hodnotitelům losováním Vlastní hodnocení »Posouzení „prosté“ žádosti nikoli vlastního předmětu žádosti »Každou žádost posuzují dva, na sobě i předmětu, nezávislí hodnotitelé »Při výrazném rozdílu - hodnocení 3. hodnotitelem »Hodnoceno 5 kritérií a subkritérií

Hodnocení projektů – hodnotící komise Komise »Komise má nezávisle nominované členy »Předseda komise nemá hlasovací právo »Kontrola průběhu hodnocení i ze strany „týmu tajemníka“ Hlasování »75 % hlasujících členů PRO/PROTI Změny v pořadí žádostí dle bodového hodnocení »Komise musí podrobně vysvětlit »Komise musí řádně zdůvodnit

Projekty – 3. výzva FM EHP/Norsko Po kontrole formálních náležitostí (kraje) MKČR posoudilo celkem 93 žádostí Na žádosti bylo zpracováno 211 hodnocení Hodnotitelé doporučili hodnotící komisi celkem 73 žádostí 25 žádostí muselo být posouzeno třetím hodnotitelem

Zdůvodněné stanovisko NKM znovu prověří náležitosti projektů, včetně jejich budoucí životaschopnosti, spolufinancování atd. Před konáním monitorovacího výboru NKM a MKČR provede místní šetření – kontrolu na místě

Monitorovací výbor KM poskytne prostřednictvím NKM veškeré dostupné podklady »Všechna hodnocení všech žádostí »Souhrn výsledků hodnocení nezávislých hodnotitelů »Zápis z hodnocení hodnotící komise »Výsledné hodnocení doporučených žádostí NKM »Posoudí zápisy z hodnotící komise a transparentnost hodnocení »Vypracuje zdůvodněná stanoviska Zasedání monitorovacího výboru »Provede hlasování o výsledcích posouzení hodnotící komise a zdůvodněných stanovisek

Kontrola realizace projektů NKM– kontrola harmonogramu realizace financování projektů KM– kontrola průběžného financování realizace (fakturace) KM– fyzická kontrola na místě KM– webový portál (výběrová řízení, objednávky, smlouvy, faktury atd.)

Č.výzvyProjekty spolufinancované MK ČR ( v € )Ostatní ( v € )Celkem Celkem Zachování evropského kulturního dědictví FM EHP/Norsko Finance uvedené v tabulce jsou platné k

Webový portál na podporu řízení projektů Autor: ANECT a.s. Adresa: Samostatná internetová aplikace Hostováno externě (mimo MK) Zabezpečená komunikace Řízený přístup uživatelů, oprávnění dle rolí Podpora procesů Snadná správa, vyhledávání, přehlednost, dostupnost

Struktura portálu Společný informační prostor –Dokumenty, diskuse, adresáře, kalendář Pracovní prostor pracovníků MK –Interní dokumenty, posudky, zprávy Weby projektů –Základní pracovní, komunikační a kolaborační prostory pro všechny zúčastněné –Dokumenty, realizace, komunikace –Schvalovací procesy

Web projektu Žádost o udělení grantu Hodnoce ní externími hodnotite li Monitoro vací výbor Smlouvy k žádosti Rozpočty a harmono gramy Závěrečn á zpráva Korespo ndence Výběrová řízení Zpracova ná výběrová řízení Výběrová řízení před zpracová ním Smlouvy a objednáv ky Smlouvy Zpracova né smlouvy Smlouvy před zpracová ním Objednáv ky Zpracova né objednáv ky Objednáv ky před zpracová ním Dodatky Zpracova né dodatky Dodatky před zpracová ním Faktury Zpracova né faktury Faktury před zpracová ním Zprávy PIP & PIP Záznamy z dohlídky Aktivity Fotodoku mentace

Hierarchie evidence dokumentů projektu 1. Aktivity 2. Výběrová řízení 3. Smlouvy a objednávky 4. Faktury Výběrové řízení nelze vložit bez aktivity Smlouvu nelze vložit bez schváleného VŘ Fakturu nelze vložit bez schválené smlouvy

Princip schvalovacího procesu ČinnostProvádí 1.Správa etap projektuMK 2.Vytvoření dokumentu (VŘ, smlouva, faktura)Projekt 3.Vložení dokumentu do portáluProjekt 4.Zahájení schvalovacího procesuautomaticky 5.Schvalovací procesMK 6.Informace o výsledku schvalovacího procesuautomaticky 7.Postup dle podstaty dokumentuProjekt (vyhlášení VZ, odeslání smlouvy externí firmě, proplacení faktury, …)

Metadata – zdroj informací Metadata slouží k: Identifikaci dokumentů Snadnému vyhledávání Přehlednosti – třídění, zobrazování, seskupování

Děkuji za pozornost Ing. Vladimír Študent