PROCES PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O INOVAČNÍ VOUCHER 11.12.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání „Inovační vouchery v Olomouckém kraji – II. etapa“ Krajský úřad Olomouckého kraje.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

PROCES PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O INOVAČNÍ VOUCHER

Inovační voucher Inovační voucher představuje finanční nástroj na podporu rozvoje spolupráce podnikatelských subjektů s vědeckovýzkumnými institucemi. Spoluprací se rozumí nákup znalostí, služeb, technologií apod. dodávaných vědeckovýzkumnou institucí podnikatelskému subjektu, které napomáhají zvyšovat inovační potenciál tohoto podnikatelského subjektu. Definice

Řízení k předkládání inovačních voucherů  datum vyhlášení:6. ledna 2014  Finalizace žádosti: ledna 2014  celková alokace:6,7 mil. Kč  příjem žádostí bude probíhat na Úřadu Regionální rady (5. patro RCO) regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 1211//40b, Olomouc  kompletní dokumentace bude uveřejněna na webových stránkách Řídícího orgánu ROP Střední Morava

Řízení k předkládání inovačních voucherů  nákup služeb v hodnotě: – ,- Kč  hodnota inovačního voucheru: – ,- Kč maximálně 75% celkových nákladů na poskytnutou službu  datum vyhlášení a ukončení lhůty pro předkládání žádostí bude zveřejněn na stránkách Olomouckého kraje a Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Božena Nerušilová  kontaktní osoba: Ing. Božena Nerušilová

Dokumentace Řízení k předkládání inovačních voucherů  WEBOVÝ FORMULÁŘ Žádost o inovační voucher  Manuál pro žadatele o inovační voucher  Vyloučené oblasti podpory  Nabídka VaV instituce  Smlouva o dílo – vzor  Smlouva o spolupráci k inovačnímu voucheru  Žádost o proplacení inovačního voucheru  Typové projekty

Žadatel o inovační voucher Podnikatelský subjekt Podnikatelský subjekt - akciová společnost, společnost s ručením omezeným, veřejná obchodní společnost, komanditní společnost a družstvo ve smyslu zákona 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech splňující současně následující podmínky:  sídlo / provozovna na území Olomouckého kraje  výsledky projektu realizovaného s využitím inovačního voucheru směřují do Olomouckého kraje  žadatel doposud nespolupracoval s daným pracovištěm VaV instituce na daném typu aktivity pro konkrétní inovaci produktu  žadatel splňuje další podmínky definované v dokumentaci řízení k předkládání žádostí o inovační voucher.

Žádost o inovační voucher ČÁST A – ZÁVAZNÁ ČÁST  Identifikační údaje žadatele – pouze IČ – dále se generuje dle ARES + kontaktní údaje žadatele  Identifikační údaje VaV instituce – „roletka“ zapojených VaV institucí s předvyplněnými údaji + kontaktní údaje zástupce VaV instituce  Stručný popis inovační aktivity  Služba, k jejímuž nákupu bude využit inovační voucher (viz podporované aktivity)  Bližší popis předmětu plánované spolupráce  Celková cena služby + požadovaná výše inovačního voucheru ČÁST B – ČESTNÁ PROHLÁŠENÍ  možnost označit všechny varianty

 Celková cena služby v souladu s nabídkou VaV instituce max ,- Kč bez DPH v případě neplátců DPH vč. DPH  Požadovaná hodnota inovačního voucheru max ,- Kč bez DPH v případě neplátců DPH vč. DPH Požadovaná hodnota inovačního voucheru nesmí překročit 75 % celkové ceny služby a musí být zaokrouhlena na celé Kč. Plátce DPH počítá požadovanou hodnotu inovačního voucheru z ceny služby bez DPH, neplátce z ceny služby včetně DPH.

NÁHLED FORMULÁŘE

Žádost o inovační voucher  Nedílnou součástí žádosti je nabídka vystavená VaV institucí.  Podnikatelský subjekt může v rámci vyhlášeného řízení předložit pouze 1 žádost o inovační voucher.  Žádost musí být předložena v tištěné i elektronické podobě. vytištěnou žádost Žadatelé předkládají vytištěnou žádost o inovační voucher i s přílohou (Nabídka VaV instituce) v zalepené obálce, která bude viditelně označena nápisem „Inovační vouchery“ osobně. Tištěná žádost bude podepsána oprávněnou osobou žadatele. Elektronická verze Elektronická verze žádosti bude zafinalizována do stanoveného času na ivouchery.rr-strednimorava.cz včetně přiložené elektronické kopie nabídky VaV instituce. obsahově shodné Tištěná i elektronická verze žádosti a přílohy musí být obsahově shodné a musí být doručeny do termínu pro příjem žádostí definované řízením. ÚRR provede administrativní kontrolu a hodnocení žádosti.

Administrativní kontrola Hodnotí se zda: splňuje definici žadatele a)Žadatel splňuje definici oprávněného žadatele uvedenou v dokumentu Řízení (z hlediska typu subjektu a odvětvového vymezení) doručena v řádném termínu v tištěné podobě b)Žádost byla doručena v řádném termínu pro podávání žádostí v tištěné podobě v elektronické podobě c)Žádost byla doručena v řádném termínu pro podávání žádostí v elektronické podobě sídlo nebo provozovnu na území Olomouckého kraje d)Žadatel má sídlo nebo provozovnu na území Olomouckého kraje v řádně zalepené a označené obálce e)Žádost byla doručena v řádně zalepené a označené obálce f)Požadovaná výše inovačního voucheru f)Požadovaná výše inovačního voucheru je v souladu se stanoveným rozmezím v dokumentu řízení (minimální a maximální výše finančního příspěvku, maximálně 75% celkových nákladů podporované služby) g)Výše nákladů podporované služby g)Výše nákladů podporované služby (minimální a maximální výše nákladů) je v souladu se stanoveným rozmezím uvedeným v dokumentaci řízení. a) – g) vyloučeni Žadatelé, kteří nesplní formální požadavky na základě kritérií uvedených v bodech a) – g), budou z dalšího procesu hodnocení vyloučeni.

Administrativní kontrola Hodnotí se zda: řádně vyplněna h)Žádost je řádně vyplněna a souhlasí elektronická a tištěná podoba žádosti podepsána oprávněnou osobou i)Žádost včetně čestných prohlášení je podepsána oprávněnou osobou žadatele všechny povinné přílohy j)Žádost obsahuje všechny povinné přílohy souhlasí s výpisem z obchodního rejstříku k)Údaje o žadateli souhlasí s výpisem z obchodního rejstříku. h) – k) vyzváni k doplnění informací Žadatelé, kteří nesplní formální požadavky uvedené v bodech h) – k), budou vyzváni k doplnění informací se stanovením lhůty 10 pracovních dnů a v případě, že tak neučiní ve stanovené lhůtě, budou jejich žádosti zamítnuty. U žádostí o inovační voucher, které úspěšně prošly administrativní kontrolou, probíhá hodnocení, které je zaměřeno na srovnání obsahu žádosti s definovanými kritérii způsobilosti a jeho souladu s cíli projektu.

Hodnocení žádosti o inovační voucher Hodnotí se na základě následujících kritérií: a)Žadatel konkrétně a srozumitelně uvedl produkt, k němuž se vztahuje řešená inovace– údaje v žádosti o inovační voucher (část „Stručný popis inovační aktivity“) b)Žadatel jasně a srozumitelně popsal konkrétní inovaci (v čem spočívá inovace vztažená k produktu uvedenému v bodě a) a jaké kvalitativní vlastnosti pro zákazníka budou touto inovací zvýšeny) – údaje v žádosti o inovační voucher (část „Stručný popis inovační aktivity“) c)Popis poskytnuté služby v nabídce VaV instituce je konkrétní a srozumitelný (je zřejmé začlenění služby do vymezených služeb) – údaje v žádosti o inovační voucher (část „Specifikace služby nakupované od VaV instituce s využitím inovačního voucheru“) i v přiložené nabídce VaV instituce d)Žadatel jasně popsal v žádosti vazbu nabízené služby VaV instituce na inovační aktivitu(y) – údaje v žádosti o inovační voucher (část „Bližší popis předmětu plánované spolupráce“) e)Nabídka VaV instituce obsahuje specifikaci doložitelného/doložitelných výstupu/ů plánované spolupráce – přiložená nabídka VaV instituce f)Položkový rozpočet uvedený v nabídce VaV instituce obsahuje pouze náklady, které nejsou vyjmenovány mezi nepodporovatelnými náklady – přiložená nabídka VaV instituce) Pokud některé kritérium bude hodnoceno výrokem „NE“, žadatel nemá nárok na inovační voucher.

podpořeni všichni žadatelé o inovační voucher Pokud celková požadovaná částka všech žádostí o inovační voucher, které úspěšně projdou hodnocením, dosáhne nižší či shodné částky jako je celková alokace Řízení (6,7 mil. Kč), budou podpořeni všichni žadatelé o inovační voucher, jejichž žádosti splní výše uvedená kritéria hodnocení. pořadí odevzdání žádosti o inovační voucher dle data a přesného času finalizace V případě, že souhrnná požadovaná částka uvedená v žádostech, které úspěšně projdou hodnocením, převýší alokovanou částku rozhoduje pořadí odevzdání žádosti o inovační voucher dle data a přesného času finalizace webové žádosti. náhradníků Z dalších žádostí bude dle času finalizace vyhotoven seznam náhradníků. Výběr úspěšných žadatelů

Veřejné zakázky  Žadatel o inovační voucher je povinen postupovat v souladu s Metodickým pokynem Zadávání zakázek v programovém období 2007 – 2013 pro pilotní aktivity na posílení regionálních inovačních systémů.  Tento metodický pokyn opravňuje úspěšné žadatele o inovační voucher zadat realizaci zakázky do ,- Kč bez DPH na základě předložené cenové nabídky jednoho dodavatele (konkrétního pracoviště dané VaV instituce).  Soulad s metodickým pokynem je zajištěn, pokud žadatel o inovační voucher dodrží veškeré podmínky definované v Řízení k předkládání žádostí o inovační voucher a dále ve Smlouvě o spolupráci k inovačnímu voucheru, zejména týkající se řádného účtování a archivace veškerých dokumentů týkajících se nákupu služby s využitím inovačního voucheru, nákupu služby za cenu v místě a čase obvyklou a osobní neprovázanosti zástupců žadatele o inovační voucher a poskytovatele služby (dané VaV instituce).

Smlouva o spolupráci k inovačnímu voucheru uzavírána mezi  Smlouva je uzavírána mezi: Olomouckým krajem,Olomouckým krajem, Řídícím orgánem ROP Střední MoravaŘídícím orgánem ROP Střední Morava úspěšným žadatelem o inovační voucherúspěšným žadatelem o inovační voucher ve lhůtě 3 měsíců Smlouvy o dílo  musí být ze strany podnikatelského subjektu podepsána ve lhůtě 3 měsíců od data schválení žádosti o inovační voucher Radou Olomouckého kraje, po doložení Smlouvy o dílo podmínky spolupráce  definuje podmínky spolupráce.

v případě schválení změnydodatek Smlouvy o dílo dodatku Smlouvy o spolupráci k inovačnímu voucheru Pokud bude úspěšný žadatel o inovační voucher požadovat v průběhu realizace projektu změnu obsahu spolupráce s danou vysokou školou, která je v souladu s podmínkami Řízení, požádá písemně o tuto změnu na olomouckém pracovišti ÚRR a v případě schválení této změny předloží ve stanoveném termínu dodatek Smlouvy o dílo a bude vyzván k podpisu dodatku Smlouvy o spolupráci k inovačnímu voucheru. zůstává v platnosti schválená maximální hodnota inovačního voucheru Cena za spolupráci, kterou úspěšný žadatel o inovační voucher hradí dané vysoké škole, se může odchýlit od předpokládané ceny uvedené v Nabídce VaV instituce, ale musí být v intervalu – ,- Kč, přičemž zůstává v platnosti schválená maximální hodnota inovačního voucheru i maximální výše podílu inovačního voucheru 75 % z ceny spolupráce. !!! Změny !!!

Ing. Dana Koplíková Vedoucí Odboru řízení projektů Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova1211/40b Olomouc Telefon: Děkuji za pozornost.