Mittelrhein - střední tok řeky Rhein – Rýna protéká velmi zajímavou oblastí. Leží v úseku od Bingenu až po bývalé hlavní město Bonn. Podél toku řeky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BOŘEŇ Česko.
Advertisements

Křižánky Vítejte u nás.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Projekt „ Státy Evropy - EU“
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Středočeský kraj.
Typy krajiny podle vzhledu
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
území s nejstarším osídlením
Městys Český Šternberk, něm. Böhmische Sternberg, se nachází ve Středočeském kraji, okres Benešov v podhradí stejnojmenného hradu, asi 20 km východně.
Kulturně historické objekty Slovenska
Za předpokladu použití mapy Polska a psacích potřeb
území bývalé Velkomoravské říše
Řeka Ostravice. Délka toku 65,1 km Plocha povodí 827,4 km² Řeka vzniká soutokem Černé a Bílé Ostravice u obce Staré Hamry v Moravskoslezských Beskydech.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
MORAVA.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Česká republika Horopis II.
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_10.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Daktylek JZ Gruzie Daktylek Kavkaz v Gruzii.
Kraj Vysočina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
MĚSTO MORAVSKÁ TŘEBOVÁ Moravská Třebová 2011ANDREA HORÁKOVÁ.
39.1 Ústecký kraj – poznáš jeho dominanty?
STŘEDOČESKÝ KRAJ ZEMĚPIS STŘEDOČESKÝ KRAJ 9. ročník.
Jihomoravský kraj.
RISKUJ!.
Polská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS16 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
NěmeckoDeutschland Severní PorýníDer Rhein VestfálskoNordrhein Westfalen Broušková Hutečka Nop Onderková Slivka.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Ústecký kraj Obsah Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
Český ráj spoj obrázek s příběhem JAZYK A ŘEČ VYJADŘOVÁNÍ, DOROZUMÍVÁNÍ, VÝSLOVNOST, POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI, VNÍMÁNI.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České.
ÚSTECKÝ KRAJ AUTORKY: Laura Šebelová a adela bajačeková
Povodí řeky Moravy.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
environmentální výchova vztah člověka k prostředí – naše obec
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Č e s k á r e p u b l i k a Jak se jmenuje žlutě označená oblast České republiky?
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Řeky ČR Člověk a jeho svět – vlastivěda 4.ročník školní rok 2010/11
Autor: Mgr. Iveta Váňová
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
Liberecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Č e s k o m o r a v s k á v r ch o v i n a. Č e s k o m o r a v s k á v r ch o v i n a.
VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Linhartice - moje obec, můj domov Materiál slouží k výkladu učiva.
Fotogalerie z cestování po řekách Autor : Herbert Novotný.
ČESKÝ ŠTERNBERK.
Kraj Vysočina Název školy: ZŠ Salvátor
Transkript prezentace:

Mittelrhein - střední tok řeky Rhein – Rýna protéká velmi zajímavou oblastí. Leží v úseku od Bingenu až po bývalé hlavní město Bonn. Podél toku řeky je hodně hradů i jejich zřícenin. Okolní svahy se nabízejí k pěstování vína. Řeka je tady splavná a hodně se to využívá k dopravě i k turistice. Plavba po řece nabízí netušené pohledy a zážitky. Úzké údolí se otevírá, pak zase narostou okolí svahy a nakonec krajina se opět mění v širou rovinu. V Koblenzi je velký soutok s řekou Mosela v místě zvaném Deutsche Eck. Při svém průchodu krajinou protíná řeka pohoří Rheinisches Schiefergebirge. Pověstná je i skála Loreley. Zde má Rhein šířku 115m. Řeka často mění směr a tak za každou zátočinou čeká na člověka překvapení. Před Bonnem leží torzo známého mostu Remagenu. Mittelrhein je od r na seznamu UNESCO. Tím se podtrhl celkový velký význam této zajímavé řeky.

Střední Rýn

Rüdesheim

Assmanshausen

ASSMANSHAUSEN Assmanshausen

Bingen hrad Klopp

Castillo Klopp en Bingen Bingen hrad Klopp

Bingen

Bingen věž Mausenturm

Hrad Rheinstein

Lorch

Hrad Stahleck

Stahleck

OBERWESEL Oberwesel a hrad Schönburg

Oberwesel

Gutenfels-kaub Hrad Gutenfels a Kaub

Kaub

Hrad Gutenfels a Kaub

LORELEY Skála Loreley

SANKT GOARD Sankt Goar

Sankt Goar a hrad Rheinfels

ST.GOAR Sankt Goar

St. Goarshausen, hrad Katz

Hrad Katz

St. Goarshausen, hrad Katz

Hrad Katz

Marksburg

Marksburg a obec Braubach

Lahnstein

Koblenz

Koblenz Deutsche Eck soutok s řekou Mosel