Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České Švýcarsko TÉMATICKÝ CELEK: Místo, kde žijeme ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: Program je určen k procvičování a opakování vlastivědného učiva ve 4.ročníku.

3 LABSKÉ PÍSKOVCE – ČESKÉ ŠVÝCARSKO

4 Hřensko je vstupní branou do Národního parku České Švýcarsko
Hřensko je vstupní branou do Národního parku České Švýcarsko. Obec leží na soutoku Labe a Kamenice. S nadmořskou výškou 115 m n.m. je nejníže položenou obcí České republiky.

5 Národní park České Švýcarsko je součástí chráněné krajinné oblastii Labské pískovce, která byla vyhlášena dne 27. června na rozloze 8 000 ha. Oblast je známa především svými skalními útvary — věžemi, branami, stěnami, které vystupují nad souvislé lesy. Největším pískovcovým skalním útvarem v ČR je Pravčická brána v Labských pískovcích.

6 Hluboké kaňony řeky Kamenice
u Hřenska Řeka zde protéká pod strmými skalami vysokými 50–90 m.

7 Kaňon Labe Jedná se o nejmohutnější pískovcový kaňon Evropy, vytvořený erozní činností řeky Labe

8 NP České Švýcarsko leží na hranicích s ………………….. na …………. naší republiky .
Protéká jím řeka………………do níž se vlévá řeka…………….. Obec …………. leží v nadmořské výšce……..m a je tak nejníže položenou obcí v ČR. V NP je největší pískovcový útvar……………….....

9 Použitá literatura: Vlastivěda 4 ( učebnice pro 4.ročník základní školy) Poznáváme naši vlast (Nová škola)


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České."

Podobné prezentace


Reklamy Google