Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_02_Česká republika Téma: Zeměpis 7.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál lze využít jako prezentaci nového učiva, k procvičování nebo opakování již probraného učiva pro žáky 7. tříd s pomocí interaktivní tabule.

3 Česká republika

4 Vlajka Znak

5 Něco o Česku Hlavní město : Praha Rozloha: 78 867 km²
Počet obyvatel : Jazyk: čeština Měna : koruna česká Prezident : Václav Klaus

6 Sousední státy Česká republika sousedí s Polskem, Německem, Rakouskem, Slovenskem

7 Administrativní členění
Česká republika se administrativně dělí na 14 krajů : Pokus se kraje ČR vyjmenovat.

8 Povrch a vodstvo České republiky
Pracuj s mapou

9 Turisticky zajímavá místa v ČR
Pražský hrad Pražský hrad byl od 9- století sídlem českých knížat, později králů a od roku 1918 je sídlem prezidenta republiky. Postupnými přístavbami a úpravami vznikl největší hradní komplex na světě.

10 Karlův most Karlův most je nejstarší stojící most přes Vltavu, zároveň je druhý nejstarší most v ČR. Nahradil předchozí Juditin most. Most byl ozdoben jednatřiceti sochami. Původně se mu říkalo kamenný, nebo pražský most, spojuje Staré Město s Malou Stranou. Na každé straně mostu stojí Mostecké věže.

11 Teplicko - adršpašské skály :
Starosta Adršpašské jezírko

12 Křivoklátsko : hrad Křivoklát údolí řeky Berounky
Oblast Křivoklátska byla v roce 1978 vyhlášena jako chráněná krajinná oblast. Slouží k ochraně jedinečných společenstev podél řeky Berounky. Území bylo zařazeno do mezinárodní sítě biosférických rezervací UNESCO.

13 Krkonoše : Sněžka a Sněžka Obří Důl

14 Šumava : Šumavské hřebeny Boubínský prales
Plechý – nejvyšší vrchol Šumavy Černé jezero

15 Závěrečné opakování Správné odpovědi ověř kliknutím pera na interaktivní tabuli. Praha Hlavní město ČR………………. Sousední státy..………………,……………………..,………………………,…………... Hlava státu……………………. Nejvyšší pohoří…………………… Nejvyšší vrchol…………….... Počet krajů ČR Slovensko Německo Rakousko Polsko Václav Klaus Krkonoše Sněžka 14

16 Zdroje INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET.  [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava"

Podobné prezentace


Reklamy Google