Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky."— Transkript prezentace:

1 Šumava

2 Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Její délka od údolí Chodské Úhlavy k Vyšebrodskému průsmyku je asi 120km, maximální šířka Šumavy a jejího podhůří je 45km. Její délka od údolí Chodské Úhlavy k Vyšebrodskému průsmyku je asi 120km, maximální šířka Šumavy a jejího podhůří je 45km. Hřebenem Šumavy prochází hlavní evropské rozvodí mezi Černým a Severním mořem. Hřebenem Šumavy prochází hlavní evropské rozvodí mezi Černým a Severním mořem. Na bavorské a rakouské straně klesá pohoří výrazně, na české straně pozvolně. Na rozsáhlé ploché horské pláně vyčnívají klenby hlavních vrcholů. Na bavorské a rakouské straně klesá pohoří výrazně, na české straně pozvolně. Na rozsáhlé ploché horské pláně vyčnívají klenby hlavních vrcholů.

3 Nejvyšším vrcholem Šumavy je Velký Javor (1456m) na bavorské straně hranice. Nejvyšším vrcholem české části je Plechý (1378m). Šumava nabízí možností jak pro letní, tak pro zimní rekreaci. K nejvýznamějším střediskům patří Modrava, Lipenská vodní nádrž a další. Velký Javor

4 Šumava z české a německé strany Vrch Plechý

5 Turistické oblasti Černé jezero Černé jezero Vrch Plechý Vrch Plechý Velký Javor Velký Javor Železná Ruda Železná Ruda Strachy Strachy Sušice Sušice Kašperské Hory Kašperské Hory Klatovy Klatovy Hora Boubín Hora Boubín Vrch Špičák Vrch Špičák Javorské jezero Javorské jezero Boubínský prales Boubínský prales Vimperk Vimperk Modrava Modrava

6 Národní park Šumava NP Šumava je lesnaté území, které je ustanoveno zvláštním režimem ochrany životního prostředí. Je největší ze čtyř Národních parků (68 064 ha) České republiky. Hlavním předmětem ochrany jsou jedinečná nerušeně se vyvíjející biologická společenstva. Mimo horských smrčin a pralesních porostů jsou nejvýznamnější slatě, rašeliniště a karová jezera. Šumavský národní park je součástí Chráněné krajinné oblasti Šumava.

7 Chalupská slať

8 Karolína Krejčová Zdroj: Wikipedie.cz Obrázky google.cz Ceskehory.cz


Stáhnout ppt "Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google