D A V I D DUCHOVNYDUCHOVNY.  David se narodil jako druhé dítě Amramovi Ducovnému, spisovateli a novináři, a Margaret, skotsko-americké učitelce. Zbytek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Josef Kajetán Tyl.
Advertisements

Johnny Cash.
Angelina Jolie Cedidlová Martina OBSAH.
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Robert Pattinson. Osobní údaje: Jméno: Robert Thomas Pattinson Přezdívka: Rob Datum narození: 13.květen 1986 (23let) Místo narození: Londýn, Spojené království.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Kdo to byl William Shakespeare
Vytvořila: Kristýna Kořínková
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Wilhelm Conrad Röntgen
Tereza Látalová.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou.
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Biography and his carier
Nikola Šimůnková.  Americký animovaný seriál  Vytvořen režisérem Mattem Groeningem  První snímek byl vytvořen během 15 minut.
Joseph Heller Narození 1. květen 1923 Úmrtí 12. prosinec 1999 NárodnostAmeričan.
Wentworth Miller Herec Datum narození:
Bratři Čapkové.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Český spisovatel, novinář,
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
Lil Romeo Lil' Romeo se narodil 19. srpna 1989 v New Orleans (Louisiana). Pravým jménem Percy Romeo Miller III a jeho matka je Sonja Miller a otec Percy.
FIMFÁRUM.
LOL.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
herečka a zpěvačka Datum narození: Místo narození: Franklin, Tennessee, USA Znamení: Střelec Miley Cyrus se pravým jménem jmenuje Destiny.
Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval.
Tomáš Garrigue Masaryk
Beethoven by Andy Ludwig van
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Vzdělávací.
ANTONÍN DVOŘÁK.
Materiál slouží při výuce učiva „OSOBNOST“..  Český hokejista  Narozen  Od 18-ti let hraje v NHL  Je jedním z nejúspěšnějších hokejistů.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Carrie-Anne Moss Martina Cedidlová obsah. Obsah Něco o ní Rodina a začátky Úspěchy Filmy zpět.
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
Emil František Burian
William Shakespeare.
T. G. Masaryk Tereza Fojtíková.
Tomáš Garrigue Masaryk
Abraham Harold Maslow „To, co člověk může být, to musí být.”
Martin Malý Prima.
Pitbull.
Eva Braunová 6. února 1912 Mnichov dubna 1945 (33let)
NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin Dějepis 9.ročník III
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.7.B.17_eduard_bass Název: Eduard Bass Číslo operačního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Marie Curieová-Sklodowská
Rodina, náhradní rodinná péče
Hostinec U Zlaté Prahy Rodina Schückova z Bobrové
Rodina, příbuzenství.
Angelina Jolie.
Název školy: Základní škola Netvořice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Jennifer Aniston.
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Wilhelm Conrad Röntgen
Odraz 2. sv. války v české literatuře
Transkript prezentace:

D A V I D DUCHOVNYDUCHOVNY

 David se narodil jako druhé dítě Amramovi Ducovnému, spisovateli a novináři, a Margaret, skotsko-americké učitelce. Zbytek jeho nejbližší rodiny tvoří bratr Daniel a sestra Laurie. Když bylo Davidovi pouhých 11 let, jeho rodiče se rozvedli. Otec Amram, který pocházel z ruské židovské rodiny se odstěhoval za prací do Bostonu (zemřel v roce 2003 po dlouhé srdeční chorobě) a matka zůstala s Davidem v New Yorku, kde si našla nového přítele. Velmi dbala na to, aby se jejím dětem dostalo co nejlepšího vzdělání, a tak bylo Davidovi umožněno nastoupit na prestižní soukromou univerzitu Princeton, kde studoval anglickou literaturu. Krom studií se mu také dařilo ve sportu, když se dokonce dostal do školního týmu basketbalu. Po úspěšném absolvování Princetonu a zisku doktorátu David nastoupil na Yale ve státě Connecticut, kde však musel kvůli finanční tísni svoje studia přerušit. Aby si vydělal, zkusil svoje štěstí v reklamě, což se stalo jedním z nejzlomovějších okamžiků jeho života. Herectví ho začalo velmi bavit a stalo se jeho vášní tak silnou, že na školu časem úplně zapomněl.skotskoamerickéruské židovskéBostonu2003srdečníPrincetonbasketbaluYaleConnecticut

Prvních několik let se David ve filmech objevoval v menších vedlejších rolích. Nejinak tomu bylo nejen u jeho debutu, filmu Podnikavá dívka (1988), ale také u všech ostatních filmů, do kterých byl David v následujících cca třech letech obsazen. Na tomto místě je vhodné jmenovat například vedlejší role ve známých snímcích jako Chaplin (1992), komedie Beethoven (1992) nebo erotický film Extáze (1991). První větší úspěchy přichází s akčními filmy Ruce od krve (1997) a Kalifornie (1993), kde se Duchovnyho filmovým partnerem stává hollywoodská hvězda Brad Pitt. Největší zlom v Duchovnyho herecké kariéře nastal na začátku roku 1993, kdy byl herec obsazen do nově vznikajícího seriálu Chrise Cartera Akta X. 10. září 1993 měl seriál svoji americkou premiéru a v následujících letech se z něho stal obrovský hit, který si získal fanoušky po celém světě a z velké části se tak stalo i díky postavě sympatického a pohledného agenta, kterou Duchovny přesvědčivě zahrál. Není tedy nijak překvapivé, že Duchovnyho nejvýznamnější filmovou rolí zůstává ta v celovečerním filmu Akta X (1998), stejně jako je tomu u jeho seriálové partnerky Gillian Andersonové. Natáčení seriálu Akta X trvalo celých devět let až do roku 2002, což jeho hercům znemožňovalo téměř jakoukoliv další práci. Duchovnyho něco takového velmi znepokojovalo a když jeho touha účinkovat i v jiných filmových projektech definitivně zvítězila, oznámil v roce 2001 odchod ze seriálu Beethoven Brad Pitt1993 Chrise CarteraAkta X10. září Gillian AndersonovéAkta X

Toto rozhodnutí, které tisíce fanoušků přijímaly jen velmi těžce, se herci vyplatilo. Filmové role začaly přicházet a i když se v případě filmů jako je Zoolander (2001), Hollywood, Hollywood (2001) a Connie a Carla (2004) jednalo o menší vedlejší role, Duchovny se objevil i v hlavní roli větších filmových projektů. Řeč je především o vysokorozpočtové sci-fi komedii Evoluce (2001) a romantické komedii Vrať se mi (2000). Velký osobní úspěch pro Duchovnyho pak přišel v roce 2005, kdy si herec napsal a zrežíroval svůj vlastní film, drama Nezapomenutelné dětství, kde se objevil i Robin Williams a Duchovnyho manželka Téa Robin Williams Téa

 V letech 2007 a 2008 se herec úspěšně vrátil do televizního světa, když se objevil v hlavní roli populárního amerického seriálu Californication. Na přelomu roku 2007 a 2008 se Duchovny zúčastnil natáčení druhého celovečerního filmu Akta X, který je pokračováním slavného seriálu

 Téa Leoniová - 6. května 1997 se David Duchovny oženil s touto americkou herečkou. 24. dubna 1999 se hercům narodila dcera Madelaine West Duchovnyová a o tři roky později, 15. června 2002, Leoniová porodila již jejich druhé dítě, syna Kyda Millera Duchovnyho. I přesto, že Duchovny měl vždy přezdívku sukničkáře, roli vzorného otce a manžela zvládá výborně a manželský pár je spolu bez jakýchkoliv skandálů už více než deset let. Rodina momentálně žije v Malibu, v Kalifornii. Téa Leoniová6. května dubna června2002Kalifornii

Veškeré informace přejaty ze servru wikipedia.cz