Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Zákon o sociálních službách
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Veřejné projednání návrhu 2
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Klíčové aktivity projektu
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským krajem v rámci Společného regionálního operačního programu - grantové schéma 3.2 na podporu sociální integrace v Jihočeském kraji.

Obsah Základní informace o projektu Cíle projektu Návrhová část plánu

Základní informace o projektu realizátor projektu Ekologos, o.p.s. dodavatel projektového managementu Společnost G-PROJECT, s.r.o. partneři projektu Město Milevsko Sociální služby Města Milevska

Cíle projektu tvorba rozvojového dokumentu v oblasti sociálních služeb zmapování nedostatků v oblasti sociální na území Svazku obcí Milevsko (26 obcí ORP Milevsko) vytvoření profilu nestátních neziskových organizací a institucí poskytujících sociální služby navázání spolupráce mezi institucemi za účelem vybudování partnerství pro rozvoj sociálních služeb

Potřeby PřáníMožnosti Návrhová část Plánu rozvoje sociálních služeb Milevsko Vize: Milevsko – region zajišťující a rozvíjející sociální služby v souladu s potřebami apřáními obyvatel a společenským vývojem.

Priority Podpora rodiny, dětí a mládeže Podpora seniorů a osob se zdravotním postižením Podpora příslušníků menšin a osob ohrožených drogami nebo na drogách závislých Podpora ostatních osob v nepříznivé sociální situaci

Priorita 1 Podpora rodiny, dětí a mládeže OPATŘENÍ Zřízení nízkoprahového centra pro děti a mládež OPATŘENÍ Podpora subjektů zabývajících se volnočasovými aktivitami dětí a mládeže (např. Sokol, Junák, Pionýr, farnosti, turisté atd.) OPATŘENÍ Podpora dostupnosti poradny pro rodinné a partnerské vztahy OPATŘENÍ Podpora rozvoje dětí z rodin ohrožených sociálním vyloučením

OPATŘENÍ Rozšíření volnočasových aktivit pro děti a mládež OPATŘENÍ Zajištění volnočasových aktivit pro rodiny s dětmi

Priorita 2 Podpora seniorů a osob se zdravotním postižením OPATŘENÍ Udržení a rozvoj služby domovy pro seniory OPATŘENÍ Udržení a rozvoj odlehčovacích služeb OPATŘENÍ Udržení a rozvoj pečovatelské služby OPATŘENÍ Podpora zajištění osobní asistence

OPATŘENÍ Provoz pobytového zařízení pro osoby se zdravotním postižením OPATŘENÍ Podpora zaměstnanosti osob se zdravotním postižením OPATŘENÍ Vzdělávání této cílové skupiny OPATŘENÍ Odstraňování architektonických bariér v Milevsku

OPATŘENÍ Zajištění vhodného bydlení pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Priorita 3 Podpora příslušníků menšin a osob ohrožených drogami nebo na drogách závislých OPATŘENÍ Prevence drogových závislostí ze strany města/obcí OPATŘENÍ Prevence drogových závislostí - další subjekt OPATŘENÍ Činnost romského terénního pracovníka

OPATŘENÍ Aktivita občanských sdružení OPATŘENÍ Vzdělávání cílové skupiny

Priorita 4 Podpora ostatních osob v nepříznivé sociální situaci OPATŘENÍ Pomoc lidem bez přístřeší - azylové bydlení pro matky s dětmi Veselíčko OPATŘENÍ Pomoc lidem bez přístřeší – Milevsko OPATŘENÍ Pomoc osobám v akutně nepříznivé sociální situaci OPATŘENÍ Udržení a další podpora zaměstnanosti osob v nepříznivé sociální situaci a ohrožené sociálním vyloučením

G-PROJECT nám. Přemysla Otakara II. 117/ České Budějovice telefon: Děkuji za pozornost. Ing. Michaela Švehlová