Spolupráce v týmu pro společnost Chodura Spolupráce v týmu pro společnost Chodura.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Černoch Michal Školoudová Lenka
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
ročního hodnocení personálu v Metrostav a.s.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Printforum 2011 Přednáška Technologická přeměna – a důsledky pro tiskárny Prof. Dr. Thomas Helbig Poradce podniků v polygrafickém průmyslu
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Řízení vztahu s klientem – rámec EDICT. Fáze Vstup. Pavla Kotyzová
Upřesnění a vysvětlení k projektu IPn KREDO PRVŠ,
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
a jeho využití u klientů po CMP
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_PLÁNOVÁNÍ.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Název organizace Podnikatelský plán (bližší specifikace aktivity) Vaše logo.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Andrea Brožová Doubková
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Struktura podnikatelského plánu
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Ing. Veronika Dostálková MBA
Společenská odpovědnost a školy
Název společnosti Obchodní plán.
Ekonomika malých a středních podniků
Plánované rodičovství
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Prezentace obchodního plánu
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Praktické zkušenosti s procesy strategického řízení a plánování
Andrea Brožová Doubková
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

Spolupráce v týmu pro společnost Chodura Spolupráce v týmu pro společnost Chodura

Lev a zebra Každé ráno se v Africe probouzí lev, král zvířat a ví, že aby přežil, musí běžet rychleji, než ta nejpomalejší zebra. V ten samý okamžik se probouzí zebra a ví, že aby přežila, musí běžet rychleji, než ten nejrychlejší lev. Je tedy úplně jedno, jestli jste lev nebo zebra. Co je důležité, že když vyjde slunce nad obzor, poběžíte rychleji, než ten druhý!!! Jinak se můžete stát snadnou kořistí či umřít hlady. Žijeme v prostředí plného změn a silné konkurence. Dělejte vše pro to, abyste byli rychlejší, než Vaše konkurence. To je také důvod pro naše setkání. Přispět k tomu, abyste byli rychlejší a chytřejší, než ostatní. Ezopovy bajky

Lidé i firmy potřebují stanovit strategický rámec úspěchu Tento rámec zahrnuje: Vizi budoucnosti Misi popisující, co děláte Hodnoty, které formují vaše činnosti Strategie, které stanoví způsoby a přístupy Cíle a akční plány, které řídí vaše denní, týdenní a měsíční aktivity

Proč je to důležité Aktivita? – dělat nějaký úkol bez vysvětlení cíle, smyslu…

Vize je obrazem budoucnosti, vysvětlujícím, proč by lidé měli o tuto budoucnost usilovat Vize je: Srozumitelná, pochopitelná a všemi sdílená Dostatečně široká, aby obsáhla mnoho variant konkrétních perspektiv Inspirující a povzbuzující, aby motivovala k úsilí a výkonu Snadno komunikovatelná a krátká…aby se vešla na tričko…

Jak může vypadat VIZE Zdravé děti Bezpečné ulice a okolí Vzdělání pro všechny Mír na zemi

…a další vize… Patnáctiprocentní nárůst výnosu na akcii. 800 stránkový materiál „Program zvýšení jakosti“ Jsme zárukou integrity, bezpečných výrobků a čistého životního prostředí.

Mise vyjadřuje, co firma dělá a proč to dělá Mise je: Stručná Orientovaná na výsledek Vyjadřuje klíčové cíle celé organizace

Jak může vypadat MISE Zajištění zdraví dětí a jejich zdravého vývoje prostřednictvím zapojení rodiny a celé komunity. Vytvořit vzkvétající afroamerickou komunitu prostřednictvím tvorby pracovních míst, zajištění bydlení a kulturní hrdosti. Zajistit/rozvinout bezpečné a zdravé okolí prostřednictvím společného plánování, realizace plánů a kontroly. Podporovat zdravý životní styl prostřednictvím spojování lidí, nápadů a zdrojů.

Firma za 5 let Představte si, že se píše rok Představte si vaši firmu v tomto roce: Jak vypadá? Jak funguje? Jací jsou jeho zaměstnanci? Jací jsou jeho zákazníci?

11 Sebereflexe… Co motivuje členy vašeho týmu... k dobrému výkonu k týmové spolupráci

12 Co motivuje pracovníky Finanční motivace Uznání a pochvala Zodpovědnost Vztahy s vedoucím Pracovní postup Úspěšné výsledky Obsah práce Spolupráce s jinými lidmi

13 2. Destruktivní chování agresivní jednání - šíření pomluv - hledání výmluv - hledání viníků vyjadřování nerealistických požadavků časté absence - nemoc odchod z firmy = příliš pozdě ? Jak rozeznat nedostatek motivace k výkonu? 1.Konstruktivní chování časté diskuse o problému a úkolu přijímání úkolů a informací preferování svých koníčků a zálib

14 Jak zvyšovat motivaci a jak zabránit demotivaci?

15 Znásobte výměny zkušeností mezi členy týmu Posilujte spojení ke svým prodejcům Oceňte a zdůrazněte úspěch/ dobrý výsledek Dejte lidem příležitost mluvit o svém úspěchu Posilujte zdravou soutěživost Stanovte krátkodobé cíle Naplánujte promoční akce tematicky, přesně a krátkodobě Informujte pravidelně o úpravách/ změnách jako první Zviditelňujte informace Praktické rady při demotivaci …

16 10 postulátů úspěšného manažera Neexistuje žádný nejlepší způsob jak ovlivňovat lidi Nutná rovnováha krátkodobého a dlouhodobého Manager má být loajální k úkolům Priority – 10% úkolů je důležitých, ostatní počkají Zodpovědnost managera není delegovatelná

17 10 postulátů úspěšného manažera Dobrý manager vede lidi k vysoké míře nezávislosti Roli managera nelze zbavit rodičovského syndromu Podmínkou úspěchu je důvěra v šéfa Rozvoj managerských dovedností probíhá „Step by step“ Dobrý styl řízení závisí na situaci a na lidech