Vzdělávání, rovné příležitosti a nová politická kultura.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy správních činností
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Veřejná moc a veřejná správa
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
Politologie jako věda Politika moc
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Veřejná správa – úvod.
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Členění a organizace veřejné správy
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
1  Růst možností a potenciálu rozsáhlé škály místních aktérů: politické strany, NO, jednotlivci, odbory, MSP, média …  Oblasti výkonu správy: veřejné.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
GENDEROVÉ ROZPOČTOVÁNÍ OBCÍ JAK ZAČÍT? Jana Žehrová, ČZU Praha.
Informační kulturní portál
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Genderový mainstreaming a genderový audit
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Vzdělávací politika.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Gender mainstreaming Proč a jak na to? Monika McGarrell Klimentová Praha,
9. Stát, politický systém, demokracie 10. Nástroje veřejné politiky Prameny: Dvořáková, Vladimíra – Kunc, Jiří Demokracie a ústavnost. Praha: Karolinum.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Osobní management – modul č.4
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Ekonomika malých a středních podniků
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Ústavní systém České republiky
Transkript prezentace:

Vzdělávání, rovné příležitosti a nová politická kultura

Vize Inovátorská vzdělávací instituce - ucelené pojetí rovnosti s přihlédnutím k různostem jednotlivců i v rámci obou pohlaví. Přirozené středisko - mezioborová, mezigenerační i přeshraniční syntéza a kontext Digitální knihovna

Filozofie SYNERGICKÁ MOC: Forma vládnutí opírajícího se o každou tvořivou mysl této země – k tomu zastupitelkám a zastupitelům mohou posloužit moderní technologie, informační databáze třetí a vyšší generace aj. Výkon synergické moci požaduje transparentní a tudíž snadno kontrolovatelné vládnutí, které má potom silný vzdělávací dopad. Představuje vládnutí, jež domýšlí věci za horizont časově vzdálenější nežli konec jednoho či dvou volebních období a je v neposlední řadě vládnutím empatickým a etickým.

Hodnoty OU Respekt k rovnosti pohlaví a různosti mezi jednotlivci Výkon organizace demokratické, horizontální a participativní Průhlednost naší činnosti před veřejností Týmová, synergická a solidární práce Mezilidské vztahy založené na vzájemné důvěře a otevřené komunikaci Tvořivost a úspornost

Stavební kameny SPOLUPRÁCE NADSTRANICKOST MODERNÍ TECHNOLOGIE NOVÉ VZDĚLÁVACÍ STRATEGIE

Studijní obory 1)Komunální a regionální politika 2)Parlamentní, legislativní politika 3)Veřejná správa a exekutiva 4)Moderátorství komunitních zácviků pro aspirantky do politiky

Všeobecný základ JAZ 100 Cizí jazyk KOM 100 Základy otevřené komunikace KOM 101 Základy argumentace, vyjednávání a mediace KOM 102 Moderní informační technologie KOM 103 Prodloužená volební kampaň GEN 100 Historie ženského hnutí, vývoj feministického myšlení GEN 101 Genderové indikátory, analýzy, audit GEN 102 Genderově senzitivní jazyk a komunikace GEN 103 Mezinárodní kontext rovných příležitostí POL 100 Základy ústavního práva POL 101 Vývoj českého politického systému od r SYS 100Úvod o korupci SYS 101 Otevřený transparentní systém/ Nezkorumpovatelnost SYS 102 Lobbování jako součást živého politického systému

Odborná část – I. POL 200 Obecní samospráva FIN 200 Tvorba obecních a krajských rozpočtů POL 201 Územní plán obce POL 202 Komunální volby POL 210 Krajské úřady POL 211 Strategické plánování rozvoje regionů POL 212 Volby do krajských zastupitelstev

Odborná část – II. POL 216 Legislativní proces - gender mainstreaming POL 217 Struktura a fungování Parlamentu POL 218 Systém voleb do Parlamentu ČR FIN 216 Tvorba státního rozpočtu - gender budgeting

Odborná část – III. POL 231 Státní správa a exekutiva POL 232Poradní orgány vlády a jmenované funkce státní správy FIN 231 Tvorba státního rozpočtu - genderové rozpočtování POL 233 Dlouhodobá vize rozvoje ČR – genderové hledisko

Odborná část – IV. FIL 100Vzdělávací filozofie a východiska VZD 100Srovnávací studium emancipačních vzdělávacích projektů ve světě ZAC 100Náslech stávajícího Zácviku (zhruba 17hod.) ZAC 101Manuál zácviku a organizační balíček VZD 101Příprava vlastní moderace (debata)

Univerzitní pavlač – brána ke komunitě Sympozium České prezidentky Neformální stáže Srovnávací databáze Řešitelské okénko Burza spolupráce