Exkurz realizací projektu. Celospolečenský význam projektu  Soudobé antidiskriminační a inkluzivní tendence  obsahové zaměření vychází z aktuálních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
katedra pedagogiky PedF UK
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
SOCIÁLNÍ KAPITÁL JAKO FAKTOR OVLIVŇUJÍCÍ REGIONÁLNÍ DISPARITY A REGIONÁLNÍ ROZVOJ Projekt MMR ČR WD
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. 3. září 2015, Opava.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Transkript prezentace:

Exkurz realizací projektu

Celospolečenský význam projektu  Soudobé antidiskriminační a inkluzivní tendence  obsahové zaměření vychází z aktuálních celospolečenských potřeb  Evropská dimenze projektu  ekonomika EU založena na vzdělanostní společnosti s akcentem na rovné příležitosti jakkoli znevýhodněných skupin.  Edukace jako prostředek k rozvoji lidského potenciálu s akcentem na formování specifických komunikačních kompetencí směrem k osobám se ZP.  Edukace intaktní populace jako předpoklad ke zvýšení kvality života osob se ZP na terciární a postgraduální úrovni vzdělávání.  Zvyšování kompetencí v intencích dané problematiky a priori u cílové skupiny mladých vědeckých pracovníků.

Ideový rámec projektu  Hlavní idea projektu  posílení a formování nových specifických kompetencí v kontextu komunikace s osobami se zdravotním postižením (ZP) u cílové skupiny studentů doktorských studijních programů a mladých vědeckých pracovníků.  Východiska  analýza relevantních vědomostí a dovedností cílové skupiny na vybraných vysokých školách v ČR.  Prostředky k naplnění ideje projektu  zpracování metodických materiálů a realizace odborných seminářů směřujících k edukaci cílové skupiny v dané oblasti.

Dílčí cíle projektu  Zkvalitnění specifických komunikačních kompetencí cílové skupiny (doktorandů a dalších mladých vědeckých pracovníků) při komunikaci s osobami se ZP.  Vytvoření kontaktní sítě univerzit s odpovídající cílovou skupinou dle stanovených kritérií.  Zajištění transferu získaných poznatků a metodických návodů mezi další vědecké pracovníky, což sekundárně přispěje ke zvýšení kvality života osob se ZP.  Podpora intersektoriální mobility mezi výzkumnými institucemi a veřejným sektorem.

Cílová skupina projektu  Studenti doktorských studijních programů a další mladí vědečtí pracovníci na vybraných univerzitách v ČR (potažmo i vybraných evropských univerzitách)  Cílem projektu je dosáhnout u cílové skupiny zdokonalení schopností a rozvoje osobnostních a sociálních kompetencí v kontextu komunikace s osobami se ZP.

Projektový tým  Hlavní řešitel doc. PhDr. Eva Souralová, Ph.D. doc. PhDr. Eva Souralová, Ph.D.  Odborný pracovník doc. PhDr. PaedDr. Olga Krejčířová, Ph.D. doc. PhDr. PaedDr. Olga Krejčířová, Ph.D.  Metodik Mgr. Petra Jurkovičová, Ph.D. Mgr. Petra Jurkovičová, Ph.D.  Supervize prof. PaedDr. Libuše Ludíková, CSc. prof. PaedDr. Libuše Ludíková, CSc.  Administrativní pracovník Bc. Věra Benešová Bc. Věra Benešová  Projektový manažer Ing. Jaroslav Skácel Ing. Jaroslav Skácel

Lektorský tým PhDr. Vojtech Regec, Ph.D. Mgr. Eva Martinková Mgr. Lucia Pastieriková, Ph.D. Mgr. Adéla Hanáková Mgr. Eliška Vymazalová PhDr. Kateřina Stejskalová, Ph.D. Cookie Cookie

Klíčové aktivity a jejich realizace  Aktivita 01 – Tvorba kontaktní a kooperující sítě studentů doktorských studií pedagogických fakult v ČR Apriorní aktivita pro další řešitelské záměry. Apriorní aktivita pro další řešitelské záměry. Vytvoření evidence studentů doktorských studijních programů a mladých vědeckých pracovníků na univerzitách v ČR Vytvoření evidence studentů doktorských studijních programů a mladých vědeckých pracovníků na univerzitách v ČR Vytvoření kontaktní sítě univerzitních pracovišť v ČR. Vytvoření kontaktní sítě univerzitních pracovišť v ČR.

Klíčové aktivity a jejich realizace  Aktivita 02 – Získávání relevantních informací k řešenému problému a jejich komparace Analýza kompetencí v intencích zkoumané problematiky u cílové skupiny projektu (studentů doktorských studijních programů a mladých vědeckých pracovníků) na vybraných vysokých školách na území EU. Analýza kompetencí v intencích zkoumané problematiky u cílové skupiny projektu (studentů doktorských studijních programů a mladých vědeckých pracovníků) na vybraných vysokých školách na území EU.  Výstupy: Pilotní šetření kompetencí cílové skupiny Pilotní šetření kompetencí cílové skupiny Analýza kompetencí cílové skupiny na univerzitách v ČR Analýza kompetencí cílové skupiny na univerzitách v ČR Komparace relevantních informací v prostředí EU Komparace relevantních informací v prostředí EU

Klíčové aktivity a jejich realizace  Aktivita 03 – Zpracování metodických materiálů instruujících komunikační technologie při hledání kritérií výzkumů Vytvoření metodických materiálů orientovaných na oblast senzorického a mentálního postižení. Vytvoření metodických materiálů orientovaných na oblast senzorického a mentálního postižení.  Výstupy: Edukační médium v podobě metodických materiálů v tištěné i elektronické podobě (dostupné na webových stránkách projektu) Edukační médium v podobě metodických materiálů v tištěné i elektronické podobě (dostupné na webových stránkách projektu) Kooperace s 8 univerzitními pracovišti na území ČR Kooperace s 8 univerzitními pracovišti na území ČR

Klíčové aktivity a jejich realizace  Aktivita 04 – Posilování kompetencí pomocí práce s edukačními médii Distribuce metodických materiálů a jejich prostudování cílovou skupinou projektu. Distribuce metodických materiálů a jejich prostudování cílovou skupinou projektu. Vytvoření informačního a diskusního fóra na stránkách projektu (možnost reflexe a konzultace získaných informací). Vytvoření informačního a diskusního fóra na stránkách projektu (možnost reflexe a konzultace získaných informací). Semináře a kolokvia v intencích obsahového zaměření jednotlivých metodických materiálů realizovaná v rámci interaktivních workshopů  empirické ověření efektivity vytvořených materiálů při interaktivních činnostech a v rámci otevřené diskuse o dané problematice. Semináře a kolokvia v intencích obsahového zaměření jednotlivých metodických materiálů realizovaná v rámci interaktivních workshopů  empirické ověření efektivity vytvořených materiálů při interaktivních činnostech a v rámci otevřené diskuse o dané problematice.

Klíčové aktivity a jejich realizace  Aktivita 05 – Mezinárodní konference „Využití komunikačních technologií pro poznání osob se zdravotním postižením“ Uspořádání celodenní odborné konference s mezinárodní účastí. Uspořádání celodenní odborné konference s mezinárodní účastí. Součástí konference bude plenární jednání, jednání v sekcích i interaktivní workshop. Součástí konference bude plenární jednání, jednání v sekcích i interaktivní workshop. Cílem této aktivity je nejen komparace zkušeností a vědomostí mladých vědeckých pracovníků, ale i zavedení tradice odborného setkávání v intencích problematiky osob se zdravotním postižením. Cílem této aktivity je nejen komparace zkušeností a vědomostí mladých vědeckých pracovníků, ale i zavedení tradice odborného setkávání v intencích problematiky osob se zdravotním postižením.

Klíčové aktivity v obrazech

Střípky z našich workshopů NášprvníworkshopvOlomouci

Naše semináře …... plné pohody

Střípky z našich workshopů

Ochutnávka workshopových aktivit

Publicita, propagace … s legrací … … i bez legrace …

Publicita, propagace

POSIT na SÍTi

Udržitelnost projektu  Aktivity po ukončení financování ESF: Pokračování v edukaci mladých vědeckých pracovníků v dané oblasti vzhledem k vědecké i celospolečenské potřebnosti. Pokračování v edukaci mladých vědeckých pracovníků v dané oblasti vzhledem k vědecké i celospolečenské potřebnosti. Další praktické využití metodických materiálů a jejich distribuce. Další praktické využití metodických materiálů a jejich distribuce. Vytvoření tradice mezinárodní vědecké konference. Vytvoření tradice mezinárodní vědecké konference. Rozšiřování kooperace na základě vytvořené kontaktní sítě vysokoškolských pracovišť v ČR i Evropě. Rozšiřování kooperace na základě vytvořené kontaktní sítě vysokoškolských pracovišť v ČR i Evropě.

Děkujeme za pozornost