Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY."— Transkript prezentace:

1 KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY MALÝCH A STŘEDNÍCH SUBJEKTŮ SEKTORU KULTURY V PROSTŘEDÍ NÁRODNÍ A EVROPSKÉ EKONOMIKY Prof. Petr Dostál, M.A., PhD. Katedra arts managementu, FPH VŠE, Praha

2 HLAVNÍ CÍLE PROJEKTU Projekt patří do tematické priority Ministerstva kultury 4.1 - prostředí pro rozvoj umění a uchování kulturního dědictví. Projekt je plánován na roky 2011 až 2015. Hlavní cíl projektu je zmapování specifických ekonomických podmínek české společnosti v sektoru rozvoje kultury. Součástí naplnění cíle je analýza ekonomických a právních podmínek z hlediska příležitostí nebo ohrožení efektivního fungování a řízení malých a středních fyzických a právnických osob působících v sektoru kultury. Součástí je také hledání vhodných doporučení, určení použitelnosti zkušeností a příkladů ve vybraných zemích Evropy.

3 KULTURNÍ POLITIKA STÁTU, REGIONŮ A OBCÍ Cílem projektu je vytvořit návrhy konkrétních doporučení ke kulturní politice státu, regionů a municipalit a dále návrh konkrétních metod, metodik a nástrojů určených malým a středním ekonomickým subjektům pro řízení a efektivní hospodaření v sektoru kultury. Součástí projektu je také analýza ekonomiky kultury a financování kultury z veřejných rozpočtů v rámci reformy veřejné správy v ČR.

4 DÍLČÍ CÍLE Identifikovat kulturní potenciál formou typologické pasportizace kulturních objektů a organizací s nimi spojených; Analyzovat možnosti využití kulturního potenciálu ČR a navrhnout odpovídající manažerské postupy pro malé a střední subjekty; Formulovat vhodné nástroje a doporučení malým a středním subjektům v kulturním sektoru včetně vytvoření certifikovaných metodik pro jejich použití v praxi.

5 ŘEŠITELSKÝ TÝM ŘEŠITELSKÝ TÝM MÁ 27 ČLENŮ V ŘEŠITELSKÉM TÝMU SPOLUPRACUJÍ ODBORNÍCI OSMI KATEDER: Katedra arts managementu (KAM) – FPH VŠE Katedra podnikové ekonomiky (KPE) – FPH VŠE Katedra marketingu (KMG) – FPH VŠE Katedra logistiky (KLOG) – FPH VŠE Katedra managementu (KM) – FPH VŠE Katedra psychologie a sociologie řízení (KPSŘ) – FPH VŠE Katedra veřejných financí (KVF) - Fakulta financí a účetnictví VŠE Grafická a multimediální laboratoř (GML) - Fakulta informatiky a statistiky VŠE.

6 VÝSLEDKY PRVNÍHO ROKU VÝZKUMU: ETAPA ROKU 2011 PRODUKCE 15 ODBORNÝCH ČLÁNKŮ S DŮRAZEM NA: (1)DEFINICE SEKTORU KULTURY A CHARAKTERU KULTURNÍ PRODUKCE MALÝCH A STŘEDNÍCH SUBJEKTŮ; (2)ZKUŠENOSTI S ODBORNÝM VÝZKUMEN SEKTORU KULTURY V EVROPSKÝCH ZEMÍCH, DŮRAZ NA POUŽITELNOST ZKUŠENOSTÍ ZE ZEMÍ EVROPY; (3)IDENTIFIKACE KULTURNÍHO POTENCIÁLU FORMOU TYPOLOGICKÉ PASPORTIZACE KULTURNÍCH OBJEKTŮ A ORGANIZACÍ S NIMI SPOJENÝCH V 11 ZEMÍCH EVROPY.


Stáhnout ppt "KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY."

Podobné prezentace


Reklamy Google