Stav čerpání fondů EU v ČR Praha, 5. leden 2011. Operační program Podnikání a inovace Alokace pro období 2007 – 2013: 90 440 000 000 Kč Dosud certifikované.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Advertisements

Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
ROP Střední Morava nástroj podpory pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky ve Zlínském kraji Zlín: 29. června 2012.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Fondy EU: Programovací období v České republice Programovací období z pohledu podnikatele Olomouc,
Krizový stav čerpání evropských fondů Jiří Paroubek předseda NS-LEV http://
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
INFORMACE Z XI. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK PRAHA, pro předsednictvo RVŠ, 19. září 2013 Zpracovala: doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
NRP a NSRP 2007–13 Operační program „Výzkum a vývoj pro inovace“ a navazující Národní program výzkumu III Doc.ing. Karel Šperlink, CSc. prezident AIP ČR.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Ing. Karla Šlechtová ministryně pro místní rozvoj 172. Žofínské fórum 25. listopadu 2014, Praha Evropské fondy 2014–2020.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Cesta k vyšší životní úrovni obyvatelstva
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace, úzká vazba na OPPI Pavel Komárek poradce ministryně školství, mládeže a tělovýchovy.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Technologické platformy a dopravní výzkum
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Technické kreslení.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
1 Tiskový brífink Pokrok v čerpání z fondů EU 2. března 2010.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
FONDY EU Programové období
ministryně pro místní rozvoj
Dotační projekty Vysokého Mýta
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Přehled IPRM v ROP Ministerstvo pro místní rozvoj
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Stav čerpání fondů EU v ČR Praha, 5. leden 2011

Operační program Podnikání a inovace Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: nutno zrychlit realizaci projektů, vyhodnocování žádostí 24. srpna Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: Kč Hodnota dosud schválených žádostí: Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: kritický stav, reálné nebezpečí nevyčerpání prostředků z fondů EU (1 EUR = 25,24Kč)

Operační program Životní prostředí Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: nutno zrychlit hodnocení žádostí, četnost výzev, realizaci projektů, reálně hrozí nevyčerpání prostředků 24. srpna Operační program Doprava Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: cca Kč Hodnocení: pravděpodobné využití všech alokovaných prostředků (1 EUR = 25,24Kč)

Integrovaný operační program Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: nutno zrychlit hodnocení žádostí a četnost výzev, realizaci projektů, reálná hrozba nevyčerpání prostředků 24. srpna Regionální operační program Střední Čechy Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů:cca Kč Hodnocení: pravděpodobné vyčerpání alokovaných prostředků (1 EUR = 25,24Kč)

Regionální operační program Jihozápad Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje:cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů:cca Kč Hodnocení: možné nevyčerpání všech alokovaných prostředků 24. srpna Regionální operační program Severozápad Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů:cca Kč Hodnocení: pravděpodobné vyčerpání alokovaných prostředků (1 EUR = 25,24 Kč)

Regionální operační program Jihovýchod Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů:cca Kč Hodnocení: pravděpodobné vyčerpání alokovaných prostředků 24. srpna Regionální operační program Severovýchod Alokace pro období 2007 – 2013: Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů:cca Kč Hodnocení: pravděpodobné vyčerpání alokovaných prostředků (1 EUR = 25,24Kč)

Regionální operační program Moravskoslezsko Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů:cca Kč Hodnocení: pravděpodobné vyčerpání alokovaných prostředků, nutno urychlit realizaci projektů 24. srpna Regionální operační program Střední Morava Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: pravděpodobné vyčerpání alokovaných prostředků (1 EUR = 25,24Kč)

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: nutno zrychlit hodnocení žádostí,hrozba nevyčerpání prostředků, zbytečně mnoho prostředků na tuto oblast. 24. srpna Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: hrozba nevyčerpání prostředků, nutno zrychlit hodnocení žádostí a četnost výzev, zbytečně mnoho prostředků na tuto oblast (1 EUR = 25,24Kč)

Operační program Praha Konkurenceschopnost Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: pravděpodobné vyčerpání alokovaných prostředků 24. srpna Operační program Praha Adaptabilita Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota dosud schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: pravděpodobné vyčerpání alokovaných prostředků (1 EUR = 25,24Kč)

24. srpna Operační program Technická pomoc Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: Kč Hodnota dosud schválených žádostí: Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: Kč Hodnocení: nutno zrychlit hodnocení žádostí a četnost výzev, realizaci projektů, reálná hrozba nevyčerpání prostředků (1 EUR = 25,24Kč)

Souhrnný přehled 24. srpna (1 EUR = 25,24 Kč) Zdroje:Monitorovací zpráva MMR Alokace pro období 2007 – 2013: Kč Dosud certifikované výdaje: cca Kč Hodnota schválených žádostí: cca Kč Vyplacené prostředky na realizaci projektů: cca Kč.

Hodnocení stavu čerpání f ondů EU 1.Nejhorší situace v rámci operačních programů v gesci MŠMT a MMR. 2.U nedostatečného množství projektů zahájena realizace, nízké čerpání prostředků, skluz je veliký. 3.Pomalá činnost většiny zodpovědných úřadů při administraci žádostí, včetně často nefunkčních softwarových aplikací. 4.Při současném přístupu bude nemožné vyčerpat prostředky z fondů EU v plném rozsahu. 5.Operační programy u nichž hrozí vracení prostředků jsou OP VaVpI, IOP, OP ZP, OP LZZ, OP VK, OP TP 6.Dobré výsledky mají OP Doprava a ROPy 24. srpna