Regionální agentura pro rozvoj Střední Moravy Regionální agentura pro rozvoj Střední Moravy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
1. přednáška Předmět finanční analýzy a finančního plánu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Účetnictví – Rozvaha, její funkce, obsah a členění
ROZVAHA říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070108
Jsme tu pro Vás Poznámky pro řečníky: Koho můžete zavolat ? Jsme tu pro Vás.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
MOŽNOSTI DOTAČNÍCH ZDROJŮ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
INFORMAČNÍ ZDROJE FINANČNÍ ANALÝZY
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jan Mareš Závěrečný účet města za rok 2013.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
KEM / PEPL2 Finanční plán Jan Cedl Finanční plánování Finanční plánování je „formalizované rozhodování o způsobu financování (získávání kapitálu),
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktiva a pasiva podniku
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Regionální agentura pro rozvoj Střední Moravy Regionální agentura pro rozvoj Střední Moravy

Výsledek hospodaření za rok 2006, aktiva ROZVAHA RARSM rok 2006 A K T I V A Stav k prvnímuStav k poslednímu dni účet.období A Dlouhodobý majetek celkem , ,82 I. Dlouhodobý nehmotný majetek celkem60 034,00 II. Dlouhodobý hmotný majetek celkem , ,82 III. Dlouhodobý finanční majetek celkem0,00 IV. Oprávky k dlouhodobému majetku celkem , ,00 B. Krátkodobý majetek celkem , ,96 I. Zásoby celkem ,000,00 II. Pohledávky celkem , ,29 III. Krátkodobý finanční majetek , ,67 IV. Jiná aktiva celkem0, ,00 A K T I V A C E L K E M , ,78

Výsledek hospodaření za rok 2006, pasiva ROZVAHA RARSM rok 2006 P A S I V A Stav k prvnímuStav k poslednímu dni účet.období A. Vlastní zdroje celkem , ,06 I. Jmění celkem ,00 II. Výsledek hospodaření celkem , ,06 B. Cizí zdroje celkem , ,72 I. Rezervy celkem0,00 II. Dlouhodobé závazky celkem0,00 III. Krátkodobé závazky celkem , ,72 IV. Jiná aktiva celkem0, ,00 P A S I V A C E L K E M , ,78

Výkaz zisku a ztrát, náklady VÝKAZ ZISKU A ZTRÁT RARSM rok 2006 činnosti hlavníhospodářská N Á K L A D Y I.Spotřebované nákupy celkem ,580,00 II.Služby celkem ,560,00 III. Osobní náklady celkem ,000,00 IV.Daně a poplatky celkem6 728,000,00 V.V.Ostatní náklady celkem22 093,130,00 VI.Odpisy, prodaný majetek, tvorba rezerv a oprav. pol ,000,00 VII.Poskytnuté příspěvky celkem64 916,600,00 VIII.Daň z příjmů celkem44 240,000,00 Náklady celkem ,870,00

Výkaz zisku a ztrát, výnosy VÝKAZ ZISKU A ZTRÁT RARSM rok 2006 činnosti hlavníhospodářská V Ý N O S Y I.Tržby za vlastní výkony a za zboží celkem ,300,00 II.Změny stavu vnitroorganizačních zásob celkem ,000,00 III.Akivace celkem0,00 IV.Ostatní výnosy celkem78 947,960,00 V.V.Tržby z prodeje majetku, zúčtování rezerv24 248,000,00 VI.Přijaté příspěvky celkem ,000,00 VII.Provozní dotace celkem ,040,00 Výnosy celkem ,300,00 Výsledek hospodaření před zdaněním ,570,00 Výsledek hospodaření po zdanění ,570,00

Zpráva nezávislého auditora pro členy sdružení Podle našeho názoru účetní závěrka podává věrný a poctivý obraz aktiv, pasiv a finanční situace zájmového sdružení právnických osob Regionální agentura pro rozvoj střední Moravy k 3l. prosinci 2006 a nákladů, výnosů a výsledku jeho hospodaření za rok 2006 v souladu s českými účetními předpisy Ing. Petr Vanský auditor

Úkoly pro RARSM pro rok 2006 byly následující: Administrace Regionálního fondu pro přípravu projektů na střední Moravě Zpracovat 20 projektů pro obce členy SOSM do 1000 obyvatel Poskytnout bezúplatně 500 hodin konzultací k možnostem čerpání dotací pro obce – členy SOSM Organizačně zabezpečit dva semináře pro samosprávy na téma:  Programovací období 2007 – 2013 a možnosti čerpání dotací  Základy samosprávy

Regionální agentura pro rozvoj Střední Moravy Regionální fond pro přípravu projektů na Střední Moravě Stav na účtu fondu k Příspěvky do fondu za rok Čerpáno z fondu v roce Bankovní poplatky186 Bankovní úroky479 Stav na účtu fondu k Příspěvky do fondu v roce Čerpáno z fondu v roce Bankovní poplatky6 Aktuální stav na účtu fondu

Regional Development Agency for Central Moravia Regionální fond pro přípravu projektů na Střední Moravě – Seznam žádostí přijatých v roce 2006

Regionální fond pro přípravu projektů na Střední Moravě Žádost o dotace, včetně povinných příloh, jakými jsou například: – studie proveditelnosti – logický rámec – soulad s rozvojovou strategií – analýza nákladů a přínosů (CBA) – vyplnění vlastní žádosti – vyplnění formuláře ISPROFIN Strategické rozvojové plány měst, obcí a mikroregionů, včetně jejich aktualizace Technická dokumentace dopravních staveb (např. cyklostezky, mstní komunikace, obytné zóny,…) – Technická studie – Dokumentace pro územní řízení – Dokumentace pro stavební povolení Technická dokumentace pozemních staveb (např. budov, objektů, areálů,…) – Technická studie – Dokumentace pro územní řízení – Dokumentace pro stavební povolení Studie využitelnosti (např. budov, území, areálů, atd.) Pasporty dopravní infrastruktury ve vlastnictví obcí

Období 2007 – 2013 nabízí dotace zejména: Tematické operační programy: IOP – Integrovaný operační program Operační program Doprava Operační program Podnikání a Inovace Operační program Životní prostředí Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Regionální operační programy: ROP NUTS II Střední Morava Evropská územní spolupráce: Operační program Přeshraniční spolupráce Operační program Meziregionální spolupráce Operační program Nadnárodní spolupráce Program rozvoje venkova Finanční mechanismy EHP / Norska Dotační tituly jednotlivých ministerstev ČR

Hlavní cíle agentury v nových podmínkách pro období plnění role nezastupitelného a silného partnera především pro malé a střední obce při posilování absorpční kapacity v regionu i jako partner ministerstev a řídích orgánů asistence při vyhledávání programů a výzev a především při administraci projektů řešit pro obce strategické plánování s ohledem na období a aktualizace strategických a rozvojových plánů tam, kde to dosud nebylo učiněno zahrnout do své nabídky zpracování náročných přístupů implementace typu PPP, nových nástrojů Evropské investiční banky, apod.

zabývat se přeshraniční spoluprácí v nových podmínkách pro období asistovat v novém prostředí fondu pro rozvoj venkova a zemědělství (EAFRD), vytvořením vlastní ŠOV a spolupracovat s místními akčními skupinami v těsné interakci s Olomouckým krajem, Statutárním městem Olomouc a obcemi sdruženými v SOSM připravovat lokální i integrované rozvojové projekty a strategie poskytovat kvalifikované poradenství a komplexní servis v návaznosti na strategické cíle obcí navázat úzkou spolupráci s významnými regionálními vzdělávacími institucemi podporovat podnikatelský sektor ve spolupráci s Czechinvestem a podílet se na asistenci týkající se vstupu investorů do regionu

Děkuji za pozornost. Regionální agentura pro rozvoj Střední Moravy Ing. Martin Kučera ředitel Horní náměstí Olomouc, Česká republika Tel.: Fax: