Nástroje pro řízení lidských zdrojů Ing. Milan Horváth.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Advertisements

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Nový přístup k aplikacím Vema
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
MZDA.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Analýzy administrativních procesů. Analýzy ve 2 krocích Analýza dokumentů Analýza administrativních procesů.
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Personální informační systém
Microsoft Office PowerPoint
Analýza a popis pracovního místa
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Geo-informační systémy
Tabulkový procesor.
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Personální informační systém Vema
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Sylvie Fučíková Systemizace - plánování pracovních míst a mzdových prostředků.
Relační databáze.
Power Point– správa prezentace
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Databázové systémy. Práce s daty Ukládání dat Aktualizace dat Vyhledávání dat Třídění dat Výpočty a agregace.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Úvod  Nejdůležitější vlastností grafu je sdělit dané informace.  Grafy mohou mít různou podobu (barevné, plastické…).  Vždy je důležité, aby se z nich.
Klíčové kompetence Komentovaný přehled v IKT pro 2.st. ZŠ Vladimír Klír.
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
MANET … přehled dostupných modulů …. MODULARITA: MANET je plně modulární což značí jeho otevřenost dalšímu rozvoji. V okamžiku vzniku nového modulu lze.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
Power Point– popis prostředí
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Georeporty aplikované využití geoprostorových informací
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Datový sklad Jak analyzovat data za období delší než kalendářní rok? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
Digitální učební materiál
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
1 Název celé následující kapitoly Řízení hospodárnosti režijních nákladů.
1 Jaroslav Šmarda Excelent – využití možností Excelu v aplikacích Vema.
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
Personální systém na MF ČR
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Základy business intelligence Jaroslav Šmarda
Transkript prezentace:

Nástroje pro řízení lidských zdrojů Ing. Milan Horváth

Obsah prezentace Úvod Relační a multidimenzionální model Podklady pro rozhodování Manažerská analýza MPAM Pracovní panel MPAM Pravidla pro analýzu Pravidla pro výpočty Výhody aplikace MPAM

Co je to rozhodování ? Hledání správné cesty –Rozhodování bez kvalitních podkladů zvyšuje riziko neúspěchu –Kdyby jsem to věděl, tak by jsem to nedělal –Kvalitní podklady pro rozhodování riziko neúspěchu snižují Podklady pro rozhodování –Přesné, přehledné, vždy dostupné –Vhodné pro analytické zpracování Kde získat takové podklady ?

Operativní databáze PAM PER VZD DCH STM Mzdová agenda Personalistika Vzdělávání Docházka Systemizace

Relační model

Podklady pro rozhodování Možnosti relačních databází –Tiskové výstupy na papíře –Prohlížení sestav z operativních databází –Prohlížení souborů v operativních databázích –Export souborů Relační model je nevhodný pro analytické zpracování Jak by jsme to vlastně potřebovali ?

Multidimenzionální model 2 rozměrná matice

Multidimenzionální model Multidimenzionální databáze je vhodná pro okamžité analytické zpracování metodou OLAP (On-Line Analytical Processing). Pracovní panel MPAM je oknem manažera do mzdových a personálních údajů organizace uložených v multidimenzionální databázi.

MAN-PAM Manažerská analýza MPAM Prezentace údajů databáze PAM/VEMA prostřednictvím EIS Media firmy Speedware Inc.

Manažerská analýza MPAM Realizace metody MOLAP –definice multidimenzionální databáze MPAM, Editor slovníku Media –export dat z operativní databáze PAM s využitím datové pumpy VxM (VEMA a Media) MPAM, VxM, PAM –import dat do multidimenzionální databáze VxM, Zavaděč Media –prezentace dat z multidimenzionální databáze MPAM, Pracovní panel Media

Manažerská analýza MPAM Definuje 22 vybraných ukazatelů ze tří skupin: Evidenční počty –členění v 8 dimenzích Dny a hodiny –členění v 4 dimenzích Odměny a náhrady –členění v 7 dimenzích

Manažerská analýza MPAM Vybrané ukazatele –Evidenční počty Ev. počet zaměstnanců k poslednímu dni v měsíci Přepočtený ev. počet zam. k posl. dni v měsíci Průměrný evidenční počet zaměstnanců Průměrný ev. počet zaměstnanců přepočtený Mimo-evidenční počet zaměstnanců

Manažerská analýza MPAM Vybrané ukazatele –Dny a hodiny Odpracované dny Neodpracované dny Neodpracované dny – DNP Odpracované hodiny Hodiny ve stanovené době Hodiny přesčas Neodpracované hodiny

Manažerská analýza MPAM Vybrané ukazatele –Odměny a náhrady Průměrná měsíční mzda Mzdové prostředky celkem Mzdy bez ostatních osobních výdajů Ostatní osobní výdaje Základní mzda celkem Mzda a příplatky za přesčas Příplatky celkem Osobní příplatky Prémie a odměny Náhrady celkem

Manažerská analýza MPAM Vybrané dimenze –Měsíc, Období –Pohlaví –Věkové kategorie –Stupeň vzdělání –Rozborová hlediska –Kategorie zaměstnance –Tarifní třída –Změněná pracovní schopnost

Pracovní panel Hlavní činnosti pracovního panelu –okamžité získání celkového přehledu –přístup k informacím dle aktuálních požadavků –získání odpovědí na ad-hoc dotazy –definice pravidla pro analýzu –definice pravidla pro výpočet (odvozeného ukazatele) –úprava tabelární a grafické podoby prezentace dat –přenos detailních pohledů do jiných aplikací

Pravidlo pro analýzu tvaru. Odkaz lze přiřadit buď nějakému vloženému objektu nebo grafickému tvaru. Snímek 11 Na snímku vlevo je jako příklad odkazu na konkrétní snímek vytvořen odkaz snímek nazvaný Snímek 11. Klikněte pravým tlačítkem myši na stužku s textem „Příklad obrázku“. Z nabídky vyberte položku „Nastavení akcí“. V nabídce „hypertextový odkaz“ lze zvolit konkrétní snímek, na který se má přejít. předchozí snímek Stejně tak je možné označit část textu a akci přiřadit nějakému textu. Příkladem je text „předchozí snímek“, kterému je přiřazena akce „hypertextový odkaz - předchozí snímek“. Takovýto text je zvýrazněn barevně a navíc podtržením Pravidlo pro analýzu - definuje analytické podmínky pro hodnoty zobrazené v grafech. Jestliže určitá hodnota tuto podmínku splňuje je v grafu zřetelně barevně odlišena. Barevné odlišení znamená –Problém - červená –Příležitost - zelená –Upozornění - žlutá

Pravidlo pro výpočty tvaru. Odkaz lze přiřadit buď nějakému vloženému objektu nebo grafickému tvaru. Snímek 11 Na snímku vlevo je jako příklad odkazu na konkrétní snímek vytvořen odkaz snímek nazvaný Snímek 11. Klikněte pravým tlačítkem myši na stužku s textem „Příklad obrázku“. Z nabídky vyberte položku „Nastavení akcí“. V nabídce „hypertextový odkaz“ lze zvolit konkrétní snímek, na který se má přejít. předchozí snímek Stejně tak je možné označit část textu a akci přiřadit nějakému textu. Příkladem je text „předchozí snímek“, kterému je přiřazena akce „hypertextový odkaz - předchozí snímek“. Takovýto text je zvýrazněn barevně a navíc podtržením Pravidlo pro výpočty - slouží k definici matematického vztahu, který bude aplikován na jeden či více existujících ukazatelů. Tím dojde k vytvoření nového vypočítaného ukazatele. V pravidle pro výpočet může být použit vypočítaný ukazatel definovaný v jiném pravidle pro výpočet

Výhody aplikace MPAM Vhodná grafická nadstavba s plnou podporou v databázích VEMA Jednoduché a přehledné sledování zvolených ukazatelů Rychlá odezva na analytické dotazy bez ohledu na objem dat Rychlost nasazení během 2 pracovních dnů

Výhody aplikace MPAM Možnost okamžitého přizpůsobení Senzitivní detailní pohledy Dostupnost přesných údajů pro vedení Identifikace problémů a příležitostí stanovením pravidel pro analýzu Zlepšení procesu rozhodování Zisk konkurenční výhody vlivem správných rozhodnutí

Dotazy

Děkuji za pozornost Další podrobné informace k dispozici v tištěných materiálech Případný další kontakt možný v sídle firmy Internet -

Konec prezentace