V O D A N E J V Ě T Š Í L É K.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doping- metody, omezení, negativní účinky a budoucnost
Advertisements

Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Autor: Andrea Bartoníková
Biologické aspekty vody
VYLUČOVACÍ SOUSTAVA Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2012.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Znečišťování a ochrana vody Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu.
PRODUKTY FLP NA PODZIMNÍ MĚSÍCE
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
Jak si od základu zlepšit život?
Výživa rostlin - fotosyntéza
Výživa a potraviny Voda a nápoje Obrázek:
Vylučovací soustava Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
LEDVINY Jak vypadají, kde jsou uloženy, jejich funkce, selhání ledvin, možnosti léčby při selhání ledvin.
Kou ř ení a plodnost Kouření snižuje pravděpodobnost otěhotnění, má totiž prokázaný vliv na zhoršenou kvalitu spermií u mužů! U.
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.06 Anotace: Prezentace popisuje vlastnosti, vysvětluje rozdíly mezi viry, bakteriemi. Vzdělávací oblast: Viry, bakterie, sinice.
Přírodní olej bohatý na antioxidanty
V jejich těle probíhá fotosyntéza V jejich těle probíhá fotosyntéza Existovali již před 3,5 miliardami let Existovali již před 3,5 miliardami let Obsahují.
„EU peníze středním školám“
Příběh eSpringu otázky. Čím je pro Vás voda důležitá?
DETOXIKACE – očista organismu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY, KOSTRA A SVALY
VODA.
Složky krajiny a životní prostředí
HOBITI.
VYLUČOVACÍ SOUSTAVA ČLOVĚKA
VODA.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
VODA A ŽIVOT Voda je jedním z nejdůležitějších prostředků k životu na naší Zemi. Potřebuje ji člověk, zvířata i rostliny.
Pitný režim a děti Dana Růžičková, DiS., nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí 14. května 2008.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
PITNÝ REŽIM NA ŠKOLÁCH a jak ho naplňovat
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Homeostáza a termoregulace
D E T O X I K A C E V E S N U Detoxikační masky s turmalinem pracují zatím co Vy spíte! Nejsou časově náročné Bez hladovění a vyčerpávajících diet Žádné.
„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
VODA – ZÁKLAD ŽIVOTA.
Aloe Vera Veronika Petříčková.
…a jak Nemoc… jí předcházet Lenka Dvořáková.
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
MIKROKLIMA TERMOREGULAČNÍ MECHANISMY. ZEVNÍ PODMÍNKY TEPLOTA VZDUCHU VLHKOST VZDUCHU PROUDĚNÍ VZDUCHU.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
VODA PITNÝ REŽIM Monika Crhová (
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
 Léčiva jsou léčivé látky, které by měly mít pozitivní účinky na zdraví člověka  Léčiva mohou mít různou cestu podání injekčně (do svalu, do žíly, podkožně),
Zákoucká Lucie Mlynářová Dominika ZŠ CHRASTAVA vODA Déšť nikdy nepadá jen na jedinou střechu.
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Anotace: informace navíc Autor: Mgr. Eva Palovská,2011 Ověření ve vyuce: ,
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
H 2 O - vlastnosti : - nejrozšířenější sloučenina kyslíku - dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku - je jednou z nejstálejších sloučenin - rozklad vyžaduje.
Citrony Limetka Pomeranče Šípky – Rose Hips Acerola Hesperidin Rutin.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Příjem a výdej energie. V čem měříme množství energie? Množství energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme.
Chlorophyl Chlorela Spirulina Tolice vojteška Mladá pšenice Mladý ječmen.
Kvalitní pitný režim pro vaše děti!
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Orgány lidského těla Přírodověda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Vylučovací soustava VY_32_INOVACE_06-07 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
Transkript prezentace:

V O D A N E J V Ě T Š Í L É K

Nesnažte se léčit žízeň léky Dr. F. Batmanghelidj, M.D.

Důležitost vody pro lidské zdraví Mozek 80 % Srdce 75 % Plíce 86 % Játra 96 % Ledviny 83 %

Funkce vody v lidském těle Podporuje zásobování buněk kyslíkem Přepravuje živiny Zvlhčuje kyslík, který se pak snadněji dýchá Vystýlá kosti a lubrikuje klouby Upravuje tělesnou teplotu Odvádí odpady, vyplavuje toxiny Zlepšuje mezibuněčnou komunikaci Posiluje přirozený proces regenerace těla Zvlhčuje oči, ústa a nosní dutinu

Jak voda může zlepšit zdravotní stav a duševní pohodu Pomáhá udržovat objem krve a ta je zdrojem vaší energie Zvyšuje počet spálených kalorií, může vám pomoci zhubnout a zlepšit váš vzhled Předchází dehydrataci, která je hlavní příčinou hospitalizace u lidí nad 65 let Menší výskyt nemocí jako jsou nachlazení, zácpa, záněty močových cest, ledvinové kameny a rakovina

Epidemie dehydratace Vaše tělo je z 67 hmotnostních procent tvořeno vodou. Dojde–li k 1% poklesu hladiny vody v těle, pocítíte žízeň, při 2% poklesu pocítíte únavu, 5% nedostatek způsobuje zvýšenou teplotu, 10% způsobuje otok jazyka, ledviny přestávají pracovat a svaly dostávají křeče, 20% ještě před dosažením této hranice praská kůže, funkce orgánů se zastavuje a nastává smrt

Kolik 0,25 l sklenic vypijí lidé za 1 den? Voda – 4,6 Káva – 1,8 Mléko – 1,3 Džusy – 1,3 Čaj – 1 Limonáda 0,6 Pivo 0,5 Víno 0,3 Přestože lidé pijí mnoho tekutin, jejich významná část je spíše o vodu připravuje, než aby vodu doplňovala. Průměrně pijeme 7,9 sklenic nápojů každý den, z nich však 4,9 sklenic náš organismus dehydratuje, čistý přísun tedy je 3 sklenice.

HYDRATACE VERSUS DEHYDRATACE Hydratující a dehydratující nápoje si dokáží vzájemně rušit svůj účinek. Voda z vodovodu, džus, mléko a sycené nápoje bez kofeinu, to vše jsou hydratující nápoje. Naproti tomu káva, čaj, sycená voda s kofeinem, pivo, víno a další alkoholické nápoje jsou močopudné, což znamená že zbavují tělo většího množství tekutin, než mu sami dodají.

Desatero přikázání dobré hydratace 1 - Pijte 30 ml vody na každý kg živé váhy. 75 kg člověk by měl pít přibližně 2,25 litru za den 2 - Vyhněte se močopudným nápojům 3 - Pijte více vody a čerstvých džusů 4 - Svůj den začněte 0,5 – 1 litrem vody 5 - Během dne pijte vodu v pravidelných intervalech

Desatero přikázání dobré hydratace 6 - Mějte stále láhev vody u sebe – v autě, v práci… 7 - Vytvořte si zvyk pít vodu 8 - Zvýšíte-li svou činnost, zvyšte i množství přijaté vody 9 - Pijte vodu nejvyšší možné kvality 10 - Poťte se, pot čistí lymfatický systém.

Znaky dehydratace Časné znaky dehydratace Řádné znaky dehydratace Únava Strach Deprese Touhy Křeče Bolesti hlavy Řádné znaky dehydratace Pálení žáhy Bolesti kloubů a páteře Chronická bolest ve svalech Zácpa Angína Znaky klinické dehydratace Astma Alergie Cukrovka Vysoký k. tlak Nemoci Záněty Lupénka

ZDRAVÁ VODA ??? Mít doma to, o čem si myslíme, že je čerstvá tekoucí voda, je něco, co většina z nás považuje za samozřejmost. Když však pochopíte, jakou cestu musí voda urazit, než se dostane k vám domů, budete vědět proč je vodní filtr tak důležitý pro zásobování vaší domácnosti kvalitní, čistou vodou

Revoluce ve vodních filtrech eSpringTM Revoluce ve vodních filtrech

Osm důvodů Proč filtr eSpringTM

Čistší, průzračnější, chutnější voda 1 Čistší, průzračnější, chutnější voda Nejzřetelnější výhodou vodního filtru eSpringTM je, dramatické zlepšení chuti vody, její vůně a čistoty. To je něco, co každý hned zaznamená, snadno pochopí a ocení.

2 Lepší kvalita vody Mnoho systémů zlepšuje vzhled a chuť vody, ale jen málo z nich také snižuje množství potenciálních škodlivých kontaminantů a ještě méně z nich odstraňuje bakterie a viry ve vodě. Filtr eSpring dělá obojí. Účinně odstraňuje více než 140 různých kontaminantů a hubí 99,99 % bakterií a virů ve vodě a důležité látky ponechá ve vodě.

3 Prokázaný výkon NSF International je nezisková organizace, která je po celém světě uznávaná jako vedoucí nezávislá testovací a certifikační autorita v oblasti systémů na čištění vody. eSpring Společnost NSF International testovala na snížení většího počtu zdraví škodlivých kontaminantů.

4 Unikátní, moderní technologie. Vodní filtr eSpring je prvním systémem, který kombinuje patentovanou technologii uhlíkového bloku a ultrafialové lampy spolu s pokročilým elektronickým monitorováním. Unikátní, moderní technologie.

5 Máme za sebou léta výzkumu Vodní filtr eSpring je výsledkem dvaceti let výzkumu technologie čištění vody. Navrhli a vyvinuli ji inženýři a vědci, kteří mají na svém kontě více než 270 patentů v oblasti čistění vody na celém světě, již schválených nebo v procesu schvalování.

6 Větší pohodlí Na rozdíl od vody v lahvích nebo filtrů v podobě džbánu může vodní filtr eSpring uspokojit veškeré denní požadavky průměrné rodiny na pitnou vodu a vodu na vaření – podle potřeby a rovnou z kouhoutku.

7 Méně údržby Některé filtry a čistící systémy vyžadují výměnu filtru jednou za měsíc, nebo častěji. Avšak vodní filtr eSpring může poskytnout dostatek vody pro šestičlennou rodinu až na jeden rok, což odpovídá 5 000 l vody, než bude nutno filtrační vložku vyměnit.

8 Vyšší hodnota Přestože vodní filtr eSpring poskytuje vynikající výkon a pohodlí, náklady na čištění jsou ve skutečnosti nižší než u mnoha jiných systémů.

Části fitru: Vrchní část – elektronický čip Žlutá část – lisovaný uhlík Fialová část – ultrafialová lampa

Inteligentní elektronický čip Je bezdrátově propojen s filtrem, hlídá ultrafialovou lampu, uhlíkový filtr a sleduje jak čas, tak litry, které zákazník spotřebuje, poskytuje přesné informace o zbývající životnosti filtru a je zárukou bezpečnosti. Systém se po výměně filtru znovu nastaví na nulovou hodnotu.

Vícefázový aktivní filtr s lisovaným uhlíkovým blokem Je chráněný americkým patentem a účinně odstraňuje více než 140 kontaminantů včetně olova a rtuti (více než jakýkoli systém na bázi uhlíku) a snižuje počet drobných částic až do velikosti 0,2 mikronu, což je o 300% menší než průměr lidského vlasu. Zlepšuje chuť vody, její vůni a čistotu.

Vícefázový aktivní filtr s lisovaným uhlíkovým blokem Uhlík se aktivuje zvláštním procesem zahřívání, které vytváří tisíce pórů. Tím se zvyšuje povrchová plocha. Většina kontaminantů se zdraví škodlivými účinky obsahují molekuly uhlíku, které mají tendenci se na sebe vázat. Takže kontaminanty ve vodě se vážou na uhlíkový filtr. Minerální látky a vše potřebné projde dál.

Ultrafialová lampa Ultrafialová lampa vodního filtru eSpring, která je umístěna uprostřed filtru produkuje 80milijoulů/cm2 (jednotka měření) ultrafialového světla, což stačí na zahubení 99,99% bakterií a virů, které se mohou vyskytovat v pitné vodě.

NSF International Je to nezisková organizace, která provádí celosvětové nezávislé testy vodních filtrů. Aby filtr dostal certifikát NSF musí splnit 5 kritérií. NSF International The Public Health and Safety Company Water Quality Association Gold Seal Certification Program

NSF kritéria: eSpring – první systém na světě pro normy: NSF norma č. 42 - estetické účinky NSF norma č. 53 - zdraví škodlivé účinky NSF norma č. 55 - mikrobiologická úprava UV lampou www.nsf.org

Alternativní technologie a srovnání Vaření - vaříme 20minut Výhody - hubí bakterie, viry a cysty pokud se vaří min. 20min Nevýhody - nesnižuje počet částic ani mnohé organické a anorganické sloučeniny, časově náročné

Alternativní technologie a srovnání Voda v lahvích - pramenitá, minerální, destilovaná, z kohoutku Výhody - Je vnímána jako voda vyšší kvality Nevýhody - Kvalita nemusí být známá. Vysoké náklady a obtížné získání

Alternativní technologie a srovnání Keramické filtry - voda protéká keramickým médiem Výhody - Snižuje množství bakterií po krátkou dobu Nevýhody - Vyžaduje pravidelné čištění a dezinfekci, nesnižuje organické a anorganické sloučeniny a viry

Alternativní technologie a srovnání Filtrovací konvice - Granulovaný aktivní uhlík Výhody - Zlepšuje chuť a čistotu Nevýhody - Životnost filtru je omezena, většinou max. 1 měsíc. Údržba je nákladná

Alternativní technologie a srovnání Obrácená osmóza - Tlak vody protlačuje vodu přes tenkou membránu Výhody - Snižuje anorganické sloučeniny Nevýhody - Snižuje množství minerálů

Alternativní technologie a srovnání Ošetření stříbrem - Stříbro se míchá s uhlíkem - filtrace Výhody - Okrajový účinek vůči určitým bakteriím Nevýhody - Do vody se uvolňuje stříbro, není efektivní proti virům

Alternativní technologie a srovnání Granulovaný aktivní uhlík - Volně uložený uhlík Výhody - Snižuje množství chlóru Nevýhody - Může fungovat jako „kanálek“ a snížit tak efektivitu

Alternativní technologie a srovnání Iontová výměna - Ionty se vyměňují, přičemž se uvolňuje opačný iont Výhody - Snižuje množství dusičnanů sulfátů a arsenu Nevýhody - Způsobuje chemickou agresivitu vody

Informace o kvalitě denně konzumované vody z nezávislých internetových zdrojů: KVALITA PITNÉ VODY: http://www.fitlife.cz/clanky/kvalita-vody/ http://zdravy-domov.doktorka.cz/kvalita-pitne-vody- prime/ http://www.szu.cz/chzp/voda/pdf/monit/voda_05.pdf KVALITA BALENÉ VODY: http://www.dtest.cz/index.php?action=2&pclanky=3& pkategorieid=28&pclanekid=203 http://www.rozhlas.cz/izurnal/poradrada/_zprava/86707 VODNÍ STOJANY – WATERCOOLER http://www.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=3857 http://www.szu.cz/chzp/voda/pdf/cooler.pdf

Zavolejte osobě, která Vás s touto nabídkou kontaktovala Milan Tvrdík 724/468 104