Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova ke zdraví Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Materiál pro žáky 7. ročníku praktické školy s odkazy k rozumnému postoji při „nabídce“ vyzkoušet legální drogy po 18. roku věku, a s příklady zdravotních následků po užívání drog. V hodině je důležité dát prostor žákům k vyjádření. Jeden žák má jednu, pro něj důležitou otázku, aby se dostalo na všechny ve třídě.

3 Legální drogy (ALKOHOL, NIKOTIN, KOFEIN, LÉKY)
Do této skupina patří látky, které obsahují výrobky dostupné široké veřejnosti a dají se nakoupit i v neomezeném množství. Alkohol, tabák (nikotin), káva a čaj.

4 ALKOHOL Ethanol nebo ethylalkohol je druhý nejnižší alkohol.
Alkoholické nápoje jsou podle zákona lihoviny, víno a pivo a všechny ostatní nápoje obsahující více jak 0,75 objemových procent alkoholu.

5 NIKOTIN rostlinný alkaloid obsažený v tabáku
Nikotin je silně toxická, bezbarvá látka Má stimulační a uvolňující účinky. rostlinný alkaloid obsažený v tabáku

6 Škodlivost kouření Nikotin
zvyšuje krevní tlak, zrychluje činnost srdce podporuje vznik žalu-dečních vředů a koliky, infarktu myokardu, rakoviny plic atd. nikotin se dostane do mozku cca za 10 sekund po inhalaci

7 CITACE


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova."

Podobné prezentace


Reklamy Google